Black_22.jpg
Roslagsgatan 11, Stockholm, Sverige

Black Ljusdesign är ett oberoende konsultföretag med specialitet inom ljusdesign med vana att arbeta inom konsultteam i både större och mindre projekt. Huvudsätet är Stockholm men projekten spänner mellan Skåne och Norrbotten.

Företaget arbetar med kreativ och lösningsorienterad ljusdesign och belysningsplanering för arkitektur exteriört och interiört. Uppdragen varierar från parker, torg och fasadbelysningar till interiöra ljussättningar av byggnader, kyrkor och kontor.  Företaget arbetar även med produktformgivning av armaturer vilket mestadels sker inom kulturhistoriska projekt.

Black Ljusdesign arbetar både teoretiskt och praktiskt. Arbetet produceras till stor del digitalt i form av beskrivande handlingar, ritningar och illustrationer. Företaget gör också många praktiska tester av ljuslösningar för att säkerställa en hög kvalitetsnivå. Detta kan ske på kontoret där armaturer jämförs och utvärderas men även fullskaliga prover byggs för att testa integrerade lösningar. Provbelysningar utförs också på plats, ofta i exteriöra projekt som tex fasader och test av prototyper.

Alexander Cederroth
Monoplus_22.jpg
Heleneborgsgatan 17, Stockholm, Sverige

SoundCop/Mono+ erbjuder helhetslösningar inom ljud, ljus, och bild, vilket även omfattar interiör- och exteriörbelysning, talat utrymningslarm och hörhjälpmedel.

Aktuella referenser:
Maria Magdalena kyrka, Stockholm, 2018,
Gustav Vasa kyrka, Stockholm. Nominerad till en Inavation award 2019, vinnare av mondo award 2019 I kategorin house of worship.
Staffanskyrkan i Gävle, 2021
Sollentuna kyrka, 2021

Vi skräddarsyr anläggningar för enkelt användande som ändå öppnar upp för mer avancerade sammanhang. Vi använder oss enbart av produkter vi själva vill använda och litar på.”

Jacob Tormod-Julin