Tierps_Järnbruk.jpg
Parkgatan 10, 815 40 Tierp, Sverige
10 Parkgatan Uppsala län 815 40 SE

I 120 år har vi på Tierps Järnbruk jobbat med gjutjärn i olika former. Med stor passion för hantverket och hög effektivitet jobbar vi alltid för att överträffa våra kunders förväntningar. För vårt anrika gjuteri är inga utmaningar för stora eller för små.

Antal anställda:
15
Grundat år:
1894
Omsättning:
27 MSEK
VD:
Carl Bergner
Styrelseordförande:
Daniel Lantz
Huvudägare:
Lantz Järn & Metall
Platschef:
Niklas Bergström
Kontakt mot Kyrkan:
Christer Åsén, Joren Eklöf
Ljusdesign.jpg
Södra Skeppsbron 4, Gävle, Sverige 41.02 km

PERSONAL – Ljusdesign är för närvarande arton fast anställda kulturarbetare. Vi har funktioner för projektledning, ljusdesign, interaktiva lösningar, elektronik, konstruktion, elarbeten, tillverkning och administration.

LJUSSÄTTNING – Ljusdesign ljussätter kyrkor, arkitektur och antikvariskt känsliga miljöer.

KONSULTATION – Ljusdesign fungerar som idégivare till kunder, arkitekter och konsulter. Vi föreläser och utbildar i ljus och bevarande, ljussättning och styrning.

PRODUKTION, FÖRSÄLJNING – Ljusdesign utvecklar, tillverkar och säljer egna produkter inom belysning. Produktionen sker i samverkan med mindre företag, företrädesvis i Sverige. Vi skräddarsyr och specialanpassar ljusutrustning för kreativ ljussättning av kyrkor, muséer och känsliga miljöer.

Ljusdesign har kontor, fabrik och lager i Gävle samt en liten filial i Stockholm. Verksamhet bedrivs i hela landet.

VD:
Stefan Wiktorsson
Sontax.jpg
Möllersvärdsgatan 12, Uppsala, Sverige 56.04 km
018-34 04 07018-34 04 07
018-34 64 07

Sontax har sedan bolagets start 2003 blivit synonymt med god hörbarhet i svåra akustiska miljöer. Företaget är unikt på svensk marknad tack vare utveckling och tillverkning av sin unika Line Source högtalarteknologi. Denna ger användaren en High-End ljudkvalitet som överträffar de flesta andra högtalarsystem på marknaden av idag.

Bolaget är idag specialiserat på högtalaranläggningar och hörslingor i kyrkor. Sontax utför kontinuerlig utveckling och tillverkning av högtalare samt försäljning, installation och utbildning av ljudanläggningar, hörslingor, ljus och bildsystem. Sontax har sitt huvudkontor i Uppsala och utför uppdrag i hela landet med hjälp av erfarna och serviceinriktade installatörer.

Jag förstår inte hur det går till. Under min tid som präst har jag inte hört något liknande. Utifrån det jag hört med egna öron kan jag därför varmt rekommendera Sontax för alla kyrkor som vill åtgärda ett dåligt ljud.” / Hans Lindholm – präst

http://www.sontax.com / http://www.sontax.se

VD:
Dag Bergkvist
Svea_Redskap.jpg
740 12 Knutby, Sverige 64.46 km

Svea Redskap utvecklar, producerar och säljer, enkla effektiva och ergonomiska redskap för ogräsbekämpning m.m. under varumärket ”LUCKO”. Hjulhackan med diverse tillbehör, Lucko L2 och Ergo Spade är några bra exempel. Våra produkter testas alltid av professionella användare innan de börjar att säljas och marknadsföras. Vi är alltid intresserade av nya produktidéer som vi ofta får ifrån användare av våra produkter. Tack för ordet och hälsningar från oss på Svea Redskap AB

VD:
Martin Enkler
Helms.jpg

Helms TMT-Centret A/S är generalagent i Skandinavien för Schäffer minilastare, hjullastare och teleskoplastare, samt TYM kompakttraktorer och Peruzzo gräsklippare. Vi erbjuder ett brett produktsortiment genom våra återförsäljare över hela Sverige.

Se resten av vårt sortiment och hitta din återförsäljare på:
http://www.helmstmt.com och http://www.schaeffer.se.

Schäfferlastare från 14kW (20HK) till 115 kW (157 HK). l över 50 år har vi utvecklat lastare för individuella behov. Våra kunders tillfredsställelse har gjort oss till vad vi är i dag: en av de al lra starkaste och mest framgångsrika tillverkarna av minihjul- och teleskop-Iastare på marknaden.

PS-Design.jpg
749 62 Örsundsbro, Sverige 73.17 km

Smideskonst Hjälsta AB tillverkar och reparerar ljusbärare, kyrknycklar, armaturer och annan konstnärlig utsmyckning i varmsmide, plåt, koppar och mässing. Bolaget har stor erfarenhet av konsthantverk i egen design men arbetar även på uppdrag av arkitekter.

Vi tillverkar bland annat: Ljusträd, Ljusbärare, Kronlåsningar, Grindar, Kyrknycklar, Ljusstakar, konstnärlig utsmyckning. Vi utför även: Plåtslagerier, Påväxtbekämpning av tak och fasader och mycket annat.

VD:
Patrik Sandell
JOM.jpg
Gudbyvägen 58, 194 92 Upplands Väsby, Sverige 96.97 km

JOM reproducerar, utvecklar och tillhandahåller högkvalitativa gjutjärns- och smidesprodukter för skydd, utsmyckning och funktion åt offentlig och privat stads och parkmiljö. Verksamheten baseras på såväl bevarandet av klassisk hantverkskompetens som på utveckling av nya tekniker, former och funktioner som möter nutida och framtida krav. Produktutvecklingen baseras dels på att bevara klassiska miljöer, dels på att skapa nya former och funktioner som möter högt ställda krav på det arv som skall förvaltas av kommande generationer. JOM kan tillmötesgå unika, speciella krav på former och funktioner som kan komma att ställas, genom att tillhandahålla en bred och djup kompetens inom teknik och formgivning.

Gjutjärn och smide är vackra material som står sig över generationer. JOM har ett sortiment som passar kyrkans behov av form och funktion med gjutjärnsprodukter för redskapshängare, papperskorgar, sittmöbler, belysning, vattenutkastare samt planteringskärl och olika former av staket.

VD:
Maria Silfverschiöld
Intelligent_Sound.jpg
Skolvägen 35, Kungsängen, Sverige 97.55 km

Vi utvecklar och tillverkar våra egna högtalare av yppersta kvalitet. Genom vårt nätverk av samarbetspartners kan vi erbjuda installationer över hela landet och platser i övriga Europa. En ljudanläggning som är enkel att sköta och ger bra ljud i hela kyrksalen. Med vår kompetens som grund kan vi hjälpa er att anpassa ljudanläggningen till er miljö och era önskemål. Vi finns som ett alternativ. Innan ni bestämmer er – lyssna på våra anläggningar och jämför. Högtalare, kablar, förstärkare, mixerbord med iPad-styrning, mikrofoner och hörslinga.

VD:
Petter Hölaas
Yster.jpg
Skarprättarvägen 7, 176 77 Järfälla, Sverige 99.75 km

Yster Construction AB är exklusiv återförsäljare av Grundtuben i Norden och vi tillhandahåller samtliga tjänster ”från inventering till säker sten”. Vi har sedan starten säkrat över 12.000 gravvårdar med Grundtuben och har över 100 referensförsamlingar i Norden. Yster Construction erbjuder inventering med digital dokumentation i egenutvecklad applikation som är kompatibel med Svenska Kyrkans gravsystem. Vi säkrar alla typer av gravstenar från oavsett storlek med Grundtuben och kan hjälpa Er att renovera och säkra större kulturhistoriska gravvårdar.

”Står Ni inför kommande kontroller och dokumentation av gravvårdar av olika storlekar eller har Ni stenar som behöver åtgärdas enligt Centrala Gravvårdskommittén (CGK)? Tveka inte att kontakta oss som kommer vi gärna till Er och berättar hur vi kan hjälpa Er utifrån Era förutsättningar och resurser inom gravvårdssäkring. På vår hemsida http://www.yster.se finns alla våra tjänster och produkter samt annan nyttig information i arbetet med gravstenssäkerhet samt filmer på hur kontroll och säkring av gravstenar går till med Grundtuben.”

VD:
Erik Dahlén (073-717 77 73, erik@yster.se)
Visar 8 resultat