Byarums_Bruk_2024.jpg
Byarum, 567 92 Vaggeryd, Sverige
Unnamed Road Jönköpings län 567 92 SE

Ett industriellt hantverk för denna generationen och nästa. Våra produkter gjuts i Småland av återvunnen aluminium, vilket är bra för miljön och ger en mycket lång hållbarhet. Vi är stolta över att våra produkter finns i de flesta stads och miljöer runt omkring i Sverige. Möjligheten att också gjuta Svenska Kyrkans emblem i papperskorg och planteringskärl är ett enkelt sätt att bygga mervärdet. 

I sortimentet finns både klassiska och nya möbler ritade av några av Sveriges kändaste formgivare. 

Byarums Bruk tillverkar ett sortiment av papperskorgar, parkmöbler och planteringskärl som är anpassade för det nordiska klimatet, krav på miljö och återvinning, samt att formgivning som passar till kyrkornas klassiska miljöer. Besök vår hemsida och se vad vi gör: http://www.byarumsbruk.se

Företagstyp
Produkter
Antal anställda:
16
Grundat år:
1947
Omsättning:
34 MSEK
VD:
Joakim Ståhl
Försäljningschef:
Philip Magnusson
Kontakt mot Kyrkan:
Susanne Stein
Bobbys_2024.jpg
Bratteborg, Vaggeryd, Sverige 8.43 km

Bobbys Tapetserarverkstad AB har lång och god erfarenhet av såväl renovering som
nyproduktion av alla typer av klädda möbler, dynor för kyrkor och offentlig miljö. Som samarbetspartner och leverantör till några av Sveriges största inredningsföretag
inom offentlig miljö mm, har vi bra och praktisk erfarenhet av att hantera både små och stora projekt.

Vår verkstad ligger i norra Småland och vi tar emot uppdrag i hela Sverige.

Vi är snabba att lämna förslag på utförande och priser. Funktion, kvalité och service är en självklarhet.

Önskar du en leverantör med ett personligt bemötande? Där den som svarar på ditt telefonsamtal eller mail, är den du har kontakt med från start till slutlig leverans? Då är det oss du anlitar för ditt projekt.

VD:
Robert Sandahl
Ground_2024.jpg
Glimmervägen 6, 335 32 Gnosjö, Sverige 26.1 km

Ground är ett företag beläget i Smålands skogar med fokus på att möta kundens behov. Med ett nära samarbete med våra leverantörer anpassar vi produkter efter våra kunders önskemål.

Grounds eget varumärke, Starke, erbjuder en enkel och bekväm stapelbar stol. Med olika utföranden är den utformad för att ge god sittkomfort. Ground erbjuder pålitliga lösningar och strävar efter att skapa långvariga relationer med våra kunder. 

VD:
Tomas Grahn
Kärcher_2024.jpg
Grossistgatan 2, 553 02 Jönköping, Sverige 27.13 km

Som en specialiserad enhet inom Kärcher Group fokuserar Kärcher Municipal på redskapsbärare och sopmaskiner och erbjuder en heltäckande lösning för en professionell markvård. Företaget har sitt säte i Tyskland, där centrala funktioner som t. ex forskning och utveckling finns. 

VD:
Mikael Rasmusson
Hestra_2024.jpg
Hestra, Sverige 27.22 km

Familjeföretaget HESTRA grundades 1936 i småländska Hestra. Företaget drivs av tredje och fjärde generationen Magnusson och är idag ett av de internationellt ledande
handskvarumärkena inom skidåkning, friluftsliv, mode och yrke. Design och utveckling sker på huvudkontoret i Hestra. Varumärket erbjuder ett brett sortiment av handskar för olika åldrar, aktiviteter och ändamål. 

Vi erbjuder snabba leveranser från Malmö i söder till Karesuando i norr, från vårt lager i Hestra. Våra representanter finns tillgängliga om ni är i behov att expertrådgivning eller behöver prova olika modeller och storlekar. För oss är händerna huvudsaken.

VD:
Anton Magnusson
Kress_2024.jpg
Jönköping, Sverige 30 km

Tyska Kress, som grundades 1966, är numera en del av Positec Group. Med över 6 000 patent erbjuder Kress högkvalitativa batteridrivna elverktyg och trädgårdsmaskiner; exempelvis motorsågar, trimmer, lövblåsar och robotgräsklippare. År 2023 tas nästa kliv, när Kress lanserar en unik laddteknik för handhållna maskiner och en ny generation robotgräsklippare, som finns i modeller som täcker upp till 36 000 kvadratmeter. 

Corroventa_2024.jpg
Mekanikervägen 3, Bankeryd, Sverige 39.07 km

Corroventa är en av de ledande aktörerna som utvecklar, tillverkar, säljer och hyr ut högkvalitativa produkter inom områdena vattenskador, fukt, lukt och radon. Vid en incident som en översvämning eller vattenskada är det inte alltid en katastrof. Med vår expertis och innovativa utrustning kan Corroventa effektivt avfukta olika byggkonstruktioner för att snabbt åtgärda skadorna. Våra beprövade lösningar för kyrkor och andra kulturbyggnader fungerar på olika utmaningar, vare sig det är fuktiga vindar, krypgrunder eller enbart behovet av att bibehålla torrheten i ett kyrkorum. För att säkerställa högsta kvalitet utvecklar och producerar vi våra maskiner nära oss, på fabriken i Bankeryd där varje maskin genomgår noggranna kvalitetskontroller i varje steg av produktionsprocessen. 

Kyrkor är ofta stora energislukare med höga kostnader för uppvärmning. Med modern avfuktningsteknik från Corroventa sänks energikostnaderna och ökar komforten avsevärt.  Vårt flexibla produktutbud är ledande på marknaden och vi strävar efter att alltid erbjuda det senaste inom torkteknik. Tillsammans med våra kunder ser vi fram emot en spännande utveckling.

VD:
Sofia Axelsson
SMD_2024.jpg
Idrottsvägen 4, 333 75 Reftele, Sverige 46.77 km

Välkommen till SMD och Svensk MöbelDesign!

Vi tillverkar designmöbler och inredning i nära samarbete med formgivare som delar vår filosofi. En filosofi där detaljer och hantverksmässigt utförande skapar hållbara och säregna designföremål.

Hallmöbler, utemöbler, bord, stolar, krukor – listan kan göras lång. Vi låter vår passion för design styra när vi väljer hur och vilka produkter vi tar fram, därför har vi många kategorier i vårt sortiment.

Produktionen av designmöbler, där stål är vårt huvudmaterial, sker i vår fabrik i Reftele, Småland. Vid behov av kompletterande detaljer för färdigställande har vi flertalet goda kontakter med andra firmor i vårt närområde som alltid ställer upp.

En designprocess som vi är stolta över! 

Aneby_Bark_2024.jpg
Larstorp 5, Aneby, Sverige 52.87 km

Aneby Bark AB (ABAB) är ett företag som specialiserat sig på Svensk fraktionsbestämd och certifierad furubark. Används främst som täckbark i olika planteringar för att minska ogräsuppkomst men även i odlingssubstrat och lekplatsunderlag. Sätet finns i Aneby och produktionen ligger i Hörle, Värnamo. 

Referenser:

Aneby Pastorat, Bredaryds Pastorat, Byarums Pastorat, Eksjö Församling, Lekeryds Församling, Nässjö Pastorat, Norra Mo Församling, Sävsjö Pastorat, Vetlanda Pastorat m. fl. 

Besök oss gärna på Instagram: anebybark

Weland_2024.jpg
Malmgatan 34, Smålandsstenar, Sverige 54.27 km

Weland Design™ är ett varumärke som tillverkar planteringskärl, avskärmare, kantstål, sopkärlsskydd, robothus, eldstäder, utemöbler m.m. Vi tillverkar även specialdesignade produkter som gravramar till gravstenar samt minnesträd där varje alster är unik. Vi har vår produktion i Småland och känslan för entreprenörskap, kreativitet och viljan att alltid finna lösningar bär vi med oss i allt vi gör.

Med stor kunskap inom plåt och med en modern maskinpark i världsklass levererar vi produkter av hög kvalitet. Vi skapar förutsättningar för en effektiv, energisnål och hållbar produktion. 

– Sophie Albinsson

VD:
Jonas Welandson
Lasses_Kranbilar_2024.jpg
Ringvägen 13E, Aneby, Sverige 59.07 km

Lasses Kranbil har under 20 års tid arbetat med säker och kostnadseffektiv trädfällning i trädgårdar, kyrkogårdar och på ställen där manuell huggning innebär för stor risk för människor, byggnader eller andra objekt man gärna skyddar från ”riskträd”. I dagsläget har vi två lastbilar med högsta miljöklassificering som endast arbetar med trädfällning.
Våren 2023 lanserade vi en bandgående kran utrustad med såg samt personkorg som har möjlighet att komma in på ställen där endast 165 cm bredd behövs.

Vi plockar dina träd snabbt & tryggt

VD:
Erik Kämpe
Grönt-Rent_2024.jpg
Östersandsvägen 26, 574 34 Vetlanda, Sverige 64.43 km

Er kompletta leverantör av trädgårdprodukter för skötsel av kyrkogården och övrig utemiljö. Allt inom gödsel, jord, torv, täckbark i säck och lösvikt. Även ogräsmedel och gräsfrö. 

Stenfixeraren – Säker & enkel montering.
Specialité – Special-jord till självvattnande lådor.
Svensktillverkad gödsel – Natur-alg 11-2-7+8FE.
Miljövänligt ogräsmedel – ECOCIN 1+0
Nelsson garden – Gräsfrö, mm. 

Till netto priser

Besök vår webshop för att se hela vårat sortiment.
http://www.gront-rent.se ring gärna och beställ 0383-919 90

”Vi marknadsför miljövänliga yrkesprodukter som verkligen fungerar.”
/Håkan Ljunggren

VD:
Håkan Ljunggren
Maskinring_Småland_2024.jpg
Brogårdsgatan 22, Vetlanda, Sverige 64.44 km

MR Smålands verksamhetsområde är Småland, Öland och Blekinge. Vi utför allt från inventering till säkring av gravstenar enligt CGKs krav. Vi har utfört dessa tjänster sedan kraven kom från CGK. De som utför arbetet finns lokalt hos Er. 

Tveka inte att kontakta oss för beställning och eventuellt mer information! 

MR Småland erbjuder utöver detta även tjänster inom Jord, Skog, Entreprenad och Bemanning. 

MR Småland – En resurs att räkna med! 

VD:
Peråke Nilsson (070-849 04 75)
Unigraphics_2024.jpg
Borås, Sverige 68.37 km

UniGraphics AB är en av Sveriges största leverantörer av skyltar till kyrkogårdar. Företaget startade 1934 och har lång erfarenhet av gravering och tillverkning av skyltar och andra grafiska produkter.

Hos oss hittar ni:
* Askgravskyltar
* Kartor
* Informationstavlor
* Vägvisare
* Gravskötsel och gravnummerskyltar

Kontakta oss för mer information eller för beställning av vår inspirationskatalog.

CTC_2024.jpg
Näsvägen 8, 341 34 Ljungby, Sverige 75.31 km

CTC är en av Europas ledande tillverkare av värmeprodukter och ingår sedan 2017 i Nibekoncernen. Rötterna går tillbaka till 1923 då vi började värma svenska hem.
Med över 100 års erfarenhet arbetar vi aktivt för ett hållbart och fossilfritt samhälle. Vi utvecklar och tillverkar framtidens värmeprodukter i Ljungby. 

Vi står för trygghet, kvalitet och hållbarhet!

Åkes El & VVS i Sunne har installerat en CTC värmepumpsanläggning i Sunne Kyrka.Vi är mycket nöjda med anläggningen och redan första året halverades uppvärmningskostnaderna säger Jennie Nilsson Fastighetschef på Sunne Pastorat.

VD:
Helene Richmond
IMI_2024.jpg
Falköpingsvägen 2, Ljung, Sverige 75.98 km

IMI Hydronic Engineering är ledande inom hydronisk injustering, tryckhållning och rumstemperaturreglering, med erfarenhet från 100 000-tals VVS-installationer världen över. Vi hjälper våra kunder driftoptimera sina VVS-system genom att tillhandahålla de produkter och den kunskap som krävs för att skapa rätt inomhusklimat till minsta möjliga energikostnad. Vi erbjuder även kurser och webinarier.

Största delen av en fastighets energikostnad kommer från uppvärmning. Vårt uppdrag är att se till att varje kWh energi som tillförs i VVS-systemet gör nytta. När VVS-systemet är rätt trycksatt, fritt från luft och korrekt injusterat ger det optimal komfort till minimal energiomsättning.

VD:
Samuel Levin
Nordicc_2024.jpg
Bergvägen 17, Ljungby, Sverige 77.35 km

Nordicc AB är ett familjeägt företag beläget i Ljungby, Småland, som startade 1994. Vår målsättning är att kunna förse våra kunder med innovativa lösningar inom deras verksamhetsområde.

Vi drivs av en passion att kunna hjälpa våra kunder att spara tid och kunna utföra arbetet lättare. Detta lyckas vi med genom att under många år ha varit lyhörda och jobbat nära våra kunder med utveckling och framtagning av nya produkter och arbetssätt. 

Som kund till oss kommer du att uppskatta den personliga service vi ger dig. Utan dig finns vi inte. Vi har vår förebild i vargen, och håller därför den som vår maskot. Vargen är snabb, uthållig, stark och jobbar effektivt i team.

Kasthall_2024.jpg
Fritslavägen 42, 511 23 Kinna, Sverige 78.28 km

Kasthall har sedan starten 1889 tillverkat vävda och handtuftade mattor i den egna fabriken i Kinna, i Västsverige, där all tillverkning sker än idag. Under åren har Kasthall blivit ett av de världsledande företagen inom design av högkvalitativa mattor i finaste naturmaterial. Mattorna används ofta i offentliga rum tack vare dess unika design och höga slitstyrka.

”Kasthall erbjuder ovärderligt hantverk och kan genom sin långa erfarenhet skräddarsy både vävda och tuftade mattor gällande färg och form utifrån kundens behov.”

Exempel på kyrkor där vi finns representerade: Göteborgs Domkyrka, Dalstorps Kyrka, Vintrosa Kyrka, Älvestad Kyrka, Holms kyrka, Nässjö Kyrka, Bredaryds kyrka, Angelstads Kyrka, Byarums Kyrka, Grebbestads Kyrka, Krokstads kyrka, Munkfors Kyrka, Umeå Stadskyrka, Visby domkyrka, Braendkjaerkirken Kolding, Stor-Elvdal Kirke Koppang.

VD:
Johan Bergh
Woods_2024.jpg
Maskingatan 2-4, Alingsås, Sverige 97.46 km

Wood’s är ett expertvarumärke inom avfuktning och luftvård. Vi räddar ekonomiska värden med ett komplett utbud inom fukt, sanering av lukter och luftrening. Wood’s avfuktare förebygger fukt och mögelskador på ett snabbt och energieffektivt sätt utan krånglig installation. Oavsett om behovet är att bli av med fukt, rena luften, sanera lukter eller allt sammantaget har vi produkterna för att kunna sammansätta punktinsatserna där de behövs. Wood’s har genom åren sålt över 800 000 stycken avfuktare i Europa i över 25 olika länder. Vi har kunskapen och produkterna för att effektivt förebygga och åtgärda inomhusmiljön på ett kostnadseffektivt sätt. 

Välkommen att kontakta oss eller besök vår hemsida för mer information: woods.se

”Jag kan verkligen rekommendera Wood’s avfuktare för att effektivt skydda våra historiska byggnader.”
Lars Vernersson
Norra Gotlands Pastorat

VD:
Patrik Tedsjö
Visar 18 resultat