Black_22.jpg
Roslagsgatan 11, Stockholm, Sverige
11 Roslagsgatan Stockholms län 113 55 SE

Black Ljusdesign är ett oberoende konsultföretag med specialitet inom ljusdesign med vana att arbeta inom konsultteam i både större och mindre projekt. Huvudsätet är Stockholm men projekten spänner mellan Skåne och Norrbotten.

Företaget arbetar med kreativ och lösningsorienterad ljusdesign och belysningsplanering för arkitektur exteriört och interiört. Uppdragen varierar från parker, torg och fasadbelysningar till interiöra ljussättningar av byggnader, kyrkor och kontor.  Företaget arbetar även med produktformgivning av armaturer vilket mestadels sker inom kulturhistoriska projekt. 

Black Ljusdesign arbetar både teoretiskt och praktiskt. Arbetet produceras till stor del digitalt i form av beskrivande handlingar, ritningar och illustrationer. Företaget gör också många praktiska tester av ljuslösningar för att säkerställa en hög kvalitetsnivå. Detta kan ske på kontoret där armaturer jämförs och utvärderas men även fullskaliga prover byggs för att testa integrerade lösningar. Provbelysningar utförs också på plats, ofta i exteriöra projekt som tex fasader och test av prototyper.

Antal anställda:
4
Grundat år:
2010
Omsättning:
6 MSEK
VD:
Alexander Cederroth
Huvudägare:
Alexander Cederroth
Kontakt mot Kyrkan:
Alexander Cederroth
KA_Jonsson_22.jpg
Birger Jarlsgatan 90, 114 20 Stockholm, Sverige 0.19 km

Företaget grundades år 1902 av svärdfejare Knut Albert Jonsson och 1914 skedde övergången från att få reparera svärd till framställning av kristallkronor. 

Sedan sommaren 2016 driver gördelmakarna Jörgen och Robert verksamheten vidare i dom nya lokalerna på Birger Jarlsgatan 90 i Stockholm.

”Vi har under decennier jobbat med renoveringar och reparationer av kyrkans ljuskronor, lampetter, ljusstakar samt andra mässings/silverföremål och vi har ett tätt samarbete med bla. konservatorer och riksantikvarieämbetet.”

VD:
Robert Ahlqvist
Alimo_22.jpg
Stockholm, Sverige 1.95 km

Min föreläsning ”Varför går hon inte?” handlar om våld i nära relationer. Varför går hon inte är inte bara en titel utan också en fråga som många ställer sig i samhället. Ansvaret läggs många gånger helt och hållet på den utsatta individen vilket förhindrar rätt hjälpinsats.

Jag är utbildad jourkvinna med mångårig erfarenhet av att möta kvinnor och barn på skyddade boenden. Jag är också utbildad forensisk undersköterska med stor kunskap kring sexuellt våld då jag också arbetar på en akutmottagning för våldtagna.

Mitt mål är att öppna upp för en dialog samt sprida kunskap i samhället för att
möjliggöra för en livsviktig förändring.

Några av de som redan bokat föreläsning:

Tyresö församling • Falkenbergs församling • Friskis & Svettis • Kvinnojouren Huddinge • Ung Fritid Nynäshamn • Västermalms församling • Katrineholm & Vingåkers socialförvaltning • Haninge Kvinnojour • Tyresö tjej- och kvinnojour • Skeppsholmens Folkhögskola • Skärgårdhotellet • Akutmottagningen för våldtagna, SÖS • Länsföreningen för tjej- och kvinnojourerna i Dalarna • Handens sjukhus, Geriatriken • Stadsmissionens folkhögskola • Abortmottagningen SÖS • Brännpunkten • Sunnerbyskolan • Café Bonza • Tyresö kampsport • Gustaf Vasa församling • S-kvinnorna Tyresö • Advokatbolaget Opus AB • Beroendecentrum, LARO mottag. i Luleå • Plushögskolan, utb. Våld i nära relationer
• Karolinska Institutet, ambulans utb. 

EnergiEngagemang_22.jpg
Stockholm, Sverige 1.95 km

EnergiEngagemang installerar solcellsanläggningar åt Svenska Kyrkan i hela Sverige. Vi är en certifierad installatör av solel enligt krav från Energimyndigheten och är registrerade hos Elsäkerhetsverket. 

Vi är specialiserade på större solcellsparker och fastighetsinstallationer. Varje byggnad och läge är unik och det är viktigt att anläggningen anpassas utifrån fastighetens
specifika förutsättningar. 

”Det har varit ett mycket gott samarbete och EnergiEngagemang har hjälp oss hela vägen från idé till färdig anläggning. Alla kontakter vi haft med dem har varit positiva och vi kommer vända oss till dem igen när vi är redo att bygga ut fler paneler.” 

– Johan Ernstson, kyrkoherde i Tjörns pastorat.

VD:
Johan Skördare
Arva_Trading_2021.jpg
Industrivägen 14, 171 48 Solna, Sverige 2.81 km
Stockholm: 08-470 58 10 Malmö: 040-43 23 90Stockholm: 08-470 58 10 Malmö: 040-43 23 90

Arva Trading är generalagent för välrenommerade d&b audiotechnik samt ett flertal andra världsledande tillverkare av professionell ljudutrustning från hela världen. Gemensamt för dessa är att de uppfyller de absoluta krav på ljudkvalitet och tillförlitlighet, som har blivit ett signum för företaget. Arva har kontor i Stockholm, Malmö och Umeå. Ett nätverk av kunniga installatörer finns runt om i Sverige

Vi har installerat d&b:s pelarhögtalare xC-Series i ett flertal kyrkor med fantastiskt bra resultat. I Gustav Vasa kyrka, som har en efterklangstid på hela 7,5 sek, var
d&b xC-Series ett självklart val för att kunna få ordning på ljudet, säger Jacob Julin på SoundCop Consulting.”

VD:
Olof Arvidsson
Flinks_22.jpg
104 25 Stockholm, Sverige 3.04 km

Flinks Järn har levererat förnödenheter, arbetskläder, verktyg och maskiner till yrkesfolket sedan 1907. I Stockholm har vi fem snabbgrossar på 2 500 kvadratmeter vardera. Sortimentet omfattar 20 000 artiklar. Bland annat stenverktyg, Stihl Trädgårds­maskiner, Felco beskärning, Fiskars redskap och mycket mera. Hör av dig så tar vi tillsammans fram den bästa lösningen för just ditt behov. Vi har öppet alla helgfria vardagar 06.00–17.00 året runt. Telefon 08-131210 

http://www.flinks.se

”Vår enda uppgift är att göra yrkesfolkets vardag enklare.”

VD:
Claes Lundqvist
Monoplus_22.jpg
Heleneborgsgatan 17, Stockholm, Sverige 3.33 km

SoundCop/Mono+ erbjuder helhetslösningar inom ljud, ljus, och bild, vilket även omfattar interiör- och exteriörbelysning, talat utrymningslarm och hörhjälpmedel. 

Aktuella referenser:
Maria Magdalena kyrka, Stockholm, 2018,
Gustav Vasa kyrka, Stockholm. Nominerad till en Inavation award 2019, vinnare av mondo award 2019 I kategorin house of worship.
Staffanskyrkan i Gävle, 2021
Sollentuna kyrka, 2021

Vi skräddarsyr anläggningar för enkelt användande som ändå öppnar upp för mer avancerade sammanhang. Vi använder oss enbart av produkter vi själva vill använda och litar på.”

VD:
Jacob Tormod-Julin
Intersonic_22.jpg
Gustavslundsvägen 137, Bromma, Sverige 4.75 km

Intersonic AB är distributör av professionella ljud- ljus- och bildlösningar för installation, scen, studio och broadcast. Sedan starten 1997 har vi varit en leverantör av kvalitetsprodukter – det vi levererar skall fungera under lång tid och ge våra kunder en god avkastning. Vi erbjuder våra kunder en hög nivå av support och konsultation. 

Intersonic har kunskapen och ett stort utbud av ljud, ljus och bildlösningar som passar perfekt till kyrkomiljö.

”Flera av våra kunder har installerat framför allt Nexo högtalare i varierande storlek med ett fantastiskt resultat och för de går att välja i vilken RAL-färg man vill så de smälter fint  in i miljön. Några av våra referenser är Betlehemskyrkan i Göteborg och Ansgarskyrkan i Västerås.”

Kontakt mot Kyrkan – Ljud: Gösta Hjelmqvist, Anders Schärer, Stefan Ljungkvist
Kontakt mot Kyrkan – Video: Ulf Almersson
Kontakt mot Kyrkan – Ljus: Peter Schough, Jim Rasmussen

VD:
Mika Pynnönen
Electrosound_22.jpg
Grindstuvägen 44, 167 33 Bromma, Sverige 4.89 km

Electrosound AB.

Med rötterna i musiken.

Levererar med mångårig tradition förstklassiga Ljud-/Musik-system och styrningar för fasta installationer och mobila lösningar i offentliga miljöer som: 

Konserthus, Teatrar, Kyrkor, Konferensrum, Bakgrundssystem, m.fl.

Trevliga tekniker med lång yrkeserfarenhet av högklassiga ljud-lösningar för Tal & Musik, med stark prioritet på en nära kundkontakt. 

VD:
Håkan Brollan Söderström
Ambisonic_22.jpg
Fredsgatan 23, 172 33 Sundbyberg, Sverige 5.85 km

Ambisonic hjälper er församling att välja rätt teknik när ni ska investera eller komplettera er ljudanläggning, bildutrustning, streaming och belysning.

Drömmer ni om att utveckla församlingens musikliv? Vi har mångårig erfarenhet av allt från kör och orkestermusik till popmusik och musikaler.

Vill ni webbsända? Botanisera bland våra färdiga paket på tekniktillkyrkan.se eller kontakta oss så tar vi fram en skräddarsydd lösning just för er.

Vi fokuserar på hög användarvänlighet och levererar utrustning från några av världens ledande tillverkare. Dessutom erbjuder vi utbildningar, support och gedigen erfarenhet
inom teknik till kyrkan. 

Vi ser fram emot att få hjälpa just er verksamhet!

VD:
Joseph Persson
TGross_22.jpg
Partihandlarvägen 1, 120 44 Årsta, Sverige 6.12 km

Tgross är Stockholms största trädgårdsbutik för yrkesfolk inom ”gröna sektorn”. Vi erbjuder professionella varor som t.ex. redskap, jord, bevattning, växtvård, gräsfrö,
gödning, arbetskläder, granar, planteringskärl, gräskanter mm. Vi har ett brett utbud av lökar samt utför lökmaskinplantering i egen regi. Vi har 30 år i branschen och säljer
via två butiker i Stockholm samt via vår webbshop.

”Proffsbutiken för dig verksam inom trädgård och anläggning”

VD:
Rickard Söderberg
Daikin_22.jpg
Svärdvägen 19, Danderyd, Sverige 6.26 km

Daikin, ett världsledande företag inom kyla och värmepumpar. Vi har lång erfarenhet av energibesparing i svenska kyrkor. Med respekt för unika behov erbjuder vi optimala lösningar med modern värmepumpsteknik som flexibelt kan anpassas för optimal energibesparing och klimatstyrning. Tyst och diskret låter vi värmeanläggningen göra sitt jobb. Utedelen kan placeras hela 50-65 meter från byggnaden.

”Kyrkor är ofta stora energislukare. Kostnaden för uppvärmning, utslaget på den tid lokalerna verkligen används, är hög. Modern värmepumpteknik som flexibelt kan anpassas för hållbar, optimal energibesparing och klimatstyrning sänker
kostnaderna och ökar komforten avsevärt.”

VD:
Tom Decuypere
Marbit_22.jpg
Järnvägsgatan 5, Sundbyberg, Sverige 6.37 km

Marbit är ett entreprenörsföretag som utför total- & generalentreprenader inom mark & anläggning. Bland kunderna finns ledande kommunala, statliga och privata uppdragsgivare. Anläggningsverksamheten sträcker sig över ett brett spektrum, från total- & generalentreprenader till löpande arbeten. Vi projekterar och utför projekt både under och ovan mark, alltifrån komplexa VA-anläggningar till prisbelönta parker i stadsmiljö. Marbit är certifierat för kvalitet, miljö och arbetsmiljö enligt BF9K.

”Marbit har i mer än trettio år framgångsrikt förbättrat Stockholms parker, gator och torg. Vi gör det genom att alltid ge våra uppdragsgivare kvalitet och kunnande.”

VD:
Hans Ahlquist
Naturlek_22.jpg
Järnvägsgatan 5, Sundbyberg, Sverige 6.37 km

Naturlek® tillverkar lekredskap & parkutrustning för offentliga miljöer och privata rum. Våra produkter är svenska, naturvänliga, återvinningsbara, lättskötta och hållbara. De tillverkas i Sverige. Vi tar successivt fram nya lekredskap och vi tillverkar gärna produkter efter era egna önskemål och idéer. En av våra bästsäljande produkter är vår LEKBARK, ett fallskyddsmaterial av svensk tallbark som är en bra produkt att använda under/kring lekutrustning. 

”PARKUTRUSTNING &  LEKREDSKAP – för offentliga & privata rum i utomhusmiljöer.”

VD:
Hans Ahlquist
Aquagate_22.jpg
Danderyd, Sverige 6.9 km

Aquagate är en komplett leverantör av nya bevattningsanläggningar. Vi utför även service och reparationer av befintliga anläggningar. Vi använder kvalitetsprodukter från flera kända varumärken bl a Toro. 

Aquagate arbetar även med fontäner och vattenkonst, från projektering till färdig anläggning. Vi har produkterna som behövs för Era anläggningar på vårt välfyllda lager, med snabba leveranser.

Vår välutbildade personal har välutrustade servicebilar och en komplett maskinpark – alltid redo hjälpa dig med din anläggning. 

”Vatten är en resurs vi har till låns – Aquagate har som målsättning att på ett effektivt, energioptimalt och ekonomiskt sätt ta tillvara den, till gagn för dig som kund och miljön.”

Jan-Erik Lindblom VD

VD:
Jan-Erik Lindblom
Piano-Jussi_22.jpg
Nynäsvägen 354A, Enskede, Sverige 7.44 km

Flygelshopen i Enskede levererar allehanda tillbehör till flyglar i hela Sverige:

Det är justerbara flygelbänkar, överdrag, vagnar, speciella hjul för känsliga golv, klimatanläggningar, lås, reservdelar, Flygeltrimning med mera. Även inköp och försäljning av flyglar. 

VD:
Jussi Karjalainen
Sela_22.jpg
Skebokvarnsvägen 135, Bandhagen, Sverige 8.92 km

Sela AB är ett företag med lång erfarenhet inom installation av ljud och bildsystem i krävande miljöer så som kyrkor och andra offentliga lokaler. Med vår kompetens och kundens önskemål i fokus, samarbetar vi med kunden för att skapa ett väl fungerande ljud och bildsystem som är anpassat till verksamheten och behov.

Sela AB är fabrikat och leverantörsoberoende. Vi arbetar med de flesta välkända fabrikat på marknaden. Låt oss hjälpa er med projektering, installation och service.”

VD:
Lennart Johansson
VE_Sten_22.jpg
Vällingby, Stockholm, Sverige 11.05 km

Valter Eklund Stenentrepenader AB är ett specialistföretag som utför alla typer av sten-arbeten och stenentreprenader. Bland annat golv, fasader, trappor, badrum, kök, markbeläggningar, murar m.m.

VE Sten AB med import och egen verkstad. Tillverkar, tillhandahåller och säljer alla typer av stenmaterial. Bland annat golv, väggplattor, gat- & kantsten, markhällar, fönsterbänkar, bänkskivor för kök och badrum, trappor, beklädnader, fasader, murar m.m.

VD:
Mikael Stjernborg
Entrebolaget_22.jpg
Åvägen 40A, Huddinge, Sverige 12.01 km

Vi säljer och monterar hållbara modeller av skrapgaller, skrapmattor och torkmattor till fastighetsbolag, flygplatser, sjukhus, skolor, ambassader och kyrkor. Vår Centrummatta, ersätter främst lösa s.k. bytmattor, men passar utmärkt i alla gångstråk och offentliga rum. Städbolagens givna favorit och anpassningsbar i storlek och färg. Vi arbetar även med taktila stråk i offentliga miljöer.

”Tiden är mogen för att sluta skjutsa runt lösa bytmattor i ett negativt kretslopp. Om vi kan vara snällare mot vår miljö samtidigt som vi sparar pengar, så blir det lätt att välja rätt.”

Kontakta Entrebolaget när ni vill ha en hållbar helhet.

VD:
Olle Forsberg
Weber_22.jpg
Norra Malmvägen 76, Sollentuna, Sverige 12.42 km

Weber erbjuder hållbara lösningar för nybygge och renovering – alltid med kvalitet och kompetens i fokus. Med smarta produkter, system och lösningar inom fasad, mur och puts, Leca®, golvavjämning, betong, tätskikt och plattsättning, bidrar vi till lyckade byggprojekt. Vår utveckling och tillverkning sker i Sverige och är anpassad för den svenska marknaden där vi är verksamma sedan 1800-talet. Tillsammans med Dalapro, Gyproc och ISOVER ingår vi i Saint-Gobain Sweden AB som är en del av koncernen Saint-Gobain – med mer än 350 års erfarenhet av material och byggnadslösningar med hög innovationsgrad. Webers produkter finns hos över 400 återförsäljare över hela landet. Weber arbetar även med ett nätverk av certifierade entreprenörer inom fasad, golv, betong samt branschutbildade våtrums-entreprenörer som har specialkunskaper om Webers produkter och system. Weber har marknadens bredaste sortiment av allt från traditionella mur-och putsbruk till moderna fasadsystem, med eller utan isolering.

”Webers arbete med kulturhistoriska byggnader.
Fram till 1940-talet var nästan all puts kalkbaserad. Grundregeln vid renovering av dessa ytor är att använda material som är så likt det ursprungliga som möjligt. Weber är behjälplig med att analysera och välja ut så att rätt material används vid murning och putsningsarbeten av äldre byggnader. Weber har ett brett sortiment av kalkbaserade produkter speciellt lämpade för denna typ av renoveringar.”

VD:
Milan Lukic
Prophon_22.jpg
Linjalvägen 10C, 187 66 Täby, Sverige 13.98 km

Prophon Audio & Teknik AB har sedan starten 1985, levererat högkvalitativa ljudsystem och högtalare till den svenska marknaden för installation, turné, Bio och commercial audio, tillverkade i Sverige. Vi har ett landsomfattande kontaktnät med installatörer och integratörer för demo, installation, service och support. Vi har hjälpt mängder av kyrkor med ljud genom åren, och fördelarna med svensk­tillverkade ljudsystem är många: hög kvalitet, bra service och support, pålitliga och hållbara installationer. 

I mindre kyrkor installeras oftast diskreta pelarhögtalare eller point-source, och i större kyrkor line array eller större pelarsystem, vi kan leverera specialdesignade ljudsystem för att passa in i befintlig arkitektur med så väl färg som form. För akustiskt svåra miljöer hjälper vi till med ljudsimulering och ljudmätning för att säkerställa ljudkvalitet, direktivitet och SPL.

Vi har jobbat med Prophon i många år, och inte bara levererar de högkvalitativa ljudsystem och lösningar, de är väldigt kunniga, lösningsorienterade och har
oslagbar support och service. Ofta är en installation i en kyrka akustiskt utmanande och där hjälper de till med beräkningar och simuleringar för perfekt akustiskt resultat. I många fall behöver ljudsystemet även integreras i befintlig arkitektur, då anpassar de färg och form på högtalare för att diskret passa in.

Showing 1 - 20 of 32 results