KIG_2019_Lantmannen_Maskin.jpg
Bjurögatan 26, 211 24 Malmö, Sverige
26 Bjurögatan Malmö Skåne län 211 24 SE

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom
lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25.000 svenska lantbrukare, har 10.000 anställda och omsätter 40 miljarder kronor på årsbasis. Genom att vi har forskning och verksamhet i hela värdekedjan så kan vi ta ansvar från jord till bord. Lantmännen Maskin ingår i division Lantbruk.

Lantmännen Maskin importerar och säljer lantbruksmaskiner, reservdelar samt verkstadstjänster och representerar bland annat varumärken som Valtra, Fendt, Kuhn och Väderstad. Vi är ca 760 anställda, har ett rikstäckande anläggningsnät med maskinförsäljning, reservdelar/butik och verkstad och omsätter 3,4 miljarder kronor.

Antal anställda:
760
Omsättning:
3,4 MDSEK
VD:
Bengt Alestig
Styrelseordförande:
Elisabeth Ringdahl
Försäljningschef:
Björn Nordgaard
Huvudägare:
Lantbrukskooperativ
Kontakt mot Kyrkan:
Peter Timischl
KIG_2019_Granngarden.jpg
Malmö, Sverige 3.18 km

Välkommen till oss på Granngården. Med våra butiker och vår e-handel vill vi inspirera och underlätta för dig. Granngården är en del av Sveriges historia sedan 1880. Vi är födda på landet och är rotade i det svenska jordbrukssamhället. I över hundra år har vi varit en knutpunkt för svenska bönder. Genom vårt arv har vi en stor kunskap i frågor som rör odling, djur och natur.

Granngården erbjuder rejäla produkter och tjänster, kloka råd och massor av inspiration. Vårt huvudkontor är placerat i Malmö och vår distributionscentral finns i Jönköping. Vi har 112 butiker runt om i Sverige och driver e-handel på granngården.se. Granngården har cirka 800 anställda och omsättningen är cirka 2 miljarder kronor per år.

”I vårt breda sortiment hittar du välkända varumärken, allt från gräsfrö till åkgräsklippare. Vi har ett bra samarbete med Svenska Kyrkan. Kontakta oss för att få mer information. Ni kan öppna konto på granngarden.se/foretag eller skicka sms: GGFÖRETAG till 71550.”

VD:
Olof Fransson
KIG_2019_Rosengrens.jpg
Limhamn, Malmö, Sverige 9.68 km

Rosengrens Metallgjuteri är beläget i Limhamn precis vid brofästet på Öresundsbron. I över hundra år har vi försett kyrkor och församlingar i Sverige och Skandinavien med offentlig utsmyckning. Vi arbetar både utifrån vårt eget sortiment och på uppdrag från designers och arkitekter.
För mer info gå in på http://www.rosengrensmetall.se eller http://www.svalovskonstgjuteri.se

”Församlingar:
Björklinge, Dalby, Degeberga, Eds, Eskilstuna, Eslöv, Falkenberg, Floby,
Fresta, Holmsund, Höör, Hässleholm, Jönköping, Karlskrona, Laholm, Markaryd, Nättraby, Oxelösund, Skurup, Stoby, Stockholm, Sunne, Svedala, Tibro, Tidaholm, Varberg, Vellinge, Åhus mm
Partners:
Stenhuggerier, Begravningsbyråer, Piwab.”

VD:
Sören Rosengren
KIG_2019_Soderberg-Haak.jpg
Staffanstorp, Sverige 11.34 km

Söderberg & Haak är Sveriges ledande privata aktör inom maskinhandel för lantbruk, industri och entreprenad. Vi finns representerade på både egna anläggningar och hos privata återförsäljare på ca 40 platser i landet, från Kiruna i norr till Ystad i söder.
Vi marknadsför ledande varumärken som Komatsu, Deutz-Fahr, Krone, Amazone, Dal-Bo och Geringhoff.

”Söderberg & Haak – igår, idag, imorgon. Förutom bra service har våra anläggningar även välsorterade butiker där
förbrukningsmaterial kan inhandlas såsom handskar, spolarvätska, verktyg och allt som kan behövas för att underlätta arbetet.”

VD:
Jonas Jaenecke
KIG_2019_Stangby.jpg
225 91 Lund, Sverige 17.95 km

Idag är vi ett 40-tal medarbetare fördelade inom fyra områden; kundservice, odling, expedition och anläggning. Vårt huvudkontor är beläget i Stångby utanför Lund, här sker vår odling, kundservice, inköp och spedition. Sedan 2006 finns vi även etablerade i Stockholmsregionen. Våra medarbetare härrör från en rad olika delar av den gröna näringen, både med lång erfarenhet från plantskolebranschen och från olika utbildningar. Detta ger oss en bred förståelse för alla led inom vår bransch, från odling och projektering till anläggning och skötsel. Idag kan vi med stolthet säga att vi består av plantskolebranschens mest välutbildade personal.

Vi är mycket stolta över vår kundorienterade organisation, genom vilken vi kan tillhanda­hålla marknadens bästa service. Vi hjälper till med växtförslag, rådgivning, utbildning, leveransbevakning, kvalitetskontroll och mycket annat. Vår ambition är att vara en trygg och långsiktig samarbetspartner med målsättning att lyfta slutprodukten till en ny nivå. Vår övertygelse är att leverera kvalitetsväxter med kunskap och personligt engagemang. Välkommen att besöka oss i Lund eller Stockholm.

VD:
Jörgen A Warpman
KIG_2019_Ecoturf.jpg
Landskronavägen 25A, Helsingborg, Sverige 46 km

Vi har miljövänliga produkter för alla typer av trädgårdsväxter och gräsytor. I 15 år har vi arbetat på att utveckla, förbättra och förnya sortimentet som består av en lång rad trädgårdsprodukter. Vi har alltid haft miljö, ekologi och hållbarhet i åtanke under vår produktutveckling. Att det ekologiska tänkandet kommit för att stanna märks tydligt på marknaden.

”Vi har många enastående produkter som lämpar sig väl för kyrkogårdar och trädgårdar. Tveka inte att ta kontakt med oss.”

VD:
Carsten Marker
KIG_2019_Swescan.jpg
Kapplöpningsgatan 14, Helsingborg, Sverige 47.95 km
010-177 10 20 (Växel), 0721-880101(Fredrik direkt)010-177 10 20 (Växel), 0721-880101(Fredrik direkt)

Swescan använder ny teknik och nytt tänkande för att skapa kartor och GIS-lösningar. Flygfotografering med hjälp av drönare samt avancerad 3D-kartering är Swescans specialitet. Kyrkogårdskartering ligger oss varmt om hjärtat och vi har gedigen kunskap inom området. Swescan samarbetar Eniac, Agrando, LJ-system och andra program­leverantörer för bästa tänkbara totallösning till kunden.

”Det har varit en fröjd att jobba med Swescan. De är kostnadseffektiva, samarbetsvilliga och har utfört ett gott arbete med god kvalitet. En underbar samarbetspartner som varmt rekommenderas. /Kalle Hansson, Nyköping församling”

VD:
Fredrik Hansson
KIG_2019_Uteprodukter.jpg
Fågelsångsgatan 29, Helsingborg, Sverige 51.54 km

Uteprodukter.se – Sveriges självklara leverantör till kyrkor, kommuner, fastighets- och byggföretag. Uteprodukter.se har allt för utemiljön. Träd, buskar, parkmöbler, papperskorgar, cykelställ, ramper, stängsel, ställningar, fågelskrämmor och mycket mer. Priser på webshopen anges alltid inkl fraktkostnad. Svenska Kyrkan är en viktig kund för oss. Vi tackar förtroendet och hoppas på
fler lyckade affärer framöver.

”I nära samarbete med Sveriges ledande leverantör av växter och trädgårds­tillbehör har vi ett extremt brett sortiment av träd, buskar och alla sorters växter av mycket hög kvalitet. En leverans kan vara alltifrån några enstaka växter till en totalleverans till ett stort anläggningsprojekt. Hör gärna av er med er offertförfrågan.”

VD:
Eric Smith
KIG_2019_Irec.jpg
Sperlingevägen 11, Helsingborg, Sverige 57.37 km

Irec Svenska AB är ett väletablerat entreprenadföretag, leverantör och återförsäljare som arbetar med olika sorters entreprenadarbeten runt om i hela Sverige, främst inom återvinningsbranschen.

Vi bygger ofta in utrustning i våra anläggningar som kommer från våra leverantörer som är de ledande inom sitt område i europa, Paul Wolff är en av dessa, de är en mycket väletablerad aktör inom utrustning för kyrkogårdar, de har en 30 år lång historia bakom sig med mycket hög klass på sina system.

Vi utför kompletta entreprenader med allt vad det kan innebära som tex. projektering, framtagning av ritningsunderlag, utförande/installation, service mm. Ta gärna kontakt med oss för en diskussion. Gå gärna in på vår hemsida http://www.irec.se
eller http://www.paul-wolff.com och ta en titt.

VD:
Olle Barner
KIG_2019_Tradgardsteknik.jpg
Helsingborgsvägen 578, 262 96 Ängelholm, Sverige 62.93 km

Med produkter från egen tillverkning och från världsledande tillverkare förser vi våra kunder med helhetslösningar inom bygg och produktionstekniska system.
I samarbete mellan våra kunder och vår tekniska avdelning för vi standard och kund­anpassade system med den senaste tekniken i linje med vår miljöprofil.

Bolagsgruppen Trädgårdsteknik AB innefattas av:
• Bevattningsteknik AB: http://www.bevattningsteknik.se
• Greenpower AB: http://www.greenpower.se
• Scandifasad AB: http://www.scandifasad.se
• Trädgårdsteknik AB: http://www.tradgardsteknik.se

”Vi skapar hållbara helhetslösningar med detaljer från egen tillverkning och från
världsledande tillverkare.”

VD:
Patric Torle
KIG_2019_Skånska_Stearin.jpg
Ängeltoftavägen 91, Ängelholm, Sverige 76.25 km

Skånska Stearinljusfabriken ligger strax söder om Hallandsåsen i Nordvästra Skåne i en liten by som heter Ängeltofta. Här tillverkas endast 100% stearinljus traditionsenligt sedan 1951. Skånska Stearinljusfabriken är kunglig hovleverantör och en av Sveriges ledande stearinljusleverantörer till Sveriges kyrkor och församlingar. Idag när multinationella jättar slåss om att massproducera ljus, är vi på Skånska stearinljusfabriken stolta över att vara det enda svenskägda familjeföretaget som levererar ett komplett sortiment av bl.a. kyrkljus av 100 % stearin. I vår tillverkningsprocess av kvalitetsljus, används enbart stearin som är baserat på förnybara råvaror som är helt fria från palmolja & paraffin.

”I vår tillverkning av bl.a. Svanenmärkta stearinljus låter vi hantverk och tradition ha en framträdande roll, som ger en mer noggrann arbetsprocess samt en unik möjlighet att snabbt och flexibelt ställa om för att tillmötesgå ditt önskemål på ljus och tillbehör. Vi som både tillverkare och säljare kan dessutom förmedla ett kunnande som ingen annan har, och sedan många år tillbaks är vi kunglig hovleverantör och levererar till många av Sveriges kyrkor & domkyrkor, exklusiva restauranger och välsorterade presentbutiker.”

VD:
Dan Wallin
KIG_2019_Fagerhults.jpg
Snapphaneallén 12, Skånes Fagerhult, Sverige 86.21 km

Torv har varit vår huvudsyssla sedan i slutet på 60-talet. Vi är fyra delägare med stor kompetens inom olika områden vilket gör att vi kan leverera produkter av högsta kvalité. Vi kan från vår torvmosse erbjuda lösvolymer, storsäck och storbalar i olika sammansättningar och specialblandningar. Tack vare vår nya paketeringsanläggning kan vi även erbjuda leveranser i säck från 8 liters till 300 liter.

För att möta våra kunders efterfrågan arbetar vi ständigt med produktutveckling och utökar vårt sortiment för att underlätta våra kunders inköp. Vi kan även erbjuda ett flertal KRAV-certifierade jordar, Gräsfröer, miljövänligt ogräsbekämpningsmedel mm.

KIG_2019_NIBE.jpg
Hannabadsvägen 5, Markaryd, Sverige 97.98 km

NIBEs fastighetsvärmepumpar är smarta, flexibla och passar för fastigheter med stort uppvärmningsbehov. Vår mission är att skapa en mer hållbar framtid genom att hämta energi från naturen. Med produkter designade och tillverkade i småländska Markaryd, skapas kyla, värme, ventilation och varmvatten – med minimal påverkan på miljön. Välkommen till vår värld av inomhuskomfort!

”Nu sköter det sig själv. Jag behöver aldrig tänka på att jag måste hinna dit innan för att få upp värmen så att kyrkbesökarna inte behöver frysa. Dessutom har vi sett att elförbrukningen har minskat med ca 50% per år.”
Kyrkvaktmästaren Agneta Johansson, Rävinge kyrka.

VD:
Gerteric Lindquist
Visar 12 resultat