KIG_2019_Ljusdesign.jpg
Södra Skeppsbron 4, Gävle, Sverige

Personal – Ljusdesign är för närvarande arton fast anställda kulturarbetare. Vi har funktioner för projektledning, ljusdesign, interaktiva lösningar, elektronik, konstruktion, elarbeten, tillverkning och administration.

Ljussättning – Ljusdesign ljussätter kyrkor, arkitektur och antikvariskt känsliga miljöer.

Konsultation – Ljusdesign fungerar som idégivare till kunder, arkitekter och konsulter. Vi föreläser och utbildar i ljus och bevarande, ljussättning och styrning.

Produktion, försäljning – Ljusdesign utvecklar, tillverkar och säljer egna produkter inom belysning. Produktionen sker i samverkan med mindre företag, företrädesvis i Sverige. Vi skräddarsyr och specialanpassar ljusutrustning för kreativ ljussättning av kyrkor, muséer och känsliga miljöer.

Ljusdesign har kontor, fabrik och lager i Gävle samt en liten filial i Stockholm. Verksamhet bedrivs i hela landet.

Stefan Wiktorsson