Skånefrö_2024.jpg
Storgatan 1, 272 93 Tommarp, Sverige
1 Storgatan Skåne län 272 93 SE

Vi sår för en grönskande värld och gödslar för en levande jord!

Skånefrö är ett kund- och jordnära företag med stort klimatengagemang och lokal produktion på Österlen. Hos oss finns fröer och biokol av högsta kvalitet från ett av
Europas modernaste frörenserier. Vi tummar aldrig någonsin på kvalitet och våra gräsfröblandningar har vid flera tillfällen blivit utsedda till bäst i test av Råd & Rön.     

Klimatpositiv odling för en grönare tillväxt
Många pratar idag om klimatsmarta lösningar, vi nöjer oss inte där. Vi vill verka för en grönare tillväxt och därför bedriver vi en cirkulär verksamhet med klimatpositiv tillverkning av multifunktionella produkter (ex. biokol och fjärrvärme).

Företagstyp
Produkter
Antal anställda:
35
Grundat år:
1924
Omsättning:
300 MSEK
VD:
Sven-Olof Bernhoff
Styrelseordförande:
Pierre Olofsson
Försäljningschef:
Stefan Atterwall
Huvudägare:
Familjen Svensson
Marknadschef:
Stefan Atterwall
Kontakt mot Kyrkan:
Stefan Atterwall
Trygg_2024.jpg
Videgatan 20, 271 33 Ystad, Sverige 28.45 km

Trygg Kyrkogårdskonservatorn har ett helhetsperspektiv för en säker och ärevördig kyrkogård – från gravstenar, belysning, alla typer av järnobjekt samt era kall- och bruks-murar och trappor. Vi arbetar över hela Sverige och har baser i Ystad samt Norrtälje. Kontakta oss för en diskussion om era behov och hur vi kan hjälpa er med er kyrkogård.
Trygg är medlemmar i http://www.sten.se Sveriges Stenindustriförbund.

Trygg – företaget där kyrkogården inte bara är en arbetsplats utan en passion.

Andreas Sundbom (070-286 35 59, andreas@tryggsten.se, http://www.tryggsten.se)
Landschef Sverige

Lisette Nelson (+45 50176663, lisette@tryggsten.dk, http://www.tryggsten.dk)
Landschef Danmark 

Karoliina Kaikkonen (+358 407376400, karoliina@tryggsten.fi, http://www.tryggsten.fi)
Landschef Finland

Brian Sibola (+45 501 98 398, brian@tryggsten.dk)
Stenhuggeri och stenkonservering

Viljar Pettai (073-544 57 67)
Smidesverkstad

Fofab_2024.jpg
Prinsessvägen 7, 297 72 Everöd, Sverige 41.73 km

Med många års erfarenhet och kunnig personal, erbjuder FOFAB tjänster inom fasadtvätt och fastighetsunderhåll.

Genom att regelbundet tvätta fasaderna ökar man livslängden på ytan och kan därigenom förlänga tiden för underhållsbehov. Vi tvättar fasader, solceller, murar, gravstenar och konstverk, allt med ett rent resultat och en ren miljö.

Förutom miljövänlig fasadtvätt erbjuder FOFAB även löpande fastighetsunderhåll, måleri- och kakeltjänster samt mindre ombyggnadsarbeten. 

Fasad och fönstertvätt med rent vatten är sedan många år tillbaka en metod som enligt tester har visat sig vara det effektivaste sättet att hålla ytor rena. Att dessutom tvätta helt utan kemikalier och med lågt tryck är en vinst för miljön, bra för ytan och prisvärt. Våra kunder omfattar idag stora företag, industrier, kommuner och privatpersoner.

VD:
Katarina Klöfverskjöld
Stångby_2024.jpg
VALLKÄRRATORN 424, 225 91 Lund, Sverige 72.79 km

Stångby Plantskola levererar både växter och kunskap till professionella växtanvändare. Inom vår egen odling har vi specialiserat oss på att producera och förädla parkträd,
alléträd, solitärbuskar samt större fruktträd som vi säljer och marknadsför under varumärket Stångby Premium. Vi levererar i hela Sverige.

2020 introducerade vi Stångby Akademi som syftar till att öka kunskapen i branschen där vi bland annat erbjuder skräddarsydda kurser och rådgivning. Besök vår hemsida eller anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad!

http://www.stangbyakademi.nu

VD:
Jörgen A Warpman
Alnarp_2024.jpg
Kungsgårdsvägen 8C, Alnarp, Sverige 73.54 km

Alnarp Cleanwater Technology  tillverkar och säljer produkter som hjälper människor att bli mer hållbara och cirkulära. Den ursprungliga källan till verksamheten är ACT® Bioreningsverk som imiterar naturens reningsprocesser. 

Med en unik slamnedbrytare i steg ett och en komplett våtmark i steg två renas avloppsvatten på ett helt kemikaliefritt sätt som naturen utvecklat i miljontals år. Läkemedelsrester bryts ned i större utsträckning än i traditionella reningsverk.

Alnarp Cleanwater erbjuder även regnvattentankar och startpaket för att anlägga en sommaräng för ökad biologisk mångfald. Företaget letar ständigt aktivt efter smarta lösningar som hjälper människor att bli mer cirkulära och hållbara.

Vision: En värld i balans. Där vi hjälper våra kunder att skapa ett cirkulärt och hållbart samhälle utan övergödning och föroreningar i miljö och vatten. Där biologisk mångfald gynnas.

Alnarp Cleanwater Technology

VD:
Lars Hultman
Lantmännen_2024.jpg
Bjurögatan 26, 211 24 Malmö, Sverige 76.47 km

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, lantbruksmaskiner, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 19.000 svenska lantbrukare, har ca 10.000 anställda och omsätter 50 miljarder kronor på årsbasis. Genom att vi har forskning och verksamhet i hela värdekedjan så kan vi ta ansvar från jord till bord. 

Lantmännen Maskin ingår i division Lantbruk. Lantmännen Maskin importerar och säljer lantbruksmaskiner, reservdelar samt verkstadstjänster och representerar bland annat varumärken som Valtra, Fendt, KUHN och Väderstad. Vi är ca 750 anställda, har ett rikstäckande anläggningsnät med maskinförsäljning, reservdelar/butik och verkstad och omsätter 3,7 miljarder kr. 

VD:
Peter Annas
Farmers_First_2024.jpg
Modemgatan 10, Vellinge, Sverige 77.5 km

Farmers First är ett svenskt bolag som har samlat allt från information till pris på en plats. För Kyrkan erbjuder vi bland annat häckklippare, slagklippare, saltspridare, lövuppsamlare, vertikalskärare och motor-/eldrivna skottkärror. Vi har även ett stort utbud av verktyg, reservdelar, filter, remmar, olja, drivmedel och batterier för att hålla din utrustning i bästa skick.

Vi samarbetar med välkända producenter som HiFI, Mann Filter, Europart, KS Tools, Q8, Batteribolaget, Hengst, Philips, Varta, Bosch, Banner, Tudor, Wessex, GKB och Muck-Truck. Våra servicelämnare finns över hela landet och våra rådgivare finns tillgängliga för att svara på frågor!

VD:
Anders Fridlund
HiUnity_2024.jpg
Drottninggatan 5, 374 35 Karlshamn, Sverige 80.35 km

Hej! Jag heter Linda Åkesson och jag jobbar som formgivare. Jag har skapat ett sortiment för bland annat begravningsverksamheten med produkter som är anpassade för kyrkor, kapell och för kyrkogårdar. Utöver arbetet med att utveckla användbara ceremoni-produkter anpassade efter era behov så erbjuder jag även hjälp med gestaltning av minneslundar, askgravlundar och askgravplatser. 

Nuvarande sortiment: Urnbord, urnpiedestal, ceremoniurna, ljus- och blombärare, golvljusstakar, mullfat, gravlykta, vasbärare, dekorationer, gravstenar, dopljusstake, dopglob.

Har du egna önskemål om en produkts utformning, färg eller funktion? 

Kontakta mig. Varma hälsningar Linda 

VD:
Linda Åkesson
Gravlyktan_2024.jpg
Villavägen 4, 374 50 Asarum, Sverige 82.98 km

Företaget är beläget i det vackra Blekinge, och har specialiserat sig på design och produktion av ljusträd och vashållare för minneslundar och askgravlundar. 

Vårt ledord, bra produkt nöjd kund.

Att tända ett ljus
Så enkelt men ändå …
Med en ljusbärare från Gravlyktan erhåller ni en produkt som håller under mycket lång tid, till glädje för alla besökare som kommer för att tända ett ljus.

VD:
Ewe Nilsson
Rosengren_Nilsson_2024.jpg
Limhamn, Malmö, Sverige 83.35 km

Rosengren & Nilsson Group är två familjeägda gjuterier i Småland och Skåne. Vi lever med hantverket och levererar produkter i brons, mässing och aluminium till kyrkor i hela Sverige.

Vi producerar bland annat följande i brons eller aluminium:
• Gravskyltar
• Askgravskyltar och informationsskyltar
• Bokstäver i brons
• Gravdekorationer
• Vägvisare

… och mycket mer!

Förutom gjutning så är vi även specialister på 3D-graverade kristallskyltar för askgravlunden. Ny askgravlund? Kontakta oss så skickar vi er vår gratis inspirationsguide.

Välkommen till det nära och familjära företaget. 

VD:
Sören Rosengren
Mardam_2024.jpg
Åvägen 7a, Tågarp, Sverige 91.47 km

Mardam AB grundades 1920 och dess dåvarande namn var Tågarps Cementgjuteri. Vid gjuteriets nedläggning 1989 skedde namnändringen till Mardam AB. Bolaget är stabilt, familjeägt och drivs nu av 4:e generationen Jutaren. Mardam AB är beläget i Tågarp, mellan Helsingborg och Landskrona, med en filial i Nässjö. Sedan 2011 ingår även Nordic Cover AB
i vår organisation, som ett helägt dotterbolag. Mardam AB erbjuder nordens bredaste sortiment av Geosynteter, Betäckningar och Dagvatten med hög tillgänglighet och snabba leveranser. Vi strävar efter att vara den mest tillförlitliga leverantörspartnern genom att leverera kvalitetsprodukter och professionell kunskap för att möta utmanande krav inom byggbranschen. Mardam AB erbjuder konkurrenskraftiga priser med bra service i hela Norden. Våra produkter säljs där MIA är Mardam AB registrerade varumärke.

Produkter för en effektiv dagvattenhantering

VD:
Martin Jutaren
Visar 10 resultat