KIG_2019_Ljusdesign.jpg
Södra Skeppsbron 4, Gävle, Sverige

Personal – Ljusdesign är för närvarande arton fast anställda kulturarbetare. Vi har funktioner för projektledning, ljusdesign, interaktiva lösningar, elektronik, konstruktion, elarbeten, tillverkning och administration.

Ljussättning – Ljusdesign ljussätter kyrkor, arkitektur och antikvariskt känsliga miljöer.

Konsultation – Ljusdesign fungerar som idégivare till kunder, arkitekter och konsulter. Vi föreläser och utbildar i ljus och bevarande, ljussättning och styrning.

Produktion, försäljning – Ljusdesign utvecklar, tillverkar och säljer egna produkter inom belysning. Produktionen sker i samverkan med mindre företag, företrädesvis i Sverige. Vi skräddarsyr och specialanpassar ljusutrustning för kreativ ljussättning av kyrkor, muséer och känsliga miljöer.

Ljusdesign har kontor, fabrik och lager i Gävle samt en liten filial i Stockholm. Verksamhet bedrivs i hela landet.

Antal anställda:
18
Grundat år:
1989
Omsättning:
40 MSEK
VD:
Stefan Wiktorsson
Försäljningschef:
Stefan Gemzell
Kontakt mot Kyrkan:
Stefan Wiktorsson
KIG_2019_Sweco.jpg
Södra Mariegatan 18, Falun, Sverige 83.93 km

Sweco erbjuder kvalificerade konsulttjänster med högt kunskapsinnehåll. I Sverige finns Sweco på ett femtiotal orter och erbjuder ett brett utbud av tjänster inom arkitektur, byggkonstruktion, installation, infrastruktur, vatten och miljö, projektledning, energisystem, geografisk IT, industri samt strategi och analys. Swecos ingenjörer, arkitekter och miljöexperter samverkar för att bidra till utvecklingen av ett hållbart samhälle.

”Sweco Civil Mätningsteknik har specialiserat sig på att upprätta digitala gravkartor som är förberedda för koppling mot kundens gravregister. Vi erbjuder även andra typer av tjänster som 3D-laserskanning, 360 fotograferingar och flygfotograferingar med drönare.”

VD:
Ann-Louise Lökholm-Klasson
KIG_2019_DABO.jpg
Kristallen, 754 50 uppsala 95.44 km

Sedan 1987 levererar DABO utrustning och maskiner till kyrkor, församlingshem och föreningslokaler. Rostfri utrustning som måttbeställda diskbänkar, vagnar och hyllor är vår specialitet. Vi besöker på plats för måttagning och konsultation. I vårt sortiment
ingår även diskmaskiner, kaffebryggare, kyl/frysskåp och övrig storköksutrustning.

Dabo är återförsäljare till METOS STORKÖK.

VD:
Dan Rönnquist
KIG_2019_Sontax.jpg
Möllersvärdsgatan 12, Uppsala, Sverige 96 km
018-34 04 07018-34 04 07
018-34 64 07

Sontax har sedan bolagets start 2003 blivit synonymt med god hörbarhet i svåra akustiska miljöer. Företaget är unikt på svensk marknad tack vare utveckling och tillverkning av sin egen Line Source högtalarteknologi. Denna ger användaren en High-End ljudkvalitet som överträffar de flesta andra högtalarsystem på marknaden av idag.

Bolaget är idag specialiserat på högtalaranläggningar och hörslingor i kyrkor. Sontax utför kontinuerlig utveckling och tillverkning av högtalare samt försäljning, installation och utbildning av ljudanläggningar, hörslingor, ljus­ och bildsystem. Sontax har sitt huvudkontor i Uppsala och utför uppdrag i hela landet med hjälp av erfarna och serviceinriktade installatörer.

”Jag förstår inte hur det går till. Under min tid som präst har jag inte hört något liknande. Utifrån det jag hört med egna öron kan jag därför varmt rekommendera Sontax för alla kyrkor som vill åtgärda ett dåligt ljud.”
Hans Lindholm – präst”

VD:
Dag Bergkvist
Visar 3 resultat