Kasthall_2024.jpg
Fritslavägen 42, 511 23 Kinna, Sverige
42 Fritslavägen Kinna Västra Götalands län 511 57 SE

Kasthall har sedan starten 1889 tillverkat vävda och handtuftade mattor i den egna fabriken i Kinna, i Västsverige, där all tillverkning sker än idag. Under åren har Kasthall blivit ett av de världsledande företagen inom design av högkvalitativa mattor i finaste naturmaterial. Mattorna används ofta i offentliga rum tack vare dess unika design och höga slitstyrka.

”Kasthall erbjuder ovärderligt hantverk och kan genom sin långa erfarenhet skräddarsy både vävda och tuftade mattor gällande färg och form utifrån kundens behov.”

Exempel på kyrkor där vi finns representerade: Göteborgs Domkyrka, Dalstorps Kyrka, Vintrosa Kyrka, Älvestad Kyrka, Holms kyrka, Nässjö Kyrka, Bredaryds kyrka, Angelstads Kyrka, Byarums Kyrka, Grebbestads Kyrka, Krokstads kyrka, Munkfors Kyrka, Umeå Stadskyrka, Visby domkyrka, Braendkjaerkirken Kolding, Stor-Elvdal Kirke Koppang.

Företagstyp
Produkter
Antal anställda:
70
Grundat år:
1889
Omsättning:
166 MSEK
VD:
Johan Bergh
Styrelseordförande:
Therése Hillman
Försäljningschef:
Christian Skovhus
Huvudägare:
N-O-D Network of Design
Kontakt mot Kyrkan:
Sara Duffett +46 (0)765 460 256
Corroventa_2024.jpg
Mekanikervägen 3, Bankeryd, Sverige 92.39 km

Corroventa är en av de ledande aktörerna som utvecklar, tillverkar, säljer och hyr ut högkvalitativa produkter inom områdena vattenskador, fukt, lukt och radon. Vid en incident som en översvämning eller vattenskada är det inte alltid en katastrof. Med vår expertis och innovativa utrustning kan Corroventa effektivt avfukta olika byggkonstruktioner för att snabbt åtgärda skadorna. Våra beprövade lösningar för kyrkor och andra kulturbyggnader fungerar på olika utmaningar, vare sig det är fuktiga vindar, krypgrunder eller enbart behovet av att bibehålla torrheten i ett kyrkorum. För att säkerställa högsta kvalitet utvecklar och producerar vi våra maskiner nära oss, på fabriken i Bankeryd där varje maskin genomgår noggranna kvalitetskontroller i varje steg av produktionsprocessen. 

Kyrkor är ofta stora energislukare med höga kostnader för uppvärmning. Med modern avfuktningsteknik från Corroventa sänks energikostnaderna och ökar komforten avsevärt.  Vårt flexibla produktutbud är ledande på marknaden och vi strävar efter att alltid erbjuda det senaste inom torkteknik. Tillsammans med våra kunder ser vi fram emot en spännande utveckling.

VD:
Sofia Axelsson
Showing 21 - 21 of 21 results