Kulturbelysning_2023.jpg
Kulla Gunnarstorp, Helsingborg, Sverige
49 Domstensvägen Skåne län 255 91 SE

Kulturbelysning AB tillverkar och levererar belysningsarmaturer för utomhusmiljöer, i klassiska material som gjutjärn och koppar/mässing samt smide. Ett brett sortiment av nytillverkade klassiska gjutjärnsstolpar med sitt ursprung från sekelskiftet 1800-1900-talet. Armaturer godkända där höga antikvariska krav ställs. 

Parksoffa med gjutjärnsgavlar samt obehandlade eller målade lärkplank. Möjligt med ”namn” i gjutgodset. Förberedda för fastgörning i markjärn. 

Rådgivning och förslag gällande restaurering av befintliga antika belysningsbestånd. Framtagning av nya gjutformar för nytillverkning/komplettering av befintliga belysningsstolpar mm.

Antal anställda:
5
Grundat år:
1999
Omsättning:
15 MSEK
VD:
Berth-Inge Lundberg
Huvudägare:
Berth-Inge Lundberg
Marknadschef:
Paula Lundberg
Kontakt mot Kyrkan:
Berth-Inge Lundberg
LMI_2023.jpg
Långebergavägen 40, 256 69 Helsingborg, Sverige 13.21 km

LMI är Sveriges största tillverkare av flytande växtnäring och stolt leverantör till några av de viktigaste aktörer på den svenska marknaden, så som Lantmännen, DLA Swedish Agro och Svenska Foder. Vi även representerar välkända leverantörer Haifa Chemicals, Lebosol Dünger och Angus Horticulture. 

Vi vänder oss till yrkesodlare inom trädgård, grönytor, lantbruk och skogsplantskolor. Behöver du en egen samansättning av näring till dina växter, hör av dig till oss så diskuterar vi just dina behov. (min. beställning 6 ton)

LMI har eget växtnäringslaboratorium som utför analyser på jord, växt och vatten samt levererar svar redan dagen efter på våra vanligaste analyser. (arbetsdag)

Vi jobbar för en växande framtid

”Den som tar reda på mest levererar bäst”

VD:
Anders Bruce
Stangby_2023.jpg
VALLKÄRRATORN 424, 225 91 Lund, Sverige 52.12 km

Stångby Plantskola levererar både växter och kunskap till professionella växtanvändare. Inom vår egen odling har vi specialiserat oss på att producera och förädla parkträd, alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd som vi säljer och marknadsför under varumärket Stångby Premium. Vi levererar i hela Sverige. 

2020 introducerade vi Stångby Akademi som syftar till att öka kunskapen i branschen där vi bland annat erbjuder skräddarsydda kurser och
rådgivning. Besök vår hemsida eller anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad!
http://www.stangbyakademi.nu

VD:
Jörgen A Warpman
Ostorps_Bevattning_2023.jpg
Östorp 249, 312 91 LAHOLM 52.47 km

Östorps Bevattning etablerades 1969 och arbetar med allt inom bevattning. Vi säljer material, installerar och utför service från timmer och lantbruksbevattning till kyrkogårdar, golfbanor, sportanläggningar, trädgårdar och fruktodlingar. Vår personal är van vid arbete på kyrkogårdar och visar respekt för verksamheten.

Vad kan vi göra för er?
– Projektering.
– Framtagning av upphandlingsunderlag.
– Service av pump och bevattningsanläggning oavsett fabrikat.
– Uppgradering av gamla anläggningar.
– Nyinstallation.
– Nytt styrsystem för effektivare bevattning med App och väderdata.
– Tillverkning av ståndarrör i önskad längd.

Vi har ett stort eget lager med allt som våra montörer använder.
Beställ proffsgrejor direkt från oss! Snabba leveranser!

VD:
Christian Bjärntoft
Milwaukee_2023.jpg
Stamholmen 147, Hvidovre, Danmark 56.12 km

MILWAUKEE® har ett brett sortiment av kraftfulla professionella trädgårdsverktyg som levererar den kraft, hastighet, vridmoment och hållbarhet som krävs som kedjesågar och häcksaxar, till branschens första utbytbara tanksystem i vår M18™ SWITCH TANK™. Våra batteridrivna skog och trädgårdsmaskiner bidrar till bättre miljö, inga avgaser, tystare miljö för användaren och omgivningen.

Kontinuerlig innovation i över 95 år. Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör, handverktyg, personligt skydd och verktygsförvaring för yrkesanvändare över hela världen. 

Ett batteri till flera verktyg – Alla batteriverktyg inom samma system kan användas med samma batteri. M12™ och M18™ är två olika system bestående av verktyg, batterier och andra produkter. Milwaukees REDLITHIUM™-batterier har längre driftstid, högre kraft och färre laddningar än konventionella litiumjonbatterier.

VD:
Thomas Jacobsson
Alnarp_Cleanwater_2023.jpg
Kungsgårdsvägen 8C, Alnarp, Sverige 58.12 km

Alnarp Cleanwater har utvecklat ett bioreningsverk för enskilt avlopp med naturlig rening i form av växter och mikroorganismer. Utöver att ta hand om de ämnen det finns reningskrav på i dagsläget så renar bioreningsverket även läkemedelsrester. Med vårt bioreningsverk slipper du kemikalier och minimerar behovet av slamtömning. Underhållsmässigt är det enkelt med få rörliga delar och en låg elförbrukning. Dessutom ser det trevligt ut med vackra vattenväxter. Kontakta oss för mer info eller bokning av ett kostnadsfritt rådgivningsmöte!

Vi har flera bioreningsverk installerade vid kyrkor.

En stabil, lättskött anläggning för enskilt avlopp där naturen gör jobbet!

VD:
Lars Hultman
Fagerhults_Garden_2023.jpg
Snapphaneallén 12, Skånes Fagerhult, Sverige 59.49 km

Jord har varit vår huvudsyssla sedan i slutet på 60-talet. Vi är 4 delägare med stor kompetens inom olika områden vilket gör att vi kan leverera produkter av högsta kvalité. 

Vi kan från Fagerhults Garden erbjuda lösvolymer, storsäck och storbalar i olika sammansättningar och specialblandningar. Tack vare vår paketeringsanläggning kan vi även erbjuda leveranser i säck från 8 liters till 300 liter. 

För att möta våra kunders efterfrågan arbetar vi ständigt med produktutveckling och utökar vårt sortiment för att underlätta våra kunders inköp. Vi kan även erbjuda ett flertal KRAV-certifierade jordar, samt även återvunna jordar. 

Lantmannen_2023.jpg
Bjurögatan 26, 211 24 Malmö, Sverige 59.52 km

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, lantbruksmaskiner, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 19.000 svenska lantbrukare, har ca 10.000 anställda och omsätter 50 miljarder kronor på årsbasis. Genom att vi har forskning och verksamhet i hela värdekedjan så kan vi ta ansvar från jord till bord. 

Lantmännen Maskin ingår i division Lantbruk. Lantmännen Maskin importerar och säljer lantbruksmaskiner, reservdelar samt verkstadstjänster och representerar bland annat varumärken som Valtra, Fendt, KUHN och Väderstad. Vi är ca 750 anställda, har ett rikstäckande anläggningsnät med maskinförsäljning, reservdelar/butik och verkstad och omsätter 3,7 miljarder kr. 

VD:
Leif Thorwaldsson
Honda_2023.jpg
Malmö, Sverige 61.15 km

Honda är världens största motortillverkare. Oavsett på vilket sätt du vill ta dig fram så finns det ett omfattande utbud från Honda att välja mellan. Honda Power Equipments utbud består av gräsklippare, robotgräsklippare, åkgräsklippare, trimmers, gräsröjare, multifunktionsredskap, elverk, vattenpumpar, jordfräsar, snöslungor och båtmotorer. Senaste verksamhetsåret såldes ca 5 900 000 Power Equipment-produkter över hela världen.

Hondas produkter är kända för sin tillförlitlighet, slitstyrka, låga utsläpp och långa livslängd. Alla Power Equipments produkter har fyrtaktsmotorer.

Hammargrens_2023.jpg
Östra Förstadsgatan 20, 211 31 Malmö, Sverige 61.23 km

Hammargrens har sedan starten 1905 levererat skyltar, namnbrickor, stämplar och andra märkprodukter till Sveriges kyrkor och församlingar.

Kontakta oss när Ni önskar beställa:
• Gravskyltar i graverad mässing eller annan metall.
• Namnskyltar med eget tryck i flera varianter.
• Informations- och upplysningsskyltar.
• Stämplar med valfri text till administrationen.
• Övriga märk- och grafiska produkter. 

I över 115 år har vi förenat hantverk & tradition med kvalitét & personlig service. Det är vi stolta över! 

Välkommen till oss på Hammargrens. 

E-On_2023.jpg
Carl Gustafs väg 4, 211 46 Malmö, Sverige 61.5 km

E.ON Sverige är en del av den internationella energikoncernen E.ON SE med huvudkontor i Essen, Tyskland. Inom koncernen jobbar runt 70 000 personer i 15 länder. I Sverige arbetar drygt 2 000 medarbetare både nationellt och lokalt, med vår verksamhet som sträcker sig från Skåne i söder till Lappland i norr. Vi driver energiomställningen mot ett hållbart samhälle. Det gör vi genom distribution och genom att möjliggöra för människor, företag och städer att använda energi på smartast möjliga vis. Den svenska verksamheten utgörs i huvudsak av två områden: smarta distributionsnät och innovativa energilösningar. I Sverige levererar vi el, värme och smarta energilösningar till ungefär 1 miljon privat- och företagskunder.

Det lönar sig att ställa om
Med rätt avtal och våra skräddarsydda, integrerade energilösningar kan ni energi-effektivisera er verksamhet för att minska förbrukningen och kostnaderna. Vi erbjuder alltid elavtal med förnybar el och gasavtal med förnybar biogas och lösningar för bland annat solceller, fordonsladdning och energilagring. Som företagskund hos oss får ni kostnadsfri tillgång till vår tjänst E.ON Navigator. Ett enkelt verktyg som samlar allt om företagets energianvändning på ett och samma ställe för att ge en bättre överblick som kan spara både tid och pengar.

Som kund hos oss får ni dessutom:
• Löpande utbildningar i E.ON Navigator som lär er optimera företagets energiförbrukning
• Digitala informationsträffar kvartalsvis om status på den nordiska energimarknaden
• En egen personlig rådgivare till ert företag 

Läs mer på eon.se/foretag om hur vi kan hjälpa er att ställa om. 

Rosengren_Nilsson_2023.jpg
Limhamn, Malmö, Sverige 62.69 km

Rosengren & Nilsson Group består av tidigare Rosengrens Metallgjuteri och Vetlanda Gjuteri. Tillsammans har företaget över 130 års erfarenhet av metallgjutning!

Med fokus på den tilltänkta miljön, traditionellt hantverk och hållbara materialval skapar RN Group skyltning och utsmyckning till hela området. Produkterna gjuts från grunden i återvunnen metall vilket resulterar i verk som både tål, och värnar om, väder och vind. Utöver metallgjutning är företaget specialiserat inom 3D-teknik och 3D-graverade kristaller.

Genom att kombinera modern 3D-teknik med traditionell metallgjutning kan vi både skapa nya och återskapa äldre föremål till kyrkogården. Kontakta oss så berättar vi mer!

VD:
Sören Rosengren
Soderberg-Haak_2023.jpg
Staffanstorp, Sverige 63.92 km

Söderberg & Haak är Sveriges ledande privata aktör inom maskinhandel för lantbruk, industri och entreprenad. Vi finns representerade på både egna anläggningar och hos privata återförsäljare från Kiruna i norr till Ystad i söder.

Vi marknadsför ledande varumärken som Komatsu, BOMAG, Amazone, Dalbo, Deutz-Fahr och Krone.

Söderberg & Haak – din trygga samarbetspartner
Förutom bra service, har våra anläggningar även välsorterade butiker där det finns förbrukningsmaterial såsom handskar, spolarvätska, verktyg m.m.
Allt som kan behövas för att underlätta arbetet.

VD:
Jonas Jaenecke
Granit_Parts_2023.jpg
Handelsvägen 24, Staffanstorp, Sverige 64.57 km

GRANIT Parts ingår i den tyska familjeägda koncernen FRICKE Group. GRANIT har sitt lager för Europa i orten Heeslingen. Lagret är 90 000 m2 under tak där ca 230 000 delar lagerhålls. Vi erbjuder delar och tillbehör inom områdena Lantbruk, Skog/Trädgård, Entreprenadmaskin och Hydraulik. 

Kontakta en av våra återförsäljare runt om i landet för att höra mer.

Vi har ett brett sortiment som exempelvis innehåller;
– Handhållna redskap som sekatörer, grepar och räfsor
– Motorsågskedjor, svärd, trimmertråd och klingor
– Vattenslangar, kopplingar och vattenspridare

Bastec_2023.jpg
Hästvägen 4A, 212 35 Malmö, Sverige 65.67 km

Att installera, eller byta till, ett lättanvänt och effektivt styrsystem är en av de bästa och viktigaste investeringarna som fastighetsägare kan göra just nu. Med höga energikostnader och nya klimatmål ökar behovet av att styra, reglera och övervaka kyla, värme och ventilation på smartast möjliga sätt. 

Med Bastecs produkter och tjänster inom fastighetsautomation kan användare ta kontroll över sina fastigheter, för att uppnå optimal energieffektivisering och förbättrat inomhusklimat till lägst totalkostnad. Vi finns där hela vägen för er och för våra Bastec-partners och återförsäljare över hela landet.

Användare av BAS2 uppskattar att de inte har några löpande kostnader samt att de fritt kan välja vilken leverantör som ska sköta och ”drifta” anläggningen utan att binda upp sig i dyra avtal eller bli låsta till en
leverantör om anläggningen ska göras om eller utökas.

VD:
Jonas Greberg
Dahlrum_2023.jpg
Malmövägen 154, 233 75 Klågerup, Sverige 69.12 km

Välkommen till Dahlrum AB. Vi är producent och återförsäljare av kvalitetsprodukter till kyrkogårdar – allt från planteringslådor till bänkar och maskiner. Med våra produkter vill vi underlätta ditt underhållsarbete, hjälpa dig att spara tid och pengar, men även skapa en attraktiv miljö. Därför består vårt sortiment av en mängd produkter där ergonomi, ekonomi och enhetlig design går hand i hand. Förutom vårt standardprogram producerar
vi speciallösningar och produkter till framför allt minneslundar och servicestationer. Vi kan med utgångspunkt i er idé ta fram ritningar och leverera färdiga lösningar. 

Vi kommer gärna på besök till Er kyrkogård, och ni är också välkomna att besöka oss. 

VD:
Thor Dahl
NIBE_2023.jpg
Hannabadsvägen 5, Markaryd, Sverige 70.46 km

NIBEs fastighetsvärmepumpar är intelligenta, flexibla och passar för fastigheter med stort uppvärmningsbehov. Vår mission är att skapa en mer hållbar framtid genom att hämta energi från naturen. Med produkter designade och tillverkade i småländska Markaryd, skapas värme, varmvatten, ventilation och kyla – med låg påverkan på miljön och med hög energibesparing. 

Välkommen till vår värld av inomhuskomfort!

”Det här skulle vi gjort för längesen om vi haft ekonomi till det. Vi sparar drygt 500 000 kWh om året och har fått en lättskött och miljövänlig lösning.”

Anders Ivarsson, Åh Stifts- och Konferensgård,
som konverterat tio av 16 byggnader till bergvärme.

VD:
Gerteric Lindquist
CADO_2023.jpg
Brädgårdsvägen 28, 236 32 Höllviken, Sverige 79.1 km

CADO är ett svenskt lekplatsföretag som finns representerat i hela Skandinavien med kontor i både Danmark, Norge och Sverige. Vi marknadsför bland annat lekredskap, multibanor, vattenlek och utomhus fitness från flera av Europas ledande tillverkare. Då vi har flera års erfarenheter från branschen kan vi genom rådgivning och ett unikt produktsortiment, hjälpa från idé till verklighet.

CADO har i många år designat, producerat och levererat lekplatser, sport- och rörelseprojekt och utemiljö med professionell och kompetent rådgivning, hög service, unika produkter och exakt leverans i Sverige. Vi har alltid fokus på våra grundvärderingar: trovärdighet, innovation & hållbarhet. 

En värld i rörelse

VD:
Kjell Parmborn
Akustikmiljo_2023.jpg
Falkåsvägen 4, 311 32 Falkenberg, Sverige 88.77 km

Sedan 1996 har vi levererat akustiklösningar till alla typer av miljöer. Allt från stora idrottsarenor som Scandinavium till den lilla mysiga musikstudion. Tillsammans med arkitekter, inredare och byggare skapar vi kreativa lokaler med bättre ljud. Eller ett snyggare ljud som vi kallar det. 

Vi finns i Falkenberg, med kontor och produktion under samma tak. Den lokala närvaron har sedan start varit naturlig och stark. Och det är viktigt för oss att fortsätta vara det, trots att vår marknad har utvidgats till områden runt om i Europa. Vi är en del av Götessons Design Group. 

VD:
Emil Johansson
Gat-Kantsten_2023.jpg
Wrangels allé 78, 291 75 Färlöv, Sverige 90.57 km

Gat & Kantsten Sverige AB har levererat och utfört stenarbeten åt Svenska kyrkan över hela landet i mer än 20 år. Bred kompetens om alla typer av granit så som gatsten, hällar, murar och trappor. Vi har lång erfarenhet och har hög kapacitet när det gäller montering av alla typer av stenarbeten. Vi har en komplett maskinpark för hantering och lyft av alla typer och storlekar på sten. 

FOFAB_2023.jpg
Prinsessvägen 7, 297 72 Everöd, Sverige 93.45 km

Med ledorden kemikaliefritt och miljövänlig erbjuder FOFAB yt- och fasadtvätt med en metod som är helt kemikaliefri och utförs med lågt tryck. Metoden är skonsam mot ytan men tuff mot smutsen. Genom att regelbundet tvätta fasaderna ökar man livslängden på ytan och kan därigenom förlänga tiden för underhållsbehov.

Metoden fungerar på alla ytor som t.ex. trä, puts, glas och plåt. Upp till c:a 16 meters höjd kan vi tvätta från marken utan behov av ställning vilket minskar kostnaden för kunden. 

Vi tvättar fasader, murar, gravstenar och konstverk, allt med ett rent resultat och en ren miljö.

Fasad och fönstertvätt med rent vatten är sedan många år tillbaka en metod som enligt tester har visat sig vara det effektivaste sättet att hålla ytor rena. Att dessutom tvätta helt utan kemikalier och med lågt tryck är en vinst för miljön, bra för ytan och prisvärt. Våra kunder omfattar idag stora företag, industrier, kommuner och privatpersoner.

Katarina Klöfverskjöld, VD

VD:
Katarina Klöfverskjöld
Visar 20 resultat