Svea_Redskap_2021.jpg
740 12 Knutby, Sverige
59 Knutbyvägen Uppsala län 740 12 SE

Svea Redskap utvecklar, producerar och säljer, enkla effektiva och ergonomiska redskap för ogräsbekämpning m.m. under varumärket ”LUCKO”.  Hjulhackan med diverse tillbehör, Lucko L2 och Ergo Spade är några bra exempel. Våra produkter testas alltid av professionella användare innan de börjar att säljas och marknadsföras. Vi är alltid intresserade av nya produktidéer som vi ofta får ifrån användare av våra produkter. 

Tack för ordet och hälsningar från oss på Svea Redskap AB

Antal anställda:
3
Grundat år:
2002
Omsättning:
4 MSEK
VD:
Martin Enkler
Kontakt mot Kyrkan:
Martin Enkler
Sontax_2021.jpg
Vittulsberg 40, 755 94 Uppsala, Sverige 32.01 km

Sontax har sedan bolagets start 2003 blivit synonymt med god hörbarhet i svåra akustiska miljöer. Företaget är unikt på svensk marknad tack vare utveckling och tillverkning av sin unika Line Source högtalarteknologi. Denna ger användaren en High-End ljudkvalitet som överträffar de flesta andra högtalarsystem på marknaden av idag.

Bolaget är idag specialiserat på högtalaranläggningar och hörslingor i kyrkor. Sontax utför kontinuerlig utveckling och tillverkning av högtalare samt försäljning, installation och utbildning av ljudanläggningar, hörslingor, ljus- och bildsystem. Sontax har sitt huvudkontor i Uppsala och utför uppdrag i hela landet med hjälp av erfarna och serviceinriktade
installatörer.

”Jag förstår inte hur det går till. Under min tid som präst har jag inte hört något liknande. Utifrån det jag hört med egna öron kan jag därför varmt rekommendera Sontax för alla kyrkor som vill åtgärda ett dåligt ljud.”

Hans Lindholm – präst

VD:
Dag Bergkvist
John_Deere_2021.jpg
32.13 km

Med nio exklusiva återförsäljare runt om i Sverige erbjuder John Deere den bästa utrustningen och lokala supporten för all slags markskötsel! 

Våra tidsbesparande proffsklippare, mångsidiga kompakttraktorer och transport-fordon är byggda för maximal prestanda! 

Besök vår hemsida för mer information om det kompletta utbudet av maskiner och för att hitta en återförsäljare.

Dronarbutiken_2021.jpg
Västgötaresan 26, 757 54 Uppsala, Sverige 33.4 km

Dronarbutiken levererar kvalitativa produkter till företag och myndigheter. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Vi jobbar främst med DJI & DJI Enterprise produkter och har hela deras sortiment tillhands. Vi har själva jobbat med drönare i 8 år och förstår branschen och utmaningarna. Tillsammans med våran erfarenhet hjälper vi dig att hitta rätt lösning från början.

”Jag mailade en kravspecifikation på våra behov, därefter hade vi en genomgång per telefon och valde DJI Mavic 2 enterprise. Laddaren gick sönder, men detta löstes snabbt och enkelt. Kan varmt rekommendera detta företag till mina kollegor inom Svenska kyrkan.”

– Nils stave, Höörs Församling

VD:
Alexander Paulusson
Recover_2021.jpg
Libro ringväg 18, 752 28 Uppsala, Sverige 38.1 km

Recover Sverige omsätter 1 miljard årligen i affärsområdena Industriservice, Skadeservice och Riv & Håltagning och levererar tjänster till försäkringsbolag, företag och privatpersoner.

Recover är en nordisk aktör som är rikstäckande i Norge, Danmark och Finland och är i Sverige marknadsledande i Mälardalen. Recover har över 2 100 anställda fördelat på 104 kontor över hela Norden.

Vi hjälper dig med:
• Regelbundna underhåll och förebyggande åtgärder på ditt avloppssystem.
• All slags sanering tex från en brandskada, vattenskada eller kanske ett oljeutsläpp.
• Säkerställer att din inomhusmiljö är sund.

Du når oss dygnet runt, alla dagar på året via: 0771 – 103 500

VD:
Andreas Tengelin
JOM_2021.jpg
Gudbyvägen 58, 194 92 Upplands Väsby, Sverige 46.15 km

JOM reproducerar, utvecklar och tillhandahåller högkvalitativa gjutjärns- och smidesprodukter för skydd, utsmyckning och funktion åt offentlig miljö.

Produktutvecklingen baseras dels på att bevara klassiska miljöer, dels på att skapa nya former och funktioner som möter högt ställda krav på det arv som skall förvaltas av kommande generationer.

JOM kan tillmötesgå unika, speciella krav på former och funktioner som kan komma att ställas, genom att tillhandahålla en bred och djup kompetens inom teknik och formgivning.

”JOM har ett sortiment som passar kyrkans behov av form och funktion med gjutjärnsprodukter för redskap, papperskorgar, sittmöbler, belysning, vattenutkastare samt planteringskärl och olika former av staket och grindar. 

Vackert gjutjärn och smide med sin klassiska form som står sig över generationer.”

VD:
Maria Silfverschiöld
Fitzpatrick_2021.jpg
Tillverkarvägen 10a, 187 66 Täby, Sverige 49.72 km

Fitzpatrick är en Täby-baserad importör/distributör inom musik och ljudutrustning. Vi förser musikaffärer och installatörer med högkvalitetsprodukter i Skandinavien. Fitzpatrick har även kör och sångmikrofoner, instrumentmikrofoner, trådlösa mikrofonsystem, strömsäkerställare, akustikmaterial och annan högkvalitativ ljudutrustning för offentliga miljöer. Kontakta oss så sätter vi er i kontakt med någon av våra återförsäljare och installatörer nära ER. Vi har ca 40 agenturer med instrument, studioutrustning, tillbehör, liveutrustning samt konferens och tysta PA system.
Bland de 40 agenturerna finns:

Beyerdynamic: Tysk tillverkare av mikrofoner, hörlurar och konferensutrustning. Bl.a UNITE, ett sk. ”Tyst PA” som med fördel används i församlingslokaler och kyrkor, även tillsammans med teleslinga. 

Furman: Enheter för att säkerställa ren och stabil elström och säkrar mot ev. överbelastningar inkl. blixtnedslag. Furman har även sk. påslagssequencers för att undvika ”ljudpoppar” vid påslagning av ljudutrustning.

Xvive: Trådlösa sändare/mottagare för mikrofoner och instrument.

Artnovion: Snygga och sobra akustikplattor i både trä och textil.

Austrian Audio: Österrikiska stormembransmikrofoner av högsta kvalitet. Mikrofonen OC818s filter, dämpning och karaktäristisk kan även app-styras på avstånd.

Universal Audio: Världsledande ljudkort och DAW mjukvara, för både live och studio.

VD:
Anders Aronsson
Prophon_2021.jpg
Linjalvägen 10C, 187 66 Täby, Sverige 49.84 km

Prophon Audio & Teknik AB har sedan starten 1985, levererat högkvalitativa ljudsystem och högtalare till den svenska marknaden för installation, turné, Bio och commercial audio, tillverkade i Sverige. Vi har ett landsomfattande kontaktnät med installatörer och integratörer för demo, installation, service och support. Vi har hjälpt mängder av kyrkor med ljud genom åren, och fördelarna med svensk-tillverkade ljudsystem är många: hög kvalitet, bra service och support, pålitliga och hållbara installationer. 

I mindre kyrkor installeras oftast diskreta pelarhögtalare eller point-source, och i större kyrkor line array eller större pelarsystem, vi kan leverera specialdesignade ljudsystem för att passa in i befintlig arkitektur med så väl färg som form. För akustiskt svåra miljöer hjälper vi till med ljudsimulering och ljudmätning för att säkerställa ljudkvalitet, direktivitet och SPL.

”Vi har jobbat med Prophon i många år, och inte bara levererar de högkvalitativa ljudsystem och lösningar, de är väldigt kunniga, lösningsorienterade och har oslagbar support och service. Ofta är en installation i en kyrka akustiskt utmanande och där hjälper de till med beräkningar och simuleringar för perfekt akustiskt resultat. I många fall behöver ljudsystemet även integreras i befintlig arkitektur,
då anpassar de färg och form på högtalare för att diskret passa in.”

Makita_2021.jpg
Bergkällavägen 36 A, 192 79 Sollentuna, Sverige 50.27 km

Makita levererar elverktyg och tillbehör, inom främst bygg, anläggning och industri samt produkter för trädgård och städ till ett stort antal kunder. Produkterna håller hög kvalitet som hjälper dig att uppnå dina mål genom att göra jobbet roligt och enkelt.

Makita är en etablerad marknadsledare inom sitt område. Produkterna har utformats för att överträffa alla förväntningar och åtföljs av ett servicenätverk av högsta kvalitet.

Proffsen väljer verktyg från Makita!

”Makita är marknadsledande leverantör i Sverige av elverktyg för professionellt bruk med världens största 18V sortiment bestående av över 320 verktyg till ett och samma batteri.”

VD:
Ryuichi Hashizume
Rölunda_2021.jpg
Rölunda Gårds väg 2, 746 94 Häggeby, Sverige 50.56 km

Rölunda Gård har tillverkat högkvalitativa jordar sedan 70-talet och är idag Sveriges lokalaste jordleverantör. Produktsortimentet omfattar jord- och gödselprodukter, gräsfrö samt fågelmat. 

Våra produktionsanläggningar finns i Luleå, Gävle, Karlstad, Ängelholm samt på Rölunda Gård utanför Bålsta. Genom att sprida ut produktionen kan vi arbeta med lokala råvaror och samtidigt som transportsträckan ut till våra kunder minskar. 

Jorden ser vi som ett kapital som skall förvaltas och vårdas med omsorg och vi är övertygade om att ett ansvarsfullt jordbruk är något som både miljön, växterna och människorna mår bra av. Med den tanken föddes Rölundas slogan: 

”Med känsla för jorden”

VD:
Axel Nobel
Yster_2021.jpg
Skarprättarvägen 7, 176 77 Järfälla, Sverige 55.37 km

Yster Construction AB är exklusiv återförsäljare av Grundtuben i Norden och vi tillhandahåller samtliga tjänster ”från inventering till säker sten”. Vi har sedan starten säkrat över 15.000 gravvårdar med Grundtuben och har över 100 referensförsamlingar i Norden. 

Yster Construction erbjuder inventering med digital dokumentation i egenutvecklad applikation som är kompatibel med Svenska Kyrkans gravsystem. Vi säkrar alla typer av gravstenar från oavsett storlek med Grundtuben och kan hjälpa Er att renovera och säkra större kulturhistoriska gravvårdar.

”Står Ni inför kommande kontroller och dokumentation av gravvårdar av olika storlekar eller har Ni stenar som behöver åtgärdas enligt Centrala Gravvårds-kommittén (CGK)? Tveka inte att kontakta oss som kommer vi gärna till Er och berättar hur vi kan hjälpa Er utifrån Era förutsättningar och resurser inom gravvårdssäkring. På vår hemsida http://www.yster.se finns alla våra tjänster och produkter samt annan nyttig information i arbetet med gravstenssäkerhet samt filmer på hur kontroll och säkring av gravstenar går till med Grundtuben.”

VD:
Erik Dahlén (073-717 77 73, erik@yster.se)
Weber_Saint_Gobain_2021.jpg
Norra Malmvägen 76, Sollentuna, Sverige 55.55 km

Weber är världsledande tillverkare inom torrbruk och utvecklar tillverkar och säljer innovativa lösningar för samhällsbyggande, inom områdena mur och puts, golvavjämning, betong, fäst och fog, samt lättklinker, lättklinkerblock, -husgrunder och -element, i nära samarbete med kunder och systerföretag. Företaget grundades i Frankrike under tidigt 1900-tal och sedan 1996 ingår Weber i Saint-Gobain koncernen. Webers produkter finns hos över 400 återförsäljare över hela landet. Weber arbetar även med ett nätverk av certifierade entreprenörer inom fasad, golv, betong samt branschutbildade våtrums-entreprenörer som har specialkunskaper om Webers produkter och system. Weber har marknadens bredaste sortiment av allt från traditionella mur-och putsbruk till moderna fasadsystem, med eller utan isolering.

”Webers arbete med kulturhistoriska byggnader. 
Fram till 1940-talet var nästan all puts kalkbaserad. Grundregeln vid renovering av dessa ytor är att använda material som är så likt det ursprungliga som möjligt. Weber är behjälplig med att analysera och välja ut så att rätt material används vid murning och putsningsarbeten av äldre byggnader. Weber har ett brett sortiment av kalkbaserade produkter speciellt lämpade för denna typ av renoveringar.” 

VD:
Andrew Kristensen
Aquagate_2021.jpg
Danderyd, Sverige 57.59 km

Aquagate är en komplett leverantör av nya bevattningsanläggningar. Vi utför även service och reparationer av befintliga anläggningar. Vi använder kvalitetsprodukter från flera kända varumärken bl a Toro. 

Aquagate arbetar även med fontäner och vattenkonst, från projektering till färdig anläggning. Vi har produkterna som behövs för Era anläggningar på vårt välfyllda lager, med snabba leveranser.

Vår välutbildade personal har välutrustade servicebilar och en komplett maskinpark – alltid redo hjälpa dig med din anläggning. 

”Vatten är en resurs vi har till låns – Aquagate har som målsättning att på ett effektivt, energioptimalt och ekonomiskt sätt ta tillvara den, till gagn för dig som kund och miljön.”

Jan-Erik Lindblom VD

VD:
Jan-Erik Lindblom
Introteknik_2021.jpg
Herserudsvägen 5, 181 50 Lidingö, Sverige 61.39 km

INTROTEKNIK AB Är specialisten för underhåll av järn och plåt på kulturhistoriska objekt. Vi har levererat färg till målning av plåttak, fönster, portar och spiror till mer än 100 kyrkor under de senaste 30 åren. I mer än 15 år har vi levererat Isotrol och Isoguard Pansar till kyrkogårdar för underhåll av staket, gravvårdar, kors och portar. Resultaten är goda och våra linoljebaserade produkter godkänns normalt av byggnadsantikvarier.

Underhåll av plåt och järnkonstruktioner är svårt. För att få goda resultat krävs att man väljer en kunnig konsult, rätt färg samt kontrollerar att arbetet utförs i enligt beskrivning. 

Att anlita en kontrollant kostar förstås lite mer men är en bra försäkring för ett gott resultat. Allt för många församlingar har dyrt fått erfara detta efterhand.

Vi planerar att arrangera digitala seminarier rörande underhåll av järn och plåt på kultur-historiska objekt för kyrkor och kyrkogårdar under våren. Finns intresse att medverka så skicka intresseanmälan till seminarier@introteknik.se så återkommer vi med mer information.

För mer information om våra produkter skicka mejl till info@introteknik.se eller ring 08-5907 3750.

VD:
Lars Kjellberg
Skalleberg_Handelstradgard_2021.jpg
Ormbackavägen 67, Järfälla, Sverige 61.43 km

Företaget startades 1956 av Anita & Atle Skalleberg:
Idag ägs företaget av 4st syskon; Oddbjörn Skalleberg, Lennart Skalleberg, Terje Skalleberg, Roger Skalleberg och en brorson Joachim Skalleberg.

Handelsträdgården ligger i Järfälla där vi har vår produktion av årstidens krukväxter. Våra kunder består av: Fackhandel, Gardencenters, Trädgårdsanläggare, Kommuner och Kyrkogårdar.

Vi har en Grossiströrelse i Årsta Partihallar.

VD:
Lennart Skalleberg
Ambisonic_2021.jpg
Fredsgatan 23, 172 33 Sundbyberg, Sverige 62.63 km

Ambisonic hjälper er församling att välja rätt teknik när ni ska investera eller komplettera. Ljudanläggningar, bildlösningar och streaming är våra specialistområden.

Drömmer ni om att utveckla församlingens musikliv? Vi har mångårig erfarenhet av allt från kör- och orkestermusik till popmusik och musikaler.

Vill ni webbsända? Botanisera bland färdiga paket på tekniktillkyrkan.se eller kontakta oss så tar vi fram en skräddarsydd lösning tillsammans med er.

Vi fokuserar på hög användarvänlighet och levererar utrustning från några av världens ledande tillverkare. Men vi vill erbjuda mer än det – utbildning, support och stor kunskap inom teknik till kyrkan. Vi ser fram emot att höras!

VD:
Joseph Persson
Arva_Trading_2021.jpg
Industrivägen 14, 171 48 Solna, Sverige 63.07 km
Stockholm: 08-470 58 10 Malmö: 040-43 23 90Stockholm: 08-470 58 10 Malmö: 040-43 23 90

Arva Trading är generalagent för välrenommerade d&b audiotechnik samt ett flertal andra världsledande tillverkare av professionell ljudutrustning från hela världen. Gemensamt för dessa är att de uppfyller de absoluta krav på ljudkvalitet och tillförlitlighet, som har blivit ett signum för företaget. Arva har kontor i Stockholm, Malmö och Umeå. Ett nätverk av kunniga installatörer finns runt om i Sverige. 

Vi har installerat d&b:s pelarhögtalare xC-Series i ett flertal kyrkor med fantastiskt bra resultat. I Gustav Vasa kyrka, som har en efterklangstid på hela 7,5 sek, var d&b xC-Series ett självklart val för att kunna få ordning på ljudet, säger Jacob Julin på Sound Cop Consulting.” 

VD:
Olof Arvidsson
KA_Jonssons_2021.jpg
Birger Jarlsgatan 90, 114 20 Stockholm, Sverige 63.73 km

Företaget grundades år 1902 av svärdfejare Knut Albert Jonsson och 1914 skedde övergången från att få reparera svärd till framställning av kristallkronor. 

Sedan sommaren 2016 driver gördelmakarna Jörgen och Robert verksamheten vidare i dom nya lokalerna på Birger Jarlsgatan 90 i Stockholm.

”Vi har under decennier jobbat med renoveringar och reparationer av kyrkans ljuskronor, lampetter, ljusstakar samt andra mässings/silverföremål och vi har ett tätt samarbete med bla. konservatorer och riksantikvarieämbetet.”

VD:
Robert Ahlqvist
Pressa_2021.jpg
Sveavägen 61, 113 59 Stockholm, Sverige 64.28 km

Med Pressa sparar du tid och pengar. Här konkurrerar Sveriges ledande IT- och teknikåterförsäljare om att ge dig ett så bra erbjudande som möjligt när du köper in IT-produkter. Du tar bara in offerter, jämför och väljer den återförsäljare som ger er bäst pris, leveranstid eller betalningsvillkor. Lika enkelt som bekvämt.

”NTI gymnasiet sparade femsiffrigt med Pressa”
– Habeeb Yousif, Vaktmästare på NTI Gymnasiet

”Jag gör inga inköp utan att kolla med Pressa först”
– Emir Saffar, CIO på Ur&Penn

”Jag testade Pressa och det var väldigt smidigt. Det är en tjänst som ligger i tiden”
– Christopher Svensson, CIO på Live it Experiences

Valter_Eklund_2021.jpg
Vällingby, Stockholm, Sverige 64.3 km

Valter Eklund Stenentrepenader AB är ett specialistföretag som utför alla typer av sten-arbeten och stenentreprenader. Bland annat golv, fasader, trappor, badrum, kök, markbeläggningar, murar m.m.

VE Sten AB med import och egen verkstad. Tillverkar, tillhandahåller och säljer alla typer av stenmaterial. Bland annat golv, väggplattor, gat- & kantsten, markhällar, fönsterbänkar, bänkskivor för kök och badrum, trappor, beklädnader, fasader, murar m.m.

VD:
Mikael Stjernborg
Finbin_2021.jpg
Vällingby, Stockholm, Sverige 64.3 km

Finbin erbjuder eleganta, tidlösa och hållbara produkter där säkerhet och återvinning är viktigt.

• Kärlskåp
• Papperskorgar
• Bänkar
• Cykelställ 

Produkterna förhöjer miljön med sin diskreta nordiska design. Sortimentet är utformat för utomhus- och inomhusbruk och erbjuder rätt val oavsett omgivning genom material och färgval. Vi designar och tillverkar de flesta produkterna själva på vår fabrik i Finland.

Finbin är ett helägt dotterbolag till Lehtovuori Oy (grundat 1945) vilket är det ledande företaget i Finland för utomhusprodukter.

”Våra kärlskåp har använts i många år på kyrkogårdar runt hela Finland. Vi har fått höra att skåpen passar fint in i sin omgivning genom att färgval kan väljas efter miljön. Skåpen är helt i metall vilket garanterar lång hållbarhet. Kärlskåpen finns i olika storlekar för att klara av olika sorteringsfraktioner. Dessutom bidrar den enkla rengöringen till att hålla skåpen i fint skick.”

– Antti Kinnunen, Marknadschef Lehtovuori Oy

VD:
Eero Ojanen
Showing 1 - 20 of 36 results