Markslöjd.jpg
Gränevägen 5, 511 62 Skene, Sverige
5 Gränevägen Västra Götalands län 511 62 SE

Vi är ett av Nordeuropas ledande belysningsföretag och finns representerade i en mängd olika länder över hela världen. Markslöjd har funnits sedan 1963 och sysslade, som namnet antyder, en del med hemslöjdsartiklar innan belysningsverksamheten tog över helt och hållet. Vi vill vara med i skapandet av det där speciella som gör oss trygga och varma. Det som får oss att känna att vi kommit hem. Oavsett om det är ditt boende, jobb eller i detta fall kyrkan. Vi vill vara med på resan där vi skapar hem, trygghet och kärlek.

Markslöjd lyser upp tillvaron i alla hem. Vår historia går långt tillbaka, men ambitionen har alltid varit densamma. Att utveckla produkter av hög kvalitet som inspirerar till kreativ ljussättning och skapar en ombonad känsla i alla människors hem. Vi på Markslöjd hjälper våra kunder att göra deras hem till något unikt. Vi skapar belysning som adderar det där lilla extra till dina rum och allt som händer där. En extra ombonad stämning vid en trevlig middag, ett upplyst träd i vintermörkret, en hörna som kan gå från mysbelysning till praktisk läslampa på en sekund. Allt det som ger känslan av hem. För ett hem är inte fulländat förrän du tänder rätt lampa. Den från Markslöjd.

Antal anställda:
50
Grundat år:
1963
Omsättning:
150 MSEK
VD:
Peter Silvandersson
Försäljningschef:
Lars Wahlén
Huvudägare:
Vätterleden Invest AB
Kasthall.jpg
Fritslavägen 42, Kinna, Sverige 3.66 km

Kasthall har sedan starten 1889 tillverkat vävda och handtuftade mattor i den egna fabriken i Kinna, i Västsverige, där all tillverkning sker än idag. Under åren har Kasthall blivit ett av de världsledande företagen inom design av högkvalitativa mattor i finaste naturmaterial. Mattorna används ofta i offentliga rum på grund av dess unika design och höga slitstyrka.

Kasthall har lång erfarenhet av tillverkning av både vävda och tuftade mattor till kyrkor runt om i Sverige och skräddarsyr både färg och form efter behovet. Exempel på kyrkor är Göteborg, Lund och Visby Domkyrka, Bredaryd, Skanör, Strömstad, Munkedal, Lindome, Skepplanda, Falkenberg kyrka etc.

VD:
Johan Bergh
UniGraphics.jpg
Borås, Sverige 30.11 km

UniGraphics AB är en av Sveriges största leverantörer av skyltar till kyrkogårdar. Företaget startade 1934 och har lång erfarenhet av gravering och tillverkning av skyltar och andra grafiska produkter.

Hos oss hittar ni:
* Askgravskyltar
* Informationstavlor
* Vägvisare
* Gravskötsel och gravnummerskyltar
* Smidesskytltar av olika slag

Kontakta oss för mer information eller för beställning av vår inspirationskatalog.

ART_Elektronik.jpg
Almedalsvägen 147, Frillesås, Sverige 33.71 km

Vi levererar och installerar ljud- och bildanläggningar samt hörslingor för kyrkor och offentliga lokaler. Vår huvudsakliga produkt är att sälja en funktion, inte en viss utrustning. Vi sätter ihop en anläggning utifrån kundens behov och önskemål samt lokalens akustiska förutsättningar. Våra kunder finns från Pajala i norr till Trelleborg i söder.

50 år i branschen! Fler än 1000 ljud- och bildinstallationer i kyrkor, teatrar, hörsalar, konferensrum, arenor, idrottshallar!

Englund-Gruppen.jpg
Kryptongatan 20, Mölndal, Sverige 42.73 km

Under varumärket NTK Atelier tillverkar vi avpassade mattor som levereras helt efter kundernas önskemål om mått och form. Kantningen utförs antingen med vår nästan osynliga langett, INVISILOC®, eller med en bandkant av lin, bomull eller läder. Tillverkning sker i Mölndal och inget arbete är automatiserat, utan alla moment utförs för hand på vårt 250 m2 stora sybord, med höga hantverksmässiga krav på den färdiga produktens utseende och finish.

Vi är kända för vår erkänt höga kvalitet och excellenta service. För det mesta klarar vi att leverera inom förhållandevis kort tid och alla mattor levereras fraktfritt inom Sverige. Sätt oss på prov!

VD:
Stefan Englund
nVent.jpg
Mölndal, Sverige 43.12 km

nVent Nordic AB utvecklar värmekabelsystem för säkrare fastigheter: Frostskydd av vattenledningar och rör, frostskydd av stuprännor och hängrännor (för att slippa frostsprängning och farliga istappar från tak), snö- och isfria markytor samt golvvärme.

RAYCHEM och T2 är nVent Nordics mest kända varumärken. nVent Nordic AB härstammar från familjeföretaget Thorin & Thorin, som grundades i Hindås 1934.

nVent RAYCHEMs världsledande värmekablar är underhållsfria med unika garantier. nVent RAYCHEM självbegränsande värmekablar och styrenheter bildar energieffektiva system – värmen aktiveras när och där behov finns. Vi finns i hela Sverige och hjälper till med mätningar och beräkningar. 

VD:
Sylvain Lemmens
Forbo.jpg
August Barks gata 26, 421 32 Västra Frölunda, Sverige 46.84 km

Forbos historia i Sverige börjar år 1896 som Linoleum AB Forshaga. Efter samgående med andra linoleumtillverkare är Forbo idag ett komplett golvföretag av linoleum, plast och textila golv. Våra produkter används varje dag i bland annat skolor, sjukhus och samlingslokaler.
Offentliga miljöer med högt ställda krav på god design, hållbarhet och ekenomi är vårt signum.

Marmoleum är världens första helt koldioxidneutrala golv i tillverkningsfasen (A1–A3 enligt EPD ISO 14025/EN 15804.) Ett naturligt val för miljömedveten arkitektur. Forbos Linoleum tillverkas i moderna fabriker i Nederländerna av 97% naturliga råvaror som kalksten, trämjöl, linolja, talllolja, tallharts och juteväv. En traditionell naturprodukt som ger känd lång livslängd och genom modernt ytskydd är lätt att städa och underhålla. Våra Linoleumgolv Marmoleum finns i en mängd olika design och harmonierar väl med andra naturmaterial som sten och trä.

VD:
Jonas Palmgren
Glasdon.jpg
August Barks gata 25, Västra Frölunda, Sverige 46.89 km

Glasdon kan hjälpa dig att skapa en trivsam miljö! Speciellt för kyrkogårdar erbjuder vi bl.a. moderna och stilrena papperskorgar såsom underhållsfria och hållbara parkbänkar gjorda av återvunna material. Med mer än 50 års erfarenhet i Europa har vi samlat mycket kunskap inom avfallshantering, sopsortering och inredning av utomhusmiljöer.

”Företaget utökar ständigt sitt sortiment för att kunna uppfylla sina kunders specialkrav. Betoningen ligger på kostnadseffektiviteten, bra kvalitet och utmärkt kundservice.”

Confex.jpg
Kronhusgatan 7, Göteborg, Sverige 48.77 km

Confex är Sveriges ledande utbildningsleverantör och har sedan starten 2003 utbildat närmare 500 000 medarbetare, både i privat och i offentlig sektor. I tillägg skräddarsyr vi kurser anpassade just efter era behov. Vi har landets bredaste kursutbud och när ni väljer oss får ni en certifierad och dokumenterad kursleverantör. Då vårt mål är att ni alltid ska få den kompetens ni efterfrågar, har vi 100% nöjdhetsgaranti på alla våra kurser.

Confex är Nordens största kursleverantör och Sveriges enda utbildningsföretag som är certifierat i enlighet med kraven för den internationella standarden för kvalitetsledningssystem ISO 9001:2015. Vi erbjuder marknadens största kursutbud och dokumenterad kompetens.

VD:
Halvdan Nicolaysen
Dekatech.jpg
Järnvägsgatan 9, 441 32 Alingsås, Sverige 49.21 km

Dekatechs affärside är att utveckla Solcellsdrivna extremt energieffektiva lysande produkter. Efter 4 års utveckling lanserar vi nu produkter som är anpassade att vara helt självförsörjande för vårt nordiska klimat. En anslagstavla man enkelt byter meddelande och en pollare för att lysa upp marken. Vår energieffektiva solcellslösning laddar tillräckligt på sommaren för att lysa hela vintern.

”Energibesparing och Miljötänk är bra anledningar att välja Dekatechs produkter.”

VD:
Dennis Karlsson
Svenska_Blount.jpg
Varberg, Sverige 49.62 km

Svenska Blount AB är ett helägt dotterbolag till Blount International, Inc, USA. Vi har till uppgift att marknadsföra och distribuera koncernens varumärke OREGON® på den svenska marknaden. Blount är en ledande tillverkare av bland annat sågkedjor,sågsvärd och gräsklipparknivar. Varumärket OREGON® finns representerat i över 100 länder. All försäljning sker via våra lokala återförsäljare.

I Oregons sortiment finns ett brett utbud av tillbehör för skogs- och grönyteskötsel såsom: sågkedjor, sågsvärd, personlig skyddsutrustning, 36V redskap, gräsklipparknivar, trimmertråd och trimmerhuvuden. Vi sätter alltid användaren i fokus, och med vårt nya revolutionerande trimmersystem Gator® SpeedLoad™ laddar du trimmerhuvudet på mindre än 20 sekunder!

VD:
Niklas Eliasson
Nybergs-Svets.jpg
Bultgatan 7, 441 38 Alingsås, Sverige 50.84 km

En totalleverantör av smidesentreprenader, allt från ”start till mål”. Vår affärsidé är att utföra skräddarsydda totalåtaganden i stål från idé eller ritning till et t färdigt arbete eller produkt för en kundkrets som ställer höga krav. Och genom att vara ett kompetensledande, engagerat samt kostnadseffektivt bolag, skall vi utföra arbeten som överträffar våra kunders förväntningar.

VD:
Johan Lindholm
Objektlyft.jpg
Hermes väg 6, 567 32 Vaggeryd, Sverige 88.14 km

Objektlyft startades 1997 av Per-Olof Arnesson efter att ha fått patent på Objektlyften som eldrivet höjer och sänker ljuskronor i syfte att säkra och förbättra arbetsmiljön i kyrkorna. 2017 tog styrkonstruktion över verksamheten av objektlyft.

Så här långt har ca 500 ljuskronor i svenska kyrkor försetts med Objektlyftar och därmed fått en genomgång av infästning samt upphängningslänk. Objektlyft utför även säkerhetsbesiktning av ljuskronor, upphängningslänk och infästning.

VD:
Tomas Gustavsson
Elmia_Park.jpg
Elmiavägen, Jönköping, Sverige 98.28 km

Elmia är ett av nordens ledande mässbolag som årligen arrangerar olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser och event. Vartannat år arrangeras Elmia Park, Sveriges största mässa för utomhusmiljöer. Elmia Park samlas kring orden Anlägga, Växa och Attrahera. Med dem sammanfattar vi hela den process som ligger till grund för utvecklingen av grönare ute- och stadsmiljöer och skapar en röd tråd för
mässan. Tre dagar av inspirerande möten, kunskap, utställningar och framtidsvisioner. Tillsammans skapar vi förutsättningarna för framtidens gröna miljöer.

http://www.elmiapark.se

Elmia_Garden.jpg
Elmiavägen, Jönköping, Sverige 98.28 km

Elmia är ett av nordens ledande mässbolag som årligen arrangerar olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event. Elmia Garden är en nationell trädgårdsmässa och mötesplats som inspirerar dig till bättre affärer.

Mässan är för dig som levererar produkter eller tjänster inom den gröna näringen. Få inspiration kring hur du kan göra affärer på kommande trädgårdstrender och träffa 3 000 besökare med hög beslutspåverkan.

http://www.elmia.se/garden

Visar 14 resultat