Fitzpatrick_2021.jpg
Tillverkarvägen 10a, 187 66 Täby, Sverige
10A Tillverkarvägen Stockholms län 187 66 SE

Fitzpatrick är en Täby-baserad importör/distributör inom musik och ljudutrustning. Vi förser musikaffärer och installatörer med högkvalitetsprodukter i Skandinavien. Fitzpatrick har även kör och sångmikrofoner, instrumentmikrofoner, trådlösa mikrofonsystem, strömsäkerställare, akustikmaterial och annan högkvalitativ ljudutrustning för offentliga miljöer. Kontakta oss så sätter vi er i kontakt med någon av våra återförsäljare och installatörer nära ER. Vi har ca 40 agenturer med instrument, studioutrustning, tillbehör, liveutrustning samt konferens och tysta PA system.
Bland de 40 agenturerna finns:

Beyerdynamic: Tysk tillverkare av mikrofoner, hörlurar och konferensutrustning. Bl.a UNITE, ett sk. ”Tyst PA” som med fördel används i församlingslokaler och kyrkor, även tillsammans med teleslinga. 

Furman: Enheter för att säkerställa ren och stabil elström och säkrar mot ev. överbelastningar inkl. blixtnedslag. Furman har även sk. påslagssequencers för att undvika ”ljudpoppar” vid påslagning av ljudutrustning.

Xvive: Trådlösa sändare/mottagare för mikrofoner och instrument.

Artnovion: Snygga och sobra akustikplattor i både trä och textil.

Austrian Audio: Österrikiska stormembransmikrofoner av högsta kvalitet. Mikrofonen OC818s filter, dämpning och karaktäristisk kan även app-styras på avstånd.

Universal Audio: Världsledande ljudkort och DAW mjukvara, för både live och studio.

Antal anställda:
10
Grundat år:
1986
Omsättning:
43 MSEK
VD:
Anders Aronsson
Prophon_2021.jpg
Linjalvägen 10C, 187 66 Täby, Sverige 0.13 km

Prophon Audio & Teknik AB har sedan starten 1985, levererat högkvalitativa ljudsystem och högtalare till den svenska marknaden för installation, turné, Bio och commercial audio, tillverkade i Sverige. Vi har ett landsomfattande kontaktnät med installatörer och integratörer för demo, installation, service och support. Vi har hjälpt mängder av kyrkor med ljud genom åren, och fördelarna med svensk-tillverkade ljudsystem är många: hög kvalitet, bra service och support, pålitliga och hållbara installationer. 

I mindre kyrkor installeras oftast diskreta pelarhögtalare eller point-source, och i större kyrkor line array eller större pelarsystem, vi kan leverera specialdesignade ljudsystem för att passa in i befintlig arkitektur med så väl färg som form. För akustiskt svåra miljöer hjälper vi till med ljudsimulering och ljudmätning för att säkerställa ljudkvalitet, direktivitet och SPL.

”Vi har jobbat med Prophon i många år, och inte bara levererar de högkvalitativa ljudsystem och lösningar, de är väldigt kunniga, lösningsorienterade och har oslagbar support och service. Ofta är en installation i en kyrka akustiskt utmanande och där hjälper de till med beräkningar och simuleringar för perfekt akustiskt resultat. I många fall behöver ljudsystemet även integreras i befintlig arkitektur,
då anpassar de färg och form på högtalare för att diskret passa in.”

JOM_2021.jpg
Gudbyvägen 58, 194 92 Upplands Väsby, Sverige 8.72 km

JOM reproducerar, utvecklar och tillhandahåller högkvalitativa gjutjärns- och smidesprodukter för skydd, utsmyckning och funktion åt offentlig miljö.

Produktutvecklingen baseras dels på att bevara klassiska miljöer, dels på att skapa nya former och funktioner som möter högt ställda krav på det arv som skall förvaltas av kommande generationer.

JOM kan tillmötesgå unika, speciella krav på former och funktioner som kan komma att ställas, genom att tillhandahålla en bred och djup kompetens inom teknik och formgivning.

”JOM har ett sortiment som passar kyrkans behov av form och funktion med gjutjärnsprodukter för redskap, papperskorgar, sittmöbler, belysning, vattenutkastare samt planteringskärl och olika former av staket och grindar. 

Vackert gjutjärn och smide med sin klassiska form som står sig över generationer.”

VD:
Maria Silfverschiöld
Aquagate_2021.jpg
Danderyd, Sverige 9.16 km

Aquagate är en komplett leverantör av nya bevattningsanläggningar. Vi utför även service och reparationer av befintliga anläggningar. Vi använder kvalitetsprodukter från flera kända varumärken bl a Toro. 

Aquagate arbetar även med fontäner och vattenkonst, från projektering till färdig anläggning. Vi har produkterna som behövs för Era anläggningar på vårt välfyllda lager, med snabba leveranser.

Vår välutbildade personal har välutrustade servicebilar och en komplett maskinpark – alltid redo hjälpa dig med din anläggning. 

”Vatten är en resurs vi har till låns – Aquagate har som målsättning att på ett effektivt, energioptimalt och ekonomiskt sätt ta tillvara den, till gagn för dig som kund och miljön.”

Jan-Erik Lindblom VD

VD:
Jan-Erik Lindblom
Weber_Saint_Gobain_2021.jpg
Norra Malmvägen 76, Sollentuna, Sverige 11.63 km

Weber är världsledande tillverkare inom torrbruk och utvecklar tillverkar och säljer innovativa lösningar för samhällsbyggande, inom områdena mur och puts, golvavjämning, betong, fäst och fog, samt lättklinker, lättklinkerblock, -husgrunder och -element, i nära samarbete med kunder och systerföretag. Företaget grundades i Frankrike under tidigt 1900-tal och sedan 1996 ingår Weber i Saint-Gobain koncernen. Webers produkter finns hos över 400 återförsäljare över hela landet. Weber arbetar även med ett nätverk av certifierade entreprenörer inom fasad, golv, betong samt branschutbildade våtrums-entreprenörer som har specialkunskaper om Webers produkter och system. Weber har marknadens bredaste sortiment av allt från traditionella mur-och putsbruk till moderna fasadsystem, med eller utan isolering.

”Webers arbete med kulturhistoriska byggnader. 
Fram till 1940-talet var nästan all puts kalkbaserad. Grundregeln vid renovering av dessa ytor är att använda material som är så likt det ursprungliga som möjligt. Weber är behjälplig med att analysera och välja ut så att rätt material används vid murning och putsningsarbeten av äldre byggnader. Weber har ett brett sortiment av kalkbaserade produkter speciellt lämpade för denna typ av renoveringar.” 

VD:
Andrew Kristensen
Introteknik_2021.jpg
Herserudsvägen 5, 181 50 Lidingö, Sverige 11.71 km

INTROTEKNIK AB Är specialisten för underhåll av järn och plåt på kulturhistoriska objekt. Vi har levererat färg till målning av plåttak, fönster, portar och spiror till mer än 100 kyrkor under de senaste 30 åren. I mer än 15 år har vi levererat Isotrol och Isoguard Pansar till kyrkogårdar för underhåll av staket, gravvårdar, kors och portar. Resultaten är goda och våra linoljebaserade produkter godkänns normalt av byggnadsantikvarier.

Underhåll av plåt och järnkonstruktioner är svårt. För att få goda resultat krävs att man väljer en kunnig konsult, rätt färg samt kontrollerar att arbetet utförs i enligt beskrivning. 

Att anlita en kontrollant kostar förstås lite mer men är en bra försäkring för ett gott resultat. Allt för många församlingar har dyrt fått erfara detta efterhand.

Vi planerar att arrangera digitala seminarier rörande underhåll av järn och plåt på kultur-historiska objekt för kyrkor och kyrkogårdar under våren. Finns intresse att medverka så skicka intresseanmälan till seminarier@introteknik.se så återkommer vi med mer information.

För mer information om våra produkter skicka mejl till info@introteknik.se eller ring 08-5907 3750.

VD:
Lars Kjellberg
Makita_2021.jpg
Bergkällavägen 36 A, 192 79 Sollentuna, Sverige 12.06 km

Makita levererar elverktyg och tillbehör, inom främst bygg, anläggning och industri samt produkter för trädgård och städ till ett stort antal kunder. Produkterna håller hög kvalitet som hjälper dig att uppnå dina mål genom att göra jobbet roligt och enkelt.

Makita är en etablerad marknadsledare inom sitt område. Produkterna har utformats för att överträffa alla förväntningar och åtföljs av ett servicenätverk av högsta kvalitet.

Proffsen väljer verktyg från Makita!

”Makita är marknadsledande leverantör i Sverige av elverktyg för professionellt bruk med världens största 18V sortiment bestående av över 320 verktyg till ett och samma batteri.”

VD:
Ryuichi Hashizume
Arva_Trading_2021.jpg
Industrivägen 14, 171 48 Solna, Sverige 14.03 km
Stockholm: 08-470 58 10 Malmö: 040-43 23 90Stockholm: 08-470 58 10 Malmö: 040-43 23 90

Arva Trading är generalagent för välrenommerade d&b audiotechnik samt ett flertal andra världsledande tillverkare av professionell ljudutrustning från hela världen. Gemensamt för dessa är att de uppfyller de absoluta krav på ljudkvalitet och tillförlitlighet, som har blivit ett signum för företaget. Arva har kontor i Stockholm, Malmö och Umeå. Ett nätverk av kunniga installatörer finns runt om i Sverige. 

Vi har installerat d&b:s pelarhögtalare xC-Series i ett flertal kyrkor med fantastiskt bra resultat. I Gustav Vasa kyrka, som har en efterklangstid på hela 7,5 sek, var d&b xC-Series ett självklart val för att kunna få ordning på ljudet, säger Jacob Julin på Sound Cop Consulting.” 

VD:
Olof Arvidsson
KA_Jonssons_2021.jpg
Birger Jarlsgatan 90, 114 20 Stockholm, Sverige 14.11 km

Företaget grundades år 1902 av svärdfejare Knut Albert Jonsson och 1914 skedde övergången från att få reparera svärd till framställning av kristallkronor. 

Sedan sommaren 2016 driver gördelmakarna Jörgen och Robert verksamheten vidare i dom nya lokalerna på Birger Jarlsgatan 90 i Stockholm.

”Vi har under decennier jobbat med renoveringar och reparationer av kyrkans ljuskronor, lampetter, ljusstakar samt andra mässings/silverföremål och vi har ett tätt samarbete med bla. konservatorer och riksantikvarieämbetet.”

VD:
Robert Ahlqvist
Ambisonic_2021.jpg
Fredsgatan 23, 172 33 Sundbyberg, Sverige 14.68 km

Ambisonic hjälper er församling att välja rätt teknik när ni ska investera eller komplettera. Ljudanläggningar, bildlösningar och streaming är våra specialistområden.

Drömmer ni om att utveckla församlingens musikliv? Vi har mångårig erfarenhet av allt från kör- och orkestermusik till popmusik och musikaler.

Vill ni webbsända? Botanisera bland färdiga paket på tekniktillkyrkan.se eller kontakta oss så tar vi fram en skräddarsydd lösning tillsammans med er.

Vi fokuserar på hög användarvänlighet och levererar utrustning från några av världens ledande tillverkare. Men vi vill erbjuda mer än det – utbildning, support och stor kunskap inom teknik till kyrkan. Vi ser fram emot att höras!

VD:
Joseph Persson
Pressa_2021.jpg
Sveavägen 61, 113 59 Stockholm, Sverige 14.69 km

Med Pressa sparar du tid och pengar. Här konkurrerar Sveriges ledande IT- och teknikåterförsäljare om att ge dig ett så bra erbjudande som möjligt när du köper in IT-produkter. Du tar bara in offerter, jämför och väljer den återförsäljare som ger er bäst pris, leveranstid eller betalningsvillkor. Lika enkelt som bekvämt.

”NTI gymnasiet sparade femsiffrigt med Pressa”
– Habeeb Yousif, Vaktmästare på NTI Gymnasiet

”Jag gör inga inköp utan att kolla med Pressa först”
– Emir Saffar, CIO på Ur&Penn

”Jag testade Pressa och det var väldigt smidigt. Det är en tjänst som ligger i tiden”
– Christopher Svensson, CIO på Live it Experiences

Glasdon_2021.jpg
102 48 Stockholm, Sverige 15.78 km

Glasdon kan hjälpa dig att skapa en trivsam miljö! Speciellt för kyrkogårdar erbjuder vi bl.a. moderna och stilrena papperskorgar såsom underhållsfria och hållbara parkbänkar gjorda av återvunna material. Med mer än 60 års erfarenhet i Europa har vi samlat mycket kunskap inom avfallshantering, sopsortering och inredning av utomhusmiljöer.

Företaget utökar ständigt sitt sortiment för att kunna uppfylla sina kunders specialkrav. Betoningen ligger på kostnadseffektiviteten, bra kvalitet och utmärkt kundservice.”

Frida_Walter_2021.jpg
Stockholm, Sverige 15.78 km

Föreläsningen ”Varför går hon inte” är en föreläsning om våld i nära relationer. Frida är utbildad akut undersköterska samt utbildad jourkvinna på ett skyddat boende för kvinnor och barn. Kunskapen inom detta tabubelagda ämne är gedigen och föreläsningen är helt utan filter för hur verkligheten kan se ut. Skuld, skam, rädsla, medberoende, krishantering, polisanmälningar, manipulationer, våld, hot, trakasserier är bara en del av allt det svåra en utsatt person måste handskas med. För att finna förmågan att bli stark i det svaga krävs rätt hjälp och stöttning, likaså för att möjliggöra för en förändring. Kvinnojourerna skapar en frizon för kvinnor och barn på flykt, jourerna erbjuder inte bara vila och trygghet, här kan lyckan mitt i sorgen även få ta plats i det svåra. Många ställer frågor som ”Var finns hjälpen” och ”Varför går hon inte”. En frigörelse är svår och arbetsam men med kunskap i tid ökar chansen att en utsatt person går vid första slaget och inte vid sista slaget. 

Några av de som redan bokat föreläsning:

Bollmoradalens kyrka
Katrineholm & Vingåkers socialförvaltning
Stadsmissionens Folkhögskola
Länsföreningar för tjej- och kvinnojourer i Dalarna
Tyresö tjej- och kvinnojour
Friskis&Svettis
Skärgårdshotellet
Brännpunkten
UngFritid …

Blachere_2021.jpg
Strandbergsgatan 51, 112 51 Stockholm, Sverige 15.97 km

BLACHERE har tillverkat belysningar i 45 år. Vi har funnits i Sverige sedan 2012 och jobbar tillsammans med kommuner, storstäder och köpcentrum över hela Sverige. Vi erbjuder produkter av högsta kvalitet, miljövänliga och till bästa pris. 

”Ljuset är vår länk”

VD:
Andreas Phamgia
Stanley_2021.jpg
Lindhagensgatan 76, 112 18 Stockholm, Sverige 16.3 km

Ett internationellt säkerhetsföretag

STANLEY Security är den största elektroniska säkerhetsleverantören i Europa som erbjuder innovativa helhetslösningar inom säkerhet och brandskydd. STANLEY Security ingår i STANLEY Black & Decker-koncernen. Vi finns i 12 europeiska länder med över 10 000 medarbetare och 200 000 kunder. Vårt erbjudande omfattar hela säkerhetskedjan från riskanalys och design, via installation och driftsättning till underhåll och daglig hantering av säkerhet.

”Vi hjälper företag med inbrottslarm, kamera, lås och passagesystem, brandlarm och larmcentral med tillhörande tjänster.”

VD:
Magnus Wingmark
Flinks_2021.jpg
104 25 Stockholm, Sverige 16.82 km

Flinks Järn har levererat förnödenheter, arbetskläder, verktyg och maskiner till yrkesfolket sedan 1907. I Stockholm har vi fem snabbgrossar på 2 500 kvadratmeter vardera. 

Sortimentet omfattar 20 000 artiklar. Bland annat Rebit stenverktyg, Stihl Trädgårds-maskiner, Felco beskärning, Fiskars redskap och mycket mera. Hör av dig så tar vi tillsammans fram den bästa lösningen för just ditt behov. Vi har öppet alla helgfria vardagar 06.00 – 17.00 året runt. Telefon 08-131210 

http://www.flinks.se

”Vår enda uppgift är att göra yrkesfolkets vardag enklare.”

VD:
Claes Lundqvist
Electrosound_2021.jpg
Grindstuvägen 44, 167 33 Bromma, Sverige 16.88 km

Electrosound AB.

Med rötterna i musiken.

Levererar med mångårig tradition förstklassiga Ljud-/Musik-system och styrningar för fasta installationer och mobila lösningar i offentliga miljöer som: 

Konserthus, Teatrar, Kyrkor, Konferensrum, Bakgrundssystem, m.fl.

Trevliga tekniker med lång yrkeserfarenhet av högklassiga ljud-lösningar för Tal & Musik, med stark prioritet på en nära kundkontakt. 

VD:
Håkan Brollan Söderström
Sound_Cop_2021.jpg
Heleneborgsgatan 17, Stockholm, Sverige 17.41 km

SoundCop consulting erbjuder helhetslösningar inom ljud, ljus och bild, vilket även omfattar talat utrymningslarm och hörhjälpmedel. 

Aktuella referenser:
Maria Magdalena kyrka, Stockholm. Nominerad till en mondo award 2018.
Gustav Vasa kyrka, Stockholm. Nominerad till en Inavation award 2019.
Vinnare av mondo award 2019 I kategorin house of worship.

”Vi skräddarsyr anläggningar för enkelt användande som ändå öppnar upp för mer avancerade sammanhang. Vi använder oss enbart av produkter vi själva vill använda och litar på.”

VD:
Jacob Tormod-Julin
Yster_2021.jpg
Skarprättarvägen 7, 176 77 Järfälla, Sverige 17.94 km

Yster Construction AB är exklusiv återförsäljare av Grundtuben i Norden och vi tillhandahåller samtliga tjänster ”från inventering till säker sten”. Vi har sedan starten säkrat över 15.000 gravvårdar med Grundtuben och har över 100 referensförsamlingar i Norden. 

Yster Construction erbjuder inventering med digital dokumentation i egenutvecklad applikation som är kompatibel med Svenska Kyrkans gravsystem. Vi säkrar alla typer av gravstenar från oavsett storlek med Grundtuben och kan hjälpa Er att renovera och säkra större kulturhistoriska gravvårdar.

”Står Ni inför kommande kontroller och dokumentation av gravvårdar av olika storlekar eller har Ni stenar som behöver åtgärdas enligt Centrala Gravvårds-kommittén (CGK)? Tveka inte att kontakta oss som kommer vi gärna till Er och berättar hur vi kan hjälpa Er utifrån Era förutsättningar och resurser inom gravvårdssäkring. På vår hemsida http://www.yster.se finns alla våra tjänster och produkter samt annan nyttig information i arbetet med gravstenssäkerhet samt filmer på hur kontroll och säkring av gravstenar går till med Grundtuben.”

VD:
Erik Dahlén (073-717 77 73, erik@yster.se)
Ahlsell_2021.jpg
Årstaängsvägen 11, 117 43 Stockholm, Sverige 18.4 km

Ahlsell Fastighet har dedikerad personal som enbart arbetar med att förse er med rätt produkter inom allt som rör fastighetsskötsel, såväl inne som ute. Med ett brett sortiment inom el, VVS, verktyg, kläder, ventilation, redskap, bygg och beslag tar vi ansvar för att få fram vad våra kunder efterfrågar. 

Med över 100 000 unika artiklar i lager för leverans dagen efter löser vi materiel-behoven för såväl mindre fastighetsägare som hela Sveriges allmännytta. 

”Vi har över 100 butiker i Sverige och via http://www.ahlsell.se når du vår webshop innehållande mer än 300 000 artiklar. Skaffa inlogg och få tillgång till Svenska kyrkans unika avtal. Hittar du inte det du söker är våra innesäljare specialister på att vara detektiver tillsammans med våra leverantörer.”

VD:
Claes Seldeby
Skalleberg_Handelstradgard_2021.jpg
Ormbackavägen 67, Järfälla, Sverige 18.45 km

Företaget startades 1956 av Anita & Atle Skalleberg:
Idag ägs företaget av 4st syskon; Oddbjörn Skalleberg, Lennart Skalleberg, Terje Skalleberg, Roger Skalleberg och en brorson Joachim Skalleberg.

Handelsträdgården ligger i Järfälla där vi har vår produktion av årstidens krukväxter. Våra kunder består av: Fackhandel, Gardencenters, Trädgårdsanläggare, Kommuner och Kyrkogårdar.

Vi har en Grossiströrelse i Årsta Partihallar.

VD:
Lennart Skalleberg
Showing 1 - 20 of 36 results