Skanefro_2021.jpg
Storgatan 1, 272 93 Tommarp, Sverige
1 Storgatan Skåne län 272 93 SE

Den verksamhet som idag är Skånefrö startades redan under 1910-talet av Nils Svensson. Då bestod verksamheten av odling av specialfröer till lantbruket och Nils Svensson diplomerades för fröodling av bland annat foderbeta, rädisa, sockerbeta, rova och hundäxing. Denna lyckosamma verksamhet ledde till starten av företaget 1928. Under 1940-talet utökades verksamheten med utsädesspannmål (korn, vete, havre) och 1962 blev Skånefrö aktiebolag. Produktion och försäljning av grönytefrö tillkom under 1980-talet och under 1990-talet bildades Scandinavian Seed (www.scandinavianseed.se) som man idag är delägare i.

Skånefrö skall drivas med sunt förnuft, hög etik och moral samt med långsiktig lönsamhetstillväxt. Fastställda varumärken skall vara grundpelare i det fortsatta varumärkesuppbyggandet. Varumärket Skånefrö skall vara starkt och ledande inom vår bransch. Skånefrös mål är att alla produkter till 100% skall vara våra egna, dvs Skånefrö skall vara självförsörjande.

Antal anställda:
36
Grundat år:
1928
Omsättning:
230 MSEK
VD:
Sven-Olof Bernhoff
Styrelseordförande:
Torbjörn Wistrand
Försäljningschef:
Claes-Göran Henriksson
Huvudägare:
Familjen Svensson (Grundaren)
Kontakt mot Kyrkan:
Roger Axelsson, roger.axelsson@skanefro.se
Trygg_2021.jpg
Videgatan 20, 271 33 Ystad, Sverige 28.45 km

Trygg AB levererar gravstensäkerhet från digitala inventeringar till säker gravvård. Våra digitala inventeringar dokumenteras i säkerhetsappen ”Checkproof” med åtgärdsförslag och ett fast pris. Vi är specialister på gravstenssäkerhet och vi kan säkra gravstenar till 1500 kg och 350 cm i höjd med våra mobila ställningar. Med vårt sätt att arbeta minimerar vi åverkan på en känslig miljö och kan utföra vårt stensäkerhetsarbete även där maskiner inte kan komma fram. Vi har även en bred kompetens inom kulturvård där vi kan utföra gjutjärn- och smidesarbeten. Trygg AB har tre fullt utrustade servicebilar och produktionsteam som täcker Sverige och Danmark (Trygg Aps, http://www.tryggsten.dk). Trygg Belysning – Boka en kostnadsfri demonstration där vi innan mötet skapar en digital 3D modell av er kyrkogård och tillsammans arbetar vi fram den ljusbild som ni önskar och som vi sedan kan basera ett kostnadsförslag på. Trygg Entreprenad – Vårdar, underhåller och utvecklar era kyrkliga byggnader och kyrkogårdar. Vi renoverar och underhåller era kyrkor, trappor, järnstaket och murar, anläggning av minneslundar samt handikappramper i granit. Dessutom skapar vi vård- och underhållsplaner. 

Andreas Sundbom (070-286 35 59, andreas@tryggsten.se)
Trygg Gravstenssäkerhet – från inventering till säker gravvård

Lisette Jespersen (073-544 57 67, lisette@tryggsten.se)
Trygg Kyrkogårdsbelysning, ljuskonsulent

Peter Nilsson (073-522 63 27, peter@tryggsten.se)
Trygg Entreprenad, projektledare (fd Kyrkogårdschef med 20 år erfarenhet)

 

Cadabra_2021.jpg
Skiftesvägen 2, 247 51 Dalby, Sverige 58.54 km

Cadabra Design erbjuder frosttåliga planteringskärl i stengods och robusta parkbänkar i certifierad kärnteak för att skapa trivsamma publika miljöer. Tack vare att vi direktimporterar från tillverkare utan mellanhänder har vi full kontroll på att hög kvalitet och hållbarhet efterlevs. Dessutom genom låga overheadkostnader kan vi sälja gedigna produkter i hög kvalitet till en mycket prisvärd nivå.

Vi sadlade om för 10 år sedan drivet av hobbyn och passionen att få hålla på med noga utvalda hantverksmässigt tillverkade planteringskärl i terrakotta och stengods och gedigna utemöbler för vackra miljöer. Därför startade vi Cadabra Design 2010. Vi drivs till fullo av våra kontakter med kunderna och förstår efter 40 år vardera i yrkeslivet att kunden skall vara i fokus.

VD:
Dan Andersson
Soderberg_Haak_2021.jpg
Staffanstorp, Sverige 65.55 km

Söderberg & Haak är Sveriges ledande privata aktör inom maskinhandel för lantbruk, industri och entreprenad. Vi finns representerade på både egna anläggningar och hos privata återförsäljare Råneå i norr till Ystad i söder.

Vi marknadsför ledande varumärken som Komatsu, BOMAG Deutz-Fahr, Krone, Amazone, DALBO och Geringhoff.

Söderberg & Haak – din trygga samarbetspartner
Förutom bra service, har våra anläggningar även välsorterade butiker där det finns förbrukningsmaterial såsom handskar, spolarvätska, verktyg m.m. Allt som kan behövas för att underlätta arbetet.

VD:
Jonas Jaenecke
Lantmannen_Maskin_2021.jpg
Bjurögatan 26, 211 24 Malmö, Sverige 76.47 km

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, lantbruksmaskiner, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25.000 svenska lantbrukare, har ca 10.000 anställda och omsätter 45 miljarder kronor på årsbasis. Genom att vi har forskning och verksamhet i hela värdekedjan så kan vi ta ansvar från jord till bord.
Lantmännen Maskin ingår i division Lantbruk. 

Lantmännen Maskin importerar och säljer lantbruksmaskiner, reservdelar samt verkstadstjänster och representerar bland annat varumärken som Valtra, Fendt, KUHN och Väderstad. Vi är ca 760 anställda, har ett rikstäckande anläggningsnät med maskin-försäljning, reservdelar/butik och verkstad och omsätter 3,7 miljarder kronor.

VD:
Leif Thorwaldsson
Honda_2021.jpg
Malmö, Sverige 78 km

Honda är världens största motortillverkare. Oavsett på vilket sätt du vill ta dig fram så finns det ett omfattande utbud från Honda att välja mellan. Honda Power Equipments utbud består av gräsklippare, robotgräsklippare, åkgräsklippare, trimmers, gräsröjare, multifunktionsredskap, elverk, vattenpumpar, jordfräsar, snöslungor och båtmotorer. Senaste verksamhetsåret såldes ca 5 900 000 Power Equipment-produkter över hela världen.

”Hondas produkter är kända för sin tillförlitlighet, slitstyrka, låga utsläpp och långa livslängd. Alla Power Equipments produkter har fyrtaktsmotorer.”

Cado_2021.jpg
Limavägen 5A, 236 31 Höllviken, Sverige 81.66 km

CADO är ett svenskt lekplatsföretag som finns representerat i hela Skandinavien med kontor i både Danmark, Norge och Sverige. Vi marknadsför bland annat lekredskap, multibanor, vattenlek och utomhus fitness från flera av Europas ledande tillverkare.
Då vi har flera års erfarenheter från branschen kan vi genom rådgivning och ett unikt produktsortiment, hjälpa från idé till verklighet.

CADO har i många år designat, producerat och levererat lekplatser, sport- och rörelseprojekt och utemiljö med professionell och kompetent rådgivning, hög service, unika produkter och exakt leverans i Sverige.

Vi har alltid fokus på våra grundvärderingar: trovärdighet, innovation & hållbarhet.

VD:
Kjell Parmborn
Gravlyktan_2021.jpg
Villavägen 4, 374 50 Asarum, Sverige 82.98 km

Företaget är beläget i det vackra Blekinge, och har specialiserat sig på design och produktion av ljusträd och vashållare för minneslundar och askgravlundar. 

Vårt ledord, bra produkt nöjd kund.

”Att tända ett ljus
Så enkelt men ändå …
Med en ljusbärare från Gravlyktan erhåller ni en produkt som håller under mycket lång tid, till glädje för alla besökare som kommer för att tända ett ljus.”

VD:
Ewe Nilsson
Wiklund_Trading_2021.jpg
Fabriksvägen 3, 268 73 Billeberga, Sverige 87.23 km

Wiklund Trading säljer och är importör i Sverige för nya Yanmar bandgrävare, hjulgrävare, hjullastare och banddumpers, samt Kramers hjullastare och teleskoplastare. Förutom våra två depåer i Billeberga och Enköping, har vi ett stort återförsäljarnät över hela Sverige. Vi har ett stort reservdelslager, stora verkstäder och ett servicenät över hela landet för att kunna ge dig den bästa servicen. 

”Gör som många andra kyrkor, välj en Kramer eller Yanmar för att underlätta i er verksamhet. Tack vare de många redskap och tillbehör vi har till våra maskiner så finns det nästan oändligt många användningsområden för din maskin. Köp din mångsysslare av oss eller någon av våra återförsäljare.”

VD:
Niklas Wiklund
Emmaljunga_2021.jpg
282 68 Vittsjö, Sverige 98.73 km

Emmaljunga Torvmull AB är ett familjeföretag med gamla anor. Vi har förädlat torv och gjort torvrecept i både egen regi och tillsammans med våra kunder i nästan 50 år. Emmaljungas råvara kommer från egna mossar, och vi gör näst intill allting själva. Allt från att skörda torven, förädla den och förpacka den, till att leverera den. Det gör att vi har kontroll på hela produktionskedjan. För oss i Emmaljunga är det viktigt att arbeta nära och tillsammans med kunden för att tillsammans lyckas i alla projekt. 

I vårt sortiment finns det bl.a. jord, torv, kalk och gödsel. Dessa levereras i säckar från 8 liter och uppåt, i storsäck på 2,5 m3 samt som lösvara. Emmaljunga har idag flera olika kyrkor och förvaltningar som kunder, och vår ”Urnjord” med naturligt långtidsverkande gödsel är en mycket uppskattad produkt. 

– Välkommen till Emmaljunga!

VD:
Astrid Liljenberg
Visar 9 resultat