Helms.jpg
76049 Folketshusvägen Stockholms län 760 49 SE

Helms TMT-Centret A/S är generalagent i Skandinavien för Schäffer minilastare, hjullastare och teleskoplastare, samt TYM kompakttraktorer och Peruzzo gräsklippare. Vi erbjuder ett brett produktsortiment genom våra återförsäljare över hela Sverige.

Se resten av vårt sortiment och hitta din återförsäljare på:
http://www.helmstmt.com och http://www.schaeffer.se.

Schäfferlastare från 14kW (20HK) till 115 kW (157 HK). l över 50 år har vi utvecklat lastare för individuella behov. Våra kunders tillfredsställelse har gjort oss till vad vi är i dag: en av de al lra starkaste och mest framgångsrika tillverkarna av minihjul- och teleskop-Iastare på marknaden.

Antal anställda:
40-45
Grundat år:
1951
Kontakt mot Kyrkan:
Göran Pettersson
Svea_Redskap.jpg
740 12 Knutby, Sverige 32.13 km

Svea Redskap utvecklar, producerar och säljer, enkla effektiva och ergonomiska redskap för ogräsbekämpning m.m. under varumärket ”LUCKO”. Hjulhackan med diverse tillbehör, Lucko L2 och Ergo Spade är några bra exempel. Våra produkter testas alltid av professionella användare innan de börjar att säljas och marknadsföras. Vi är alltid intresserade av nya produktidéer som vi ofta får ifrån användare av våra produkter. Tack för ordet och hälsningar från oss på Svea Redskap AB

VD:
Martin Enkler
Sontax.jpg
Möllersvärdsgatan 12, Uppsala, Sverige 60.81 km
018-34 04 07018-34 04 07
018-34 64 07

Sontax har sedan bolagets start 2003 blivit synonymt med god hörbarhet i svåra akustiska miljöer. Företaget är unikt på svensk marknad tack vare utveckling och tillverkning av sin unika Line Source högtalarteknologi. Denna ger användaren en High-End ljudkvalitet som överträffar de flesta andra högtalarsystem på marknaden av idag.

Bolaget är idag specialiserat på högtalaranläggningar och hörslingor i kyrkor. Sontax utför kontinuerlig utveckling och tillverkning av högtalare samt försäljning, installation och utbildning av ljudanläggningar, hörslingor, ljus och bildsystem. Sontax har sitt huvudkontor i Uppsala och utför uppdrag i hela landet med hjälp av erfarna och serviceinriktade installatörer.

Jag förstår inte hur det går till. Under min tid som präst har jag inte hört något liknande. Utifrån det jag hört med egna öron kan jag därför varmt rekommendera Sontax för alla kyrkor som vill åtgärda ett dåligt ljud.” / Hans Lindholm – präst

http://www.sontax.com / http://www.sontax.se

VD:
Dag Bergkvist
Tierps_Järnbruk.jpg
Parkgatan 10, 815 40 Tierp, Sverige 67.31 km

I 120 år har vi på Tierps Järnbruk jobbat med gjutjärn i olika former. Med stor passion för hantverket och hög effektivitet jobbar vi alltid för att överträffa våra kunders förväntningar. För vårt anrika gjuteri är inga utmaningar för stora eller för små.

VD:
Carl Bergner
JOM.jpg
Gudbyvägen 58, 194 92 Upplands Väsby, Sverige 76.82 km

JOM reproducerar, utvecklar och tillhandahåller högkvalitativa gjutjärns- och smidesprodukter för skydd, utsmyckning och funktion åt offentlig och privat stads och parkmiljö. Verksamheten baseras på såväl bevarandet av klassisk hantverkskompetens som på utveckling av nya tekniker, former och funktioner som möter nutida och framtida krav. Produktutvecklingen baseras dels på att bevara klassiska miljöer, dels på att skapa nya former och funktioner som möter högt ställda krav på det arv som skall förvaltas av kommande generationer. JOM kan tillmötesgå unika, speciella krav på former och funktioner som kan komma att ställas, genom att tillhandahålla en bred och djup kompetens inom teknik och formgivning.

Gjutjärn och smide är vackra material som står sig över generationer. JOM har ett sortiment som passar kyrkans behov av form och funktion med gjutjärnsprodukter för redskapshängare, papperskorgar, sittmöbler, belysning, vattenutkastare samt planteringskärl och olika former av staket.

VD:
Maria Silfverschiöld
Fitzpatrick.jpg
Tillverkarvägen 10a, 187 66 Täby, Sverige 78.82 km

Fitzpatrick är en Täby-baserad importör/distributör inom musik och ljudutrustning. Vi förser musikaffärer och installatörer med högkvalitetsprodukter i Skandinavien. Vi har ca 40 agenturer med instrument, studioutrustning, tillbehör, liveutrustning samt konferens och tysta PA system. Bland de 40 agenturerna finns:

Beyerdynamic: Tysk tillverkare av mikrofoner, hörlurar och konferensutrustning. Bl.a
UNITE, ett sk. ”Tyst PA” som med fördel används i församlingslokaler och kyrkor, även
tillsammans med teleslinga.
Furman: Enheter för att säkerställa ren och stabil elström och säkrar mot ev.
överbelastningar inkl. blixtnedslag. Furman har även sk. påslagssequencers för att
undvika ”ljudpoppar” vid påslagning av ljudutrustning.
Artnovion: Snygga och sobra akustikplattor i både trä och textil.
Dexibell: Italienska digitala pianon och orglar/kyrkorgel av mycket hög kvalitet.
Austrian Audio: Österrikiska stormembransmikrofoner av högsta kvalitet. Mikrofonen
OC818s filter, dämpning och karaktäristik, kan även app-styras på avstånd.
Universal Audio: Världsledande ljudkort och DAW mjukvara, för både live och studio.

VD:
Anders Aronsson
Cowab.jpg
Tumstocksvägen 13B, Täby, Sverige 79.36 km

Ett företag i tiden, som vill vara Er flexibla partner med ett produktutbud av rätt kvalitet till rätt pris. Vår målsättning är att till Er som kund tillhandahålla ett brett sortiment, bidra med kunskap samt snabba leveranser. Vi på Cowab vill ge en personlig service till våra kunder. Cowab etablerades 1933 i Stockholm och den första katalogen gavs ut 1976, där de flesta av produkterna var egentillverkade. Med åren så kompletterades produktsortimentet med allt fler produkter från andra tillverkare för att kunna leva upp till devisen.

”Vår styrka är bred kunskap inom industri/lager och transport, som kombineras med snabba leveranser till rätt pris.” 

Vision: alla ska ha råd att arbeta ergonomiskt och säkert.
Affärsidé: brett sortiment till slagkraftiga priser. Som vi ständigt utvecklar.
Varför: vår kunskap och vårt gedigna sortiment ger dig som kund ett tryggt och säkert köp.

Beställ vår katalog eller besök oss på http://www.cowab.se

VD:
Daniel Ström
PS-Design.jpg
749 62 Örsundsbro, Sverige 84.58 km

Smideskonst Hjälsta AB tillverkar och reparerar ljusbärare, kyrknycklar, armaturer och annan konstnärlig utsmyckning i varmsmide, plåt, koppar och mässing. Bolaget har stor erfarenhet av konsthantverk i egen design men arbetar även på uppdrag av arkitekter.

Vi tillverkar bland annat: Ljusträd, Ljusbärare, Kronlåsningar, Grindar, Kyrknycklar, Ljusstakar, konstnärlig utsmyckning. Vi utför även: Plåtslagerier, Påväxtbekämpning av tak och fasader och mycket annat.

VD:
Patrik Sandell
SaintGobain.jpg
Norra Malmvägen 76, Sollentuna, Sverige 86.3 km

Weber är världsledande tillverkare inom torrbruk och utvecklar tillverkar och säljer innovativa lösningar för samhällsbyggande, inom områdena mur och puts, golvavjämning, betong, fäst och fog, samt lättklinker, lättklinkerblock, -husgrunder och -element, i nära samarbete med kunder och systerföretag. Företaget grundades i Frankrike under tidigt 1900-tal och sedan 1996 ingår Weber i Saint-Gobain koncernen. Webers produkter finns hos över 400 återförsäljare över hela landet. Weber arbetar även med ett nätverk av certifierade entreprenörer inom fasad, golv, betong samt branschutbildade våtrumsentreprenörer som har specialkunskaper om Webers produkter och system. Weber har
marknadens bredaste sortiment av allt från traditionella mur-och putsbruk till moderna fasadsystem, med eller utan isolering.

Webers arbete med kulturhistoriska byggnader.
Fram till 1940-talet var nästan all puts kalkbaserad. Grundregeln vid renovering av dessa ytor är att använda material som är så likt det ursprungliga som möjligt. Weber är behjälplig med att analysera och välja ut så att rätt material används vid murning och putsningsarbeten av äldre byggnader. Weber har ett brett sortiment av kalkbaserade produkter speciellt lämpade för denna typ av renoveringar.

VD:
Andrew Kristensen
Yster.jpg
Skarprättarvägen 7, 176 77 Järfälla, Sverige 86.95 km

Yster Construction AB är exklusiv återförsäljare av Grundtuben i Norden och vi tillhandahåller samtliga tjänster ”från inventering till säker sten”. Vi har sedan starten säkrat över 12.000 gravvårdar med Grundtuben och har över 100 referensförsamlingar i Norden. Yster Construction erbjuder inventering med digital dokumentation i egenutvecklad applikation som är kompatibel med Svenska Kyrkans gravsystem. Vi säkrar alla typer av gravstenar från oavsett storlek med Grundtuben och kan hjälpa Er att renovera och säkra större kulturhistoriska gravvårdar.

”Står Ni inför kommande kontroller och dokumentation av gravvårdar av olika storlekar eller har Ni stenar som behöver åtgärdas enligt Centrala Gravvårdskommittén (CGK)? Tveka inte att kontakta oss som kommer vi gärna till Er och berättar hur vi kan hjälpa Er utifrån Era förutsättningar och resurser inom gravvårdssäkring. På vår hemsida http://www.yster.se finns alla våra tjänster och produkter samt annan nyttig information i arbetet med gravstenssäkerhet samt filmer på hur kontroll och säkring av gravstenar går till med Grundtuben.”

VD:
Erik Dahlén (073-717 77 73, erik@yster.se)
Aquagate.jpg
Danderyd, Sverige 87.44 km

Aquagate är en komplett leverantör av nya bevattningsanläggningar. Vi utför även service och reparationer av befintliga anläggningar. Vi använder kvalitetsprodukter från flera kända varumärken bl a Toro.

Aquagate arbetar även med fontäner och vattenkonst, från projektering till färdig anläggning. Vi har produkterna som behövs för Era anläggningar på vårt välfyllda lager, med snabba leveranser.

Vår välutbildade personal har välutrustade servicebilar och en komplett maskinpark – alltid redo hjälpa dig med din anläggning.

”Vatten är en resurs vi har till låns – Aquagate har som målsättning att på ett effektivt, energioptimalt och ekonomiskt sätt ta tillvara
den, till gagn för dig som kund och miljön.” Jan-Erik Lindblom VD

VD:
Jan-Erik Lindblom
Intelligent_Sound.jpg
Skolvägen 35, Kungsängen, Sverige 88.31 km

Vi utvecklar och tillverkar våra egna högtalare av yppersta kvalitet. Genom vårt nätverk av samarbetspartners kan vi erbjuda installationer över hela landet och platser i övriga Europa. En ljudanläggning som är enkel att sköta och ger bra ljud i hela kyrksalen. Med vår kompetens som grund kan vi hjälpa er att anpassa ljudanläggningen till er miljö och era önskemål. Vi finns som ett alternativ. Innan ni bestämmer er – lyssna på våra anläggningar och jämför. Högtalare, kablar, förstärkare, mixerbord med iPad-styrning, mikrofoner och hörslinga.

VD:
Petter Hölaas
Univox.jpg
Förrådsvägen 2B, 181 41 Lidingö, Sverige 89.71 km

Bo Edin AB är en världsledande innovatör och leverantör av högkvalitativa hörselprodukter. Utöver våra egenutvecklade hörslinge-, IR- och FM-system erbjuder vi även trådlösa mikrofonsystem från Okayo och Mipro samt högtalare från italienska Fulgor Services som utvecklat högtalare specifikt för bruk i kyrkor sedan 1988 och har levererat mer än 15 tusen högtalarsystem runt den katolska kyrkvärlden.

Bland alla leverantörer av slingförstärkare kan ingen mäta sig med Univox erfarenhet. Sedan 1969 har vi levererat hörslingor världen över. Bakgrundsbilden bredvid är från Cardboard Cathedral i Christchurch, Nya Zeeland, en av tusentals kyrkor som världen över har valt hörslingor från Univox.

VD:
Mattias Arrhenius
Kandyz.jpg
Nettovägen 1, 175 41 Järfälla, Sverige 91.87 km

Kandy’z är en godisbutikskedja med butiker med upp till 1000 olika sorter färskt lösgodis. Ett besök på Kandy’z är en upplevelse! Godis uppskattas av de allra flesta. Särskilt vid högtider som jul och påsk förväntas godis mer än annars. Kandy’z levererar godiskorgar, påskägg och andra fina förpackningar med inslaget lösgodis i hela Sverige.

Vid konferenser, läger och andra event är godis populärt. Kandy’z erbjuder allt från fina godiskorgar till uthyrning av fyllda godisställ och popcorn- slushmaskiner för att ert arrangemang ska bli lyckat.

VD:
Sonny Hedblom
Skallebergs.jpg
Ormbackavägen 67, Järfälla, Sverige 92.6 km

Företaget startades 1956 av Anita & Atle Skalleberg:
Idag ägs företaget av 4st syskon; Oddbjörn Skalleberg, Lennart Skalleberg, Terje Skalleberg Roger Skalleberg och en brorson Joachim Skalleberg.

Handelsträdgården ligger i Järfälla där vi har vår produktion av årstidens krukväxter. Våra kunder består av: Fackhandel, Gardencenters, Trädgårdsanläggare, Kommuner och Kyrkogårdar.

Vi har en Grossiströrelse i Årsta Partihallar.

VD:
Lennart Skalleberg
Arva_Trading.jpg
Industrivägen 14, 171 48 Solna, Sverige 92.74 km
Stockholm: 08-470 58 10 Malmö: 040-43 23 90Stockholm: 08-470 58 10 Malmö: 040-43 23 90

Arva Trading är generalagent för välrenommerade d&b audiotechnik samt ett flertal andra världsledande tillverkare av professionell ljudutrustning från hela världen. Gemensamt för dessa är att de uppfyller de absoluta krav på ljudkvalitet och tillförlitlighet, som har blivit
ett signum för företaget. Arva har kontor i Stockholm, Malmö och Umeå. Ett nätverk av kunniga installatörer finns runt om i Sverige.

”Vi har installerat d&b:s pelarhögtalare xC-Series i ett flertal kyrkor med fantastiskt bra resultat. I Gustav Vasa kyrka, som har en efterklangstid på hela 7,5 sek, var d&b xC-Series ett självklart val för att kunna få ordning på ljudet, säger Jacob Julin på SoundCop Consulting.”

VD:
Olof Arvidsson
Panasonic.jpg
Sundbybergsvägen 1B, 171 73 Solna, Sverige 92.9 km

Panasonic är världsledande inom värme och nyckelfärdiga luftkonditioneringslösningar för bostäder, medelstora byggnader såsom kontor och restauranger samt för större byggnader. Vi erbjuder maximal effektivitet, uppfyller de strängaste miljökraven och kraven för den mest nyskapande arkitekturen. På Panasonic vet vi vilket stort ansvar det är att installera värme- och kylsystem.

VD:
Peter Håkansson
KRONAN.jpg
Nacka, Sverige 93.43 km

Säkerhetskompetens – KRONAN:s medarbetare är säkerhetschefer med lång erfarenhet av att leda säkerhetsarbete i offentlig verksamhet, i organisationer och i företag. Svarar församlingens säkerhet mot hotbilden? En riskanalys ger svar!

Utbildning – KRONAN:s medarbetare är uppskattade lärare i fysisk säkerhet, brand, hantering av hot, hat och våld och Krishantering i verksamhetsanpassade utbildningar.

Utredningar – över landet förfogar KRONAN över ett 10-tal f.d. poliser, som alla är mycket erfarna utredare och anlitas av företag och organisationer vid misstanke om brott eller oegentligheter.

VD:
Lars Zetterström
Frida_Walter.jpg
Stockholm, Sverige 94.49 km

Föreläsningen ”Varför går hon inte” är en föreläsning om våld i nära relationer. Frida är utbildad akut undersköterska samt utbildad jourkvinna på ett skyddat boende för kvinnor och barn. Kunskapen inom detta tabubelagda ämne är gedigen och föreläsningen är helt utan filter för hur verkligheten kan se ut. Skuld, skam, rädsla, medberoende, krishantering, polisanmälningar, manipulationer, våld, hot, trakasserier är bara en del av allt det svåra en utsatt person måste handskas med. För att finna förmågan att bli stark i det svaga krävs rätt hjälp och stöttning, likaså för att möjliggöra för en förändring. Kvinnojourerna skapar en frizon för kvinnor och barn på flykt, jourerna erbjuder inte bara vila och trygghet, här kan lyckan mitt i sorgen även få ta plats i det svåra. Många ställer frågor som ”Var finns hjälpen” och ”Varför går hon inte”. En frigörelse är svår och arbetsam men med kunskap i tid ökar chansen att en utsatt person går vid första slaget och inte vid sista slaget.

Valter_Eklund.jpg
Vällingby, Stockholm, Sverige 95.1 km

Valter Eklund Stenentrepenader AB är ett specialistföretag som utför alla typer av stenarbeten och stenentreprenader. Bland annat golv, fasader, trappor, badrum, kök, markbeläggningar, murar m.m.

VE Sten AB med import och egen verkstad. Tillverkar, tillhandahåller och säljer alla typer av stenmaterial. Bland annat golv, väggplattor, gat- & kantsten, markhällar, fönsterbänkar, bänkskivor för kök och badrum, trappor, beklädnader, fasader, murar m.m.

VD:
Mikael Stjernborg
Flinks_Järn.jpg
104 25 Stockholm, Sverige 95.47 km
08-13 12 1008-13 12 10
08-618 33 93

Flinks Järn har levererat förnödenheter, arbetskläder, verktyg och maskiner till yrkesfolket sedan 1907. I Stockholm har vi fem snabbgrossar på 2 500 kvadratmeter vardera. Sortimentet omfattar 20 000 artiklar. Bland annat Rebit stenverktyg, Stihl Trädgårdsmaskiner, Felco beskärning, Fiskars redskap och mycket mera. Hör av dig så tar vi tillsammans fram den bästa lösningen för just ditt behov. Vi har öppet alla helgfria vardagar 06.00 – 17.00 året runt. Telefon 08-131210

http://www.flinks.se

Vår enda uppgift är att göra yrkesfolkets vardag enklare.

VD:
Claes Lundqvist
Showing 1 - 20 of 22 results