GravLyktan.jpg
Villavägen 4, 374 50 Asarum, Sverige
4 Villavägen Karlshamn Blekinge län 374 50 SE

Företaget är beläget i det vackra Blekinge, och har specialiserat sig på design och produktion av ljusträd och vashållare för minneslundar och askgravlundar.

Vårt ledord, bra produkt nöjd kund.

Att tända ett ljus
Så enkelt men ändå…
Med en ljusbärare från Gravlyktan erhåller ni en produkt som håller under mycket
lång tid, till glädje för alla besökare som kommer för att tända ett ljus.

Grundat år:
2000
VD:
Ewe Nilsson
Svensk_Uppdragsutbildning.jpg
Logementsvägen 4, 281 35 Hässleholm, Sverige 68.89 km

Svensk Uppdragsutbildning är utbildningsföretaget som hjälper till att hålla det svenska arbetslivet uppdaterat med relevant kompetens för varje uppdrag. Idag utbildar vi stift, pastorat och församlingar.

Vi utbildar i hela Sverige och erbjuder marknadens bredaste utbud av ämnesområden och ett nätverk av specialiserade utbildare.
Vi genomför 1.700+ utbildningsdagar och har 20.000+ deltagare om året.

”När det är dags att vässa kompetensen, gå till dem som har den.”

VD:
Ola Persson
Emmaljunga.jpg
282 68 Vittsjö, Sverige 74.59 km

Emmaljunga Torvmull AB är ett familjeföretag med gamla anor. Vi har förädlat torv och blandat jordar ända sedan 1972. Emmaljunga äger sina egna mossar och gör i princip allting själva. Allt från att skörda torven, förädla den och förpacka den, till att leverera den. Det gör att vi har kontroll på hela produktionskedjan. För oss i Emmaljunga är det viktigt att arbeta nära och tillsammans med kunden för att tillsammans lyckas i alla projekt. I vårt sortiment finns det bl.a. jord, torv, kalk och gödsel. Dessa levereras i säckar från 8 liter och uppåt, i storsäck 2,5 m3 samt som lösvara. Skanna gärna QR-koden här jämte för att se vår produktkatalog.

– Välkommen till Emmaljunga!

Jord rätt gjord

VD:
Astrid Liljenberg
Aquadrip.jpg
Illervägen 7, 352 45 Växjö, Sverige 78.72 km

Ta kyrkogården till nästa nivå med effektiv och hållbar bevattning. Genom behovsanpassad lösning, efter era förutsättningar, hjälper vi er att nå dit. Med modern teknik uppgraderar vi er befintliga bevattningssystem såväl som utför ny installation. Kanske allt anslutet till automatik för bevattning efter behov och rådande förhållande. Aquadrip lagerför ett stort antal artiklar för omgående leverans.

Varje droppe är värdefull – vi erbjuder produkter och lösningar så att er bevattning kan ske med så låg vattenförbrukning som möjligt. Genom automatik, regnsensorer, droppslang och effektiva spridare, tar vi på bästa sätt tillvara på våra tillgångar. Kontakta oss så guidar vi er vidare.

VD:
Jan Carlsson
Nibe.jpg
Hannabadsvägen 5, Markaryd, Sverige 81.61 km

NIBEs fastighetsvärmepumpar är smarta, flexibla och passar för fastigheter med stort uppvärmningsbehov. Vår mission är att skapa en mer hållbar framtid genom att hämta energi från naturen. Med produkter designade och tillverkade i småländska Markaryd, skapas värme, varmvatten, ventilation och kyla – med minimal påverkan på miljön. Välkommen till vår värld av inomhuskomfort!

”Nu sköter det sig själv. Jag behöver aldrig tänka på att jag måste hinna dit innan för att få upp värmen så att kyrkbesökarna inte behöver frysa. Dessutom har vi sett att elförbrukningen har minskat med ca 50% per år.” / Kyrkvaktmästaren Agneta Johansson, Rävinge kyrka.

VD:
Gerteric Lindquist
Skånefrö.jpg
Storgatan 1, 272 93 Tommarp, Sverige 82.98 km

Den verksamhet som idag är Skånefrö startades redan under 1910-talet av Nils Svensson. Då bestod verksamheten av odling av specialfröer till lantbruket och Nils Svensson diplomerades för fröodling av bland annat foderbeta, rädisa, sockerbeta, rova och hundäxing. Denna lyckosamma verksamhet ledde till starten av företaget 1928. Under 1940-talet utökades verksamheten med utsädesspannmål (korn, vete, havre) och 1962 blev Skånefrö aktiebolag. Produktion och försäljning av grönytefrö tillkom under 1980-talet och under 1990-talet bildades Scandinavian Seed (www.scandinavianseed.se) som man idag är delägare i.

”Skånefrö skall drivas med sunt förnuft, hög etik och moral samt med långsiktig lönsamhetstillväxt. Fastställda varumärken skall vara grundpelare i det fortsatta varumärkesuppbyggandet. Varumärket Skånefrö skall vara starkt och ledande inom vår bransch. Skånefrös mål är att alla produkter till 100% skall vara våra egna, dvs Skånefrö skall vara självförsörjande.”

VD:
Sven-Olof Bernhoff
Gärsnäs.jpg
Gärsnäs, Sverige 83.21 km

Gärsnäs är ett av Sveriges äldsta möbelföretag grundat 1893. Vi tillverkar kvalitetsmöbler i nära samarbete med olika formgivare, bland annat med inredningsarkitekt Åke Axelsson vars möbler och stolar flitigt förekommer i många av Sveriges kulturbyggnader inte minst kyrkor.
Med funktion, kvalité och form i främsta rummet är vi besjälade av en kultur där detaljerna gör helheten. En kultur där vi tycker det vi gör är viktigt. Vi ser vår uppgift i samhället som betydelsefull. Möbler skall få människor att må bra, vara miljövänliga och vackra.

Åke Axelsson om sin skapelseprocess:
”Det är resultatet av ett ibland långvarigt och alltid intensivt arbete. En idé kommer inte flygande så där… Det är också olika från gång till gång. Vissa produkter arbetar jag med i tio år. Ständigt bär jag dem med mig tills jag känner att de mognat. Det är en komplicerad process, jag väger in alla förutsättningar och aspekter. Funktion, form, miljö, ekologi- allt skall fogas samman till en helhet.”

VD:
Dag Klockby
Nordicc.jpg
Piskebovägen 4, Ljungby, Sverige 88.67 km

NORDICC AB är beläget i Ljungby, Småland. Vår mission är att tillhandahålla er produkter och lösningar inom grönyteskötsel, fastighetsskötsel m.m. som skonar miljön och gagnar er ekonomi och arbetsmiljö.

Exempel på produkter:
– Sopborstar till grävmaskiner och lastare
– Häcksaxar till grävmaskiner och lastare
– Röjsågar till grävmaskin
– Buskröjare/Dikesröjare
– Flishuggar/Flistuggar
– Stubbfräsar
– Krattor för grävmaskiner
– Sandspridare/Saltspridare

VD:
David Klingenberg
ZERO.jpg
Friluftsvägen 3, Nybro, Sverige 89.3 km

Zero Interiör grundades 1978 med visionen att skapa unika armaturer med högsta kvalitet. Dessa produkter i kombination med en djup förståelse för hur en offentlig inne- och utemiljö ljussätts på bästa sätt, är kärnan i vår identitet.

VD:
Per Gill
CTC-Enertech.jpg
Näsvägen 8, Ljungby, Sverige 90.62 km

CTC är en av Europas ledande tillverkare av värmeprodukter och ingår sedan 2017 i Nibekoncernen.

Rötterna går tillbaka till 1923 då vi började värma svenska hem. Med närmare 100 års erfarenhet arbetar vi aktivt för ett hållbart och fossilfritt samhälle. Vi utvecklar och tillverkar framtidens värmeprodukter i Ljungby. Vi står för trygghet, kvalitet och hållbarhet!

”Åkes El & VVS i Sunne har installerat en CTC värmepumpsanläggning i Sunne Kyrka. Vi är mycket nöjda med anläggningen och redan första året halverades uppvärmningskostnaderna säger Jennie Nilsson Fastighetschef på Sunne Pastorat.”

VD:
Helene Richmond
Visar 9 resultat