KH_Maskin_2023.jpg
Rudanvägen 2, Haninge, Sverige
2 Rudanvägen Stockholms län 136 50 SE

KH-MASKIN AB är ett av Nordens ledande företag inom maskiner till: bygg, anläggning, industri, lantbruk, kyrka och kommun. Där våra varumärken Wacker Neuson, Kobelco & Kramer tillsammans med ett komplett service-program säkrar upp behoven för din verksamhet. Vi har huvudkontoret beläget i Jordbro, Haninge söder om Stockholm. Med regional service & försäljning i Järfälla, Jönköping & Göteborg (Kungälv). Genom ett rikstäckande nätverk av återförsäljare kan vi serva dig där du är.

För dig som jobbar inom kyrkan, vill vi varmt rekommendera våra produkter i Wacker Neusons Zero Emission sortiment. Utvecklat för att klara arbetsdagen helt utan buller, maskinljud och att behöva ta omvägar för att slippa störa omgivningen. Helt el-drivet från Wacker Neuson är valet för dig som värnar om miljön på din arbetsplats.

Kontakt mot Kyrkan, Södra Sverige:
Alexander Carlberg, 070-285 18 19, alexander.carlberg@kh-maskin.se

Kontakt mot Kyrkan, Mellan & Norra Sverige:
Anton Holmstrand, 073-322 11 13, anton.holmstrand@kh-maskin.se

Antal anställda:
50+
Grundat år:
1945
Omsättning:
603 MSEK (2021)
Styrelseordförande:
Teppo Sakari
Försäljningschef:
Björn Elander
Huvudägare:
K H-Koneet Group OY
Marknadschef:
Peter Mahlberg
Plus_Montage_2023.jpg
Lagervägen 56, Skogås, Sverige 3.79 km

Plus Montage AB är ett privatägt företag som grundades 1999. Vi levererar byggnadsställningar, väderskydd, bygghissar och hängställningar. Vi utför alla olika typer av montage och har utfört flertalet specialanpassade montage vid komplicerade och värdefulla miljöer. Kyrkor och andra kulturhistoriska miljöer är något av vår specialitet och vi har många referensprojekt.

Vi använder oss av ett byggnadsställningssystem som heter PlusEight, vi har mindre personhissar från Geda och stora 2 tons hissar från Alimak & Scanclimber. Våra hängställningar kommer från Altrex och är anpassningsbara efter kundens behov. Vi är en STIB auktoriserad ställningsentreprenör. Vi har lång branscherfarenhet och hög kompetens inom bolaget och arbetar mycket med specialprojekt, kyrkor ligger extra varmt om hjärtat för oss alla i bolaget. Vi eftersträvar alltid att arbeta efter våra ledord: kvalité, kunskap och resultat. 

Vi har två depåer och är verksamma i Stockholm och Uppsala län. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Skogås. Vid specialprojekt åker vi landet runt, dit vi behövs. 

VD:
Rolf Strindberg
Lightlift_2023.jpg
Verkstadsvägen 10, 137 37 Västerhaninge, Sverige 4.69 km

Lightlift Esystems AB är ett företag som säljer lösningar för underhåll och hantering av svåråtkomliga, energiförbrukande och/eller servicekrävande anordningar som exempelvis belysning, fläktar, luftfilter, högtalare m.fl. 

Företaget erbjuder motordrivna belysningshissar i två koncept. Båda omfattar hjälpmedel för höjning och sänkning av högt belägna eller svåråtkomliga objekt för enkel, kostnadseffektivt och energieffektiviserande underhåll.  

Media och belysningshissar för det offentliga rummet.

Vi har gjort arbeten i:
Bredaryds kyrka • Carolii kyrka i Borås • Fredrikskyrkan i Karlskrona • Högalidskyrkan i Stockholm • Nicolai kyrka i Stockholm • Nyköpings kyrka • Oxelösund kyrka • Råneå kyrka • Skrea kyrka • Viksjö kyrka i Jakobsberg • Vindelns kyrka med flera

VD:
Robert Hjelm
Hydroscand_2023.jpg
Sköndal, Stockholm, Sverige 10.7 km

Hydroscand är ett internationellt familjeägt företag som grundades i Stockholm 1969. Idag är Hydroscand marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Globalt finns vi representerade med verksamhet i över 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter genom en kunddriven och decentraliserad organisation.

SlangExpress är Hydroscands rikstäckande mobila slangjour med fler än 65 servicebussar i hela Sverige, alla utrustade med ett brett produktsortiment. Våra servicetekniker hjälper dig på plats med såväl akuta slangbyten som förebyggande underhåll och diagnostik. Med Hydroscands mobila slangservice får du alltid snabb, professionell och säker service.

Förebyggande underhåll
Med diagnostik från SlangExpress får du en genomgång av maskinens slangar. Det förebyggande underhållet minskar risken för kostsamma, oplanerade driftstopp och säkerställer en miljövänlig drift.

Ring 020-46 46 00 eller boka online på hydroscand.se/slangexpress

SELA_2023.jpg
Skebokvarnsvägen 135, Bandhagen, Sverige 13.4 km

Sela AB är ett företag med lång erfarenhet inom installation av ljud och bildsystem i krävande miljöer så som kyrkor och andra offentliga lokaler. Med vår kompetens och kundens önskemål i fokus, samarbetar vi med kunden för att skapa ett väl fungerande ljud och bildsystem som är anpassat till verksamheten och behov.

Sela AB är fabrikat och leverantörsoberoende. Vi arbetar med de flesta välkända fabrikat på marknaden. Låt oss hjälpa er med projektering, installation och service.

VD:
Lennart Johansson
Entrebolaget_2023.jpg
Åvägen 40A, Huddinge, Sverige 13.72 km

Vi säljer och monterar hållbara modeller av skrapgaller, skrapmattor och torkmattor till fastighetsbolag, flygplatser, sjukhus, skolor, ambassader och kyrkor. Vår Centrummatta, ersätter främst lösa s.k. bytmattor, men passar utmärkt i alla gångstråk och offentliga rum. Städbolagens givna favorit och anpassningsbar i storlek och färg. Vi arbetar även med taktila stråk i offentliga miljöer.

”Tiden är mogen för att sluta skjutsa runt lösa bytmattor i ett negativt kretslopp. Om vi kan vara snällare mot vår miljö samtidigt som vi sparar pengar, så blir det lätt att välja rätt.”
Kontakta Entrébolaget när ni vill ha en hållbar helhet.

VD:
Olle Forsberg
Winther_2023.jpg
Frustunavägen 37, 125 40 Älvsjö, Sverige 14.51 km

Winther Sound Solutions erbjuder er och er församling en komplett ljuduppgradering med fokus på hög kvalitet och anpassning efter era unika förutsättningar. Med vår mångåriga erfarenhet av både stora och små installationer kan ni vara säkra på att vi kan leverera ett ljudsystem som uppfyller era förväntningar.

Vi erbjuder inga standardpaket, utan arbetar tillsammans med er för att skapa ett unikt förslag som passar just er kyrkas behov. Vi är vana att arbeta i estetiskt känsliga och akustiskt svåra miljöer och ser alltid till att våra installationer smälter in sömlöst i den befintliga miljön.

Vårt eget fokus ligger på ljud och ljudkvalitet, men vi har också bred erfarenhet av live-event, akustikmätningar och utbildning inom gymnasie- och högskolemiljöer.

Vi är ett ungt företag med en gedigen bakgrund och en meritlista som imponerar. Kontakta oss gärna för en kostnadsfri konsultation och låt oss hjälpa er att ta församlingens ljud till nästa nivå med Martin Audio-högtalare från Winther Sound Solutions.

Nola_2023.jpg
Repslagargatan 15B, Stockholm, Sverige 18.43 km

På Nola titulerar vi oss med stolthet som samhällsengagerade problemlösare. För oss betyder det att vår design alltid är och alltid varit sprungen ur reella och mänskliga behov. Vi drivs av social hållbarhet, att göra städer och urbana platser tryggare, mer upplevelserika och tillgängliga. 

Parksoffan Sigill har utformats för att tåla det nordiska klimatet, hålla höga krav på hållbar produktion och designmässig kvalitet. Inspiration från arkitekt Sigurd Lewerentz kan ses i de rena materialvalen och explicita linjerna. Specifikt framtagen för kyrkogårdar är soffan formgiven för människor att mötas och samtala i, men samtidigt enkel att flytta, stapla och lagra.

VD:
Henrik Edlund
Delicard_2023.jpg
Liljeholmsstranden 3, 117 43 Stockholm, Sverige 18.52 km

Gåvokort för alla smaker och tillfällen!

Delicard gåvokort fungerar alltid. Köp ett eller flera tusen. Skicka dem digitalt, med post eller dela ut dem på plats. De finns i flera prisklasser och vi kan alltid trycka en bild/logga eller hälsning på kortet. 

Mottagaren väljer i lugn och ro sin gåva och även dag för leverans. 

Vi har funnits i över 40 år och har en kundnöjdhet på hela 97 % – en trygghet när du vill vara säker på att allt blir som du har tänkt dig!

Beställ dina gåvokort direkt online på delicard.se eller ring oss på 08-556 116 16.
Vi hjälper dig gärna!

VD:
Stéphane Philippe Dufour
APM_2023.jpg
Fågelviksvägen 9, Norsborg, Sverige 18.58 km

APM har i över 20 års tid jobbat med ljud i alla dess former. Vi hyr ut ljud och personal till turné och konserter. Har även försäljning och installation av dom flesta kända märken. T.e.x: d&b audiotechnik, Avid, SSL, Beyerdynamic, Sennheiser, Shure, Allen & Heath, Yamaha. Återförsäljare av UE (Ultimate Ears) custom hörlurar.

VD:
Andreas Vikström, 070-7104404
Ocab_2023.jpg
Hantverkarvägen 1, 145 63 Norsborg, Sverige 18.59 km

Ocab är rikstäckande inom sanering och avfuktning och finns på ett 50-tal orter över hela landet. Vi räddar ekonomiska värden och tid vid skador orsakade av framförallt brand och vatten och erbjuder tjänster vid utredningar, underhåll och sanering av fastigheter och industri. I våra tjänsteområden finns helhetslösningar inom skadeservice och vår jour finns tillgänglig dygnet runt för åtgärder av akuta skador. 

Vi har rätt kompetens, resurser och utrustning för att effektivt förebygga, begränsa och åtgärda skador på ett kostnadseffektivt sätt.

Kontakta oss gärna eller besök vår hemsida för mer information: http://www.ocab.se 

”Vi räddar värden” 

VD:
Ola Spetz
Flinks_2023.jpg
104 25 Stockholm, Sverige 18.63 km

Flinks Järn har levererat förnödenheter, arbetskläder, verktyg och maskiner till yrkesfolket
sedan 1907. Vi har fem snabbgrossar i Stockholm och en i Norrköping. Alla på 2 500 kvadratmeter vardera. Sortimentet omfattar 20 000 artiklar. Bland annat stenverktyg, Stihl Trädgårds-maskiner, Felco beskärning, Fiskars redskap och mycket mera. Hör av dig så tar vi tillsammans fram den bästa lösningen för just ditt behov. Vi har öppet alla helgfria vardagar 06.00–17.00 året runt.  

http://www.flinks.se

08-13 12 10 Stockholm | 011-28 37 00 Norrköping

Vår enda uppgift är att göra yrkesfolkets vardag enklare.

VD:
Claes Lundqvist
Monoplus_2023.jpg
Högalidsgatan 36, 117 30 Stockholm, Sverige 18.88 km

Mono+ erbjuder helhetslösningar inom ljud, ljus, och bild, vilket även omfattar interiör- och exteriörbelysning, talat utrymningslarm och hörhjälpmedel. 

Aktuella referenser:
Gustav Vasa kyrka, Stockholm. Nominerad till en Inavation award 2019,
vinnare av mondo award 2019 I kategorin house of worship.
Staffanskyrkan i Gävle, 2021
Sollentuna kyrka, 2021
S:t Paulskyrkan, 2022

Vi skräddarsyr anläggningar för enkelt användande som ändå öppnar upp för mer avancerade sammanhang. Vi använder oss enbart av produkter vi själva vill använda och litar på.

VD:
Carl Fredrik Moritz
Alimo_2023.jpg
Stockholm, Sverige 19.73 km

Föreläsningen bär titeln ”Varför går hon inte?” vilket inte bara är en titel utan också en fråga som många i samhället ställer. Våld i nära relationer är ett tabubelagt ämne som är komplex, genom spetsinriktad kunskap och samverkan möjliggör vi för en livsviktig förändring. Jag är utbildad jourkvinna med mångårig erfarenhet av att möta våldsutsatta kvinnor och barn på skyddade boenden, jag är också utbildad forensisk sköterska och arbetar på Akut-mottagningen för våldtagna. Jag arbetar även som författare och har skrivit flertal handböcker inom ämnet. Föreläsningen anpassas efter målgrupp och behov, tillsammans skapar vi ett upplägg som passar just er verksamhet bäst. 

Några av de som redan bokat föreläsning:
Tyresö församling · Falkenberg församling · Friskis & Svettis · Kvinnojouren Huddinge · Ung Fritid Nynäshamn · Västermalms församling · Katrineholm & Vingåkers socialförvaltning · Haninge Kvinnojour Tyresö tjej- och kvinnojour · Skeppsholmens Folkhögskola · Länsföreningen för tjej- och kvinnojourerna i Dalarna · Akutmottagningen för våldtagna SÖS· Aleris Handens sjukhus · Abortmottagningen Södersjukhuset · Brännpunkten Sunnerbyskolan · Café Bonza · S-kvinnorna Tyresö · Gustaf Vasa församling · Advokatbolaget Opus AB · Beroendecentrum LARO i Luleå · Plushögskolan · Karolinska Institutet · Brottsofferjouren Stockholm-Gotland · Tyresö Bostäder AB · Kvinnojouren Arvidsjaur · Kvinnojouren Sandviken · Brottsofferjouren Södra Stockholm · Socialpsykiatrin Farsta · Alingsås Pastorat · Brottsofferjouren Södertälje · Beroendecentrum Stockholm · Kvinnojouren Boden · Kvinno- och Tjejjouren Borås · Östhammarshem · Telge bostäder AB · STHLM Väst Tjej- och kvinnojour · Södersjukhuset ST-läkare · Finspång församling · Kvinnojouren Embla …

EnergiEngagemang_2023.jpg
Stockholm, Sverige 19.73 km

EnergiEngagemang installerar solcellsanläggningar åt Svenska Kyrkan i hela Sverige. Vi är en certifierad installatör av solel enligt krav från Energimyndigheten och är registrerade hos Elsäkerhetsverket. 

Vi är specialiserade på större solcellsparker och fastighetsinstallationer. Varje byggnad och läge är unik och det är viktigt att anläggningen anpassas utifrån fastighetens specifika förutsättningar. 

Stockholm | Strängnäs | Linköping | Kalmar | Göteborg | Lund 

Det har varit ett mycket gott samarbete och EnergiEngagemang har hjälp oss hela vägen från idé till färdig anläggning. Alla kontakter vi haft med dem har varit positiva och vi kommer vända oss till dem igen när vi är redo att bygga ut fler paneler. 

– Johan Ernstson, kyrkoherde i Tjörns pastorat.

HP_2023.jpg
HP
Stockholm, Sverige 19.73 km

Nu är det enkelt att möjliggöra hybrida arbetssätt. Med HPs datorer är gränserna för vad som räknas som en kontorsplats utsuddade. Med hjälp av digitala arbetsytor kan hybridarbetsmodeller införas som ger anställda en överlägsen användarupplevelse, uppfyller målen för säkerhet, produktivitet och medarbetarnöjdhet för verksamheten samt är hanterbara för IT-avdelningen.

”Vi skapar teknik som gör livet bättre för alla. Vi vet att genomtänkta idéer kan komma från vem, var och när som helst. Och allt som krävs är en idé för att förändra världen.”

Petra Nätterholm
Sales Specialist

Visono_2023.jpg
Artillerigatan 6, Stockholm, Sverige 20.03 km

Visono Media AB är distributör av högkvalitativ ljud och bildutrustning sedan mer än 20 år tillbaka. Vi har ett brett sortiment för Film/TV, Broadcast, Scen, Teater och Installation, särskilt för kyrkmiljö hittar ni bl a

– Trådlösa system och headset från ACE, DPA och Sennheiser
– Riktade högtalare från Akoustik Arts och Hypersound
– Mediaspelare / Digital Signage från BrightSign, Nexmosphere och Waves Systems

VD:
Jan Westling
Edurus_2023.jpg
Tegnérlunden 14, 113 59 Stockholm, Sverige 20.87 km

Edurus AB är en av Sveriges största gravstenstillverkare med produktion i Malung och Kina.  Idag monterar vi c:a 5 000 gravstenar per år över hela Sverige. Tack vare våra stora volymer, duktiga kundrådgivare och effektiv produktion kan vi erbjuda både bättre kvalitet, värde och pris för våra kunder. Det är också därför vi inte bara är huvudleverantör till det välkända Fonus utan även officiell samarbetspartner till SBF samt ett flertal andra begravningsbyråer. 

Vi söker nu fler återförsäljare för spännande samarbeten. Välkommen att kontakta oss för att höra vad vi kan erbjuda! 

VD:
Marcus Skinnar
Preem_2023.jpg
Warfvinges väg 45, 112 51 Stockholm, Sverige 21.53 km

PREEM är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Senast år 2035 ska Preem producera 5 miljoner kubikmeter förnybara drivmedel, och senast 2035 ska vi vara klimatneutrala i hela värdekedjan. Preems raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter per år. Vår verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Vi förädlar och säljer drivmedel, eldnings- och smörjolja samt andra produkter till företag och privatpersoner. Vi har ett rikstäckande servicenät med drygt 520 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har cirka 1 500 anställda varav 1 100 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2021 var Preems omsättning 89,6 miljarder SEK.

VD:
Magnus Heimburg
KA_Jonssons_2023.jpg
Birger Jarlsgatan 90, 114 20 Stockholm, Sverige 21.57 km

Företaget grundades år 1902 av svärdfejare Knut Albert Jonsson och 1914 skedde övergången från att få reparera svärd till framställning av kristallkronor. 

Sedan sommaren 2016 driver gördelmakarna Jörgen och Robert verksamheten vidare i dom nya lokalerna på Birger Jarlsgatan 90 i Stockholm.

Vi har under decennier jobbat med renoveringar och reparationer av kyrkans ljuskronor, lampetter, ljusstakar samt andra mässings/silverföremål och vi har ett tätt samarbete med bla. konservatorer och riksantikvarieämbetet.

VD:
Robert Ahlqvist
Structor_2023.jpg
Solnavägen 4, 113 65 Stockholm, Sverige 22.01 km

Structorgruppen består av ca 35 olika bolag som tillsammans erbjuder tjänster inom hela samhällsbyggnadssektorn över hela Sverige. I gruppen finns en särskild spetskompetens inom klimatanpassning och erfarenhet av förvaltning av kyrkobyggnader och kyrkogårdar. Vi kan de krav och utmaningar som ställs i dessa speciella miljöer och har en lång erfarenhet av arbete med klimatanpassningsfrågor. 

Maria Berg Lissel, maria.berg.lissel@structor.se
Kontakt mot Kyrkan – Klimatanpassning

Terese Wängdahl, terese.wangdahl@structor.se
Kontakt mot Kyrkan – Kyrkobyggnadsvård och förvaltning

Magdalena Thorsbrink, magdalena.thorsbrink@structor.se
Kontakt mot Kyrkan – Vattenhantering

VD:
Monica Granberg
Showing 1 - 20 of 40 results