KIG_2019_Skånska_Stearin.jpg
Ängeltoftavägen 91, Ängelholm, Sverige

Skånska Stearinljusfabriken ligger strax söder om Hallandsåsen i Nordvästra Skåne i en liten by som heter Ängeltofta. Här tillverkas endast 100% stearinljus traditionsenligt sedan 1951. Skånska Stearinljusfabriken är kunglig hovleverantör och en av Sveriges ledande stearinljusleverantörer till Sveriges kyrkor och församlingar. Idag när multinationella jättar slåss om att massproducera ljus, är vi på Skånska stearinljusfabriken stolta över att vara det enda svenskägda familjeföretaget som levererar ett komplett sortiment av bl.a. kyrkljus av 100 % stearin. I vår tillverkningsprocess av kvalitetsljus, används enbart stearin som är baserat på förnybara råvaror som är helt fria från palmolja & paraffin.

”I vår tillverkning av bl.a. Svanenmärkta stearinljus låter vi hantverk och tradition ha en framträdande roll, som ger en mer noggrann arbetsprocess samt en unik möjlighet att snabbt och flexibelt ställa om för att tillmötesgå ditt önskemål på ljus och tillbehör. Vi som både tillverkare och säljare kan dessutom förmedla ett kunnande som ingen annan har, och sedan många år tillbaks är vi kunglig hovleverantör och levererar till många av Sveriges kyrkor & domkyrkor, exklusiva restauranger och välsorterade presentbutiker.”

Dan Wallin