CTC_22.jpg
Näsvägen 8, 341 34 Ljungby, Sverige

CTC är en av Europas ledande tillverkare av värmeprodukter och ingår sedan 2017 i Nibekoncernen.

Rötterna går tillbaka till 1923 då vi började värma svenska hem. Med närmare 100 års erfarenhet arbetar vi aktivt för ett hållbart och fossilfritt samhälle. Vi utvecklar och tillverkar framtidens värmeprodukter i Ljungby. Vi står för trygghet, kvalitet och hållbarhet!

Åkes El & VVS i Sunne har installerat en CTC värmepumpsanläggning i Sunne Kyrka.
”Vi är mycket nöjda med anläggningen och redan första året halverades uppvärmningskostnaderna” säger Jennie Nilsson Fastighetschef på Sunne Pastorat.

Helene Richmond
Daikin_22.jpg
Svärdvägen 19, Danderyd, Sverige

Daikin, ett världsledande företag inom kyla och värmepumpar. Vi har lång erfarenhet av energibesparing i svenska kyrkor. Med respekt för unika behov erbjuder vi optimala lösningar med modern värmepumpsteknik som flexibelt kan anpassas för optimal energibesparing och klimatstyrning. Tyst och diskret låter vi värmeanläggningen göra sitt jobb. Utedelen kan placeras hela 50-65 meter från byggnaden.

”Kyrkor är ofta stora energislukare. Kostnaden för uppvärmning, utslaget på den tid lokalerna verkligen används, är hög. Modern värmepumpteknik som flexibelt kan anpassas för hållbar, optimal energibesparing och klimatstyrning sänker
kostnaderna och ökar komforten avsevärt.”

Andrea Montanari
Nibe_22.jpg
Hannabadsvägen 5, Markaryd, Sverige

NIBEs fastighetsvärmepumpar är smarta, flexibla och passar för fastigheter med stort uppvärmningsbehov.

Vår mission är att skapa en mer hållbar framtid genom att hämta energi från naturen. Med produkter designade och tillverkade i småländska Markaryd, skapas värme, varmvatten, ventilation och kyla – med låg påverkan på miljön och med hög energibesparing. Välkommen till vår värld av inomhuskomfort!

”Nu sköter det sig själv. Jag behöver aldrig tänka på att jag måste hinna dit innan för att få upp värmen så att kyrkbesökarna inte behöver frysa. Dessutom har vi sett att elförbrukningen har minskat med ca 50% per år.”
/ Kyrkvaktmästaren Agneta Johansson, Rävinge kyrka.

Gerteric Lindquist